Thursday, August 14, 2014

Εύκολη τούρτα παγωτό

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εύκολα μια τούρτα παγωτό, παίρνουμε έτοιμο παντεσπάνι, έτοιμο παγωτό, και απλά μοντάρουμε. Δεν κάνω πλάκα. Είναι τόσο εύκολο και τόσο απλό. Το πόσα συντηρητικά θα φάτε και από τα δύο έτοιμα προϊόντα, είναι άλλο θέμα ;-)

Αν πάμε στην επόμενη (λιγότερο εύκολη) λύση: Παίρνετε έτοιμα παντεσπάνια αν σας δυσκολεύει να τα φτιάξετε και φτιάχνετε μόνο το παγωτό που είναι εύκολο.

Τέλος, αν είσαστε πιο μερακλήδες και θέλετε να φτιάξετε τα πάντα μόνοι σας, πάμε στην παρακάτω συνταγή με παγωτό και παντεσπάνι από τα χεράκια σας. Η μοναδική δυσκολία είναι στην παρασκευή και κόψιμο παντεσπανιού αν δεν το έχετε ξανακάνει. Επίσης, θέλει να έχετε μπροστά σας χρόνο για το μοντάρισμα, επειδή περιμένουμε να παγώσει η κάθε στρώση παγωτού πριν βάλουμε την επόμενη.
Εννοείται, ότι αντί για μπισκότα μπορείτε να βάλετε καραμέλα γάλακτος ή ό,τι εσείς θέλετε.



Εύκολη τούρτα παγωτό
Υλικά για μια τούρτα διαμέτρου 28-30 εκατοστών
μία δόση παγωτό (συνταγή εδώ)
μία δόση παντεσπάνι (συνταγή εδώ)
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα τύπου oreo


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής από την προηγούμενη μέρα, σε ταψί 26-27 εκατοστών.
Την επόμενη μέρα το κόβουμε σε 3 δίσκους.

Φτιάχνουμε το παγωτό. Προσθέτουμε σκόνη κακάο ή σοκολάτα αν το θέλουμε σοκολατένιο.

Πάνω σε χάρτινο δίσκο ή σε δίσκο που να μπαίνει στην κατάψυξη βάζουμε τον ένα δίσκο του παντεσπανιού. Βάζουμε τσέρκι ολόγυρα από το παντεσπάνι και το ανοίγουμε σε μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό, κατά 1-1,5 εκατοστό, έτσι ώστε το παγωτό να πάει και στα τοιχώματα.
Το σιροπιάζουμε με το ένα τρίτο από το σιρόπι.
Βάζουμε το ένα τρίτο του παγωτού.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια 4-5 μπισκότα (εγώ έβαλα μόνο στα δύο πάνω πατώματα γιατί δεν είχα αποφασίσει πώς θα την κάνω :-) ).
Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για να παγώσει λίγο η πρώτη στρώση και το υπόλοιπο παγωτό στη συντήρηση.
Μετά από 2-3 ώρες επαναλαμβάνουμε τα ίδια με τον 2ο δίσκο και στη συνέχεια μετά από 2-3 ώρες κάνουμε τα ίδια και για τον τρίτο δίσκο. Τελειώνουμε με παγωτό και μπισκότα.

Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, την αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης και ξεκολλάμε το τσέρκι περνώντας εσωτερικά ένα μαχαίρι στα τοιχώματα της τούρτας.

Με το καλό αύριο. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!

4 comments:

  1. Καλημέρα Κική μου!Χρόνια πολλά!!Πώ πώ!!Τούρτα υπερπαραγωγή!!
    Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  2. Χρόνια πολλά! :) Πολύ δροσερή η τούρτα σου, λατρεύω τις τούρτες-παγωτό αν και, με τόση ζέστη εδώ, προτιμώ το παγωτό, χωρίς το παντεσπάνι που θέλει ψήσιμο (δεν προτιμώ τα έτοιμα)... να πιάσει κανένα μελτεμάκι πάλι και θα φτιάξω τη συνταγή σου!!

    ReplyDelete
  3. Ντίμη ευχαριστώ!

    Μυρωδία ευχαριστώ! Κάνε τη! ;-)

    ReplyDelete
  4. Τέλεια είναι !!!!!! Κική μου θα μας παχύνεις :) :) Σούπερ προτάσεις και γρήγορες , ευχαριστούμε φιλιά !!!!!!!

    ReplyDelete