Τις τελευταίες 2 εβδομάδες στη δουλειά πήζω (ο Μάρτης-Απρίλης είναι μήνες με πολλή δουλειά για μένα), με αποτέλεσμα τις καθημερινές να μην προλαβαίνω να σερφάρω και πολύ και τα σκ που προλαβαίνω, να μην έχω ίντερνετ....Γκρρρρρ.....
Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια δύσκολη συνταγή, που έχει ακόμα πιο δύσκολη και μακροσκελή εκτέλεση. Μέρες γιορτινές που ΄ρχονται, μπορεί να θελήσετε οι άνθρωποι να βουτήξετε ένα κριτσινάκι σε ένα ντιπάκι. Γιατί να μην φτιάξετε το δικό σας ντιπάκι μόνοι σας; Η συνταγή εκτελέσθηκε και φωτογραφήθηκε πέρυσι, αλλά όπως είπαμε πρόσφατα και στη χορτόπιτα, μερικές συνταγές πρέπει να μείνουν και να παλαιώσουν σαν το καλό κρασί πριν δουν το φως της δημοσιότητας. Χεχε!
Ντιπ με παντζάρι
Υλικά
1 παντζάρι (κεφάλι) βρασμένο
1-2 κ. σ. τριμμένο καρύδι
1-2 κ. σ. μαγιονέζα λάιτ ή γιαούρτι λάιτ
λίγο λάδι (1-2 κ. γ.)
λίγο ξύδι (2-3 κ. γ.)
αλάτι αφού το δοκιμάσετε
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα τα καρύδια, μετά το παντζάρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Tip:
Μπορεί η εκτέλεση να ειναι...μακροσκελέστατη, αλλά έχει και τιπ! Όταν είχα κάνει το ντιπάκι, το έκανα εις διπλούν, με 2 παραλλαγές. Στο ένα έβαλα γιαούρτι και στο άλλο μαγιονέζα (και τα 2 light), γι' αυτό και βλέπετε χρωματική διαφορά στα μπωλάκια. Φτιάξτε τα αγαπημένα σας κριτσίνια από το βιβλίο Ψωμιά και ζύμες, ή τα κριτσίνια σικάλεως από εδώ, ή όποια κριτσίνια σας αρέσουν και αρχίστε τις βούτες!
(Καλέ το τιπ είναι μεγαλύτερο από την εκτέλεση!!!)
Και πριν σας ευχηθώ καλή εβδομάδα, θα σας δείξω τι έφτιαξε ειδικά για μένα και τη Νεκταρία ο Σπύρος στην ταβέρνα Ξύγκια για να ζουλέψετε :-p
Μακαρονάδα για δύο, με γαρίδες, κυδώνια, χάβαρα, γυαλιστερές και μία κωλοχτύπα!
Επίσης, έχω ξεχάσει να σας πω κι ένα νέο. Εδώ και λίγο καιρό, τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε και στα βιβλιοπωλεία Ιανός, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Καλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα!
Θα δοκιμαστεί αμέσως αύριο γιατί έβρασα πολλά παντζάρια σήμερα.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Καλοοοοό το ντιπάκι, θα προτιμήσω με γιαουρτάκι του Θεού να μη σαβουρδίζουμε και σε αυτά....
ReplyDeleteΞύγκια με θαλασσινά?? Κουρλοεπτανήσιοι...τι να πω?? Τα λούζομαι κάθε μέρα...χαχαααχα!!!
Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη Κικίτσα μου!
Καλά ούτε να είχαμε συνεννοηθεί! Και εγώ κάτι με παντζάρι ετοιμάζω για ανάρτηση!
ReplyDeleteΤέλειο το ντιπ! Αυτό το χρώμα είναι ανεπανάληπτο! Και με τα κριτσίνια σου... Μιαμ
(με τα καρύδια δεν???)
Για τα Ξύγκια, δεν ζήλεψα απλά... Πρασίνισα ! Θέλω και ΕΓΩΩΩΩΩ
ReplyDeleteΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ReplyDeleteΥΠΕΡΟΧΟ ΝΤΙΠ!
ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΞΥΓΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΩ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ.....ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΦΙΛΙ Χ 2
Αύριο το βράδυ την ώρα του νησιού να ξέρεις ότι στο Βέλγιο τρώνε το ντιπ σου!!! Κάτι μου λέει ότι θα το κάνω πολλές φορές φέτος τη Σαρακοστή....
ReplyDeleteΤέλειο φαίνεται το ντιπ! Αχ! και αυτή η μακαρονάδα με τα θαλασσινά ...και στα Ξίγκια κιόλας!!!
ReplyDeleteΠολυ ωραια ιδεα, αν και δεν τρωω πατζαρια, αρεσουν πολύ στον καλο μου!
ReplyDeleteΑυτό το ντιπ κατά ντιπ που λέει και κάποιος το έχω κάνει είναι υπέροχο!!
ReplyDeleteΚαλά δεν ντρέπεσαι να βάζεις τέτοιες φωτογραφίες να γιατί τιμωρήθηκες και δεν έχεις ίντερνετ!!χαχαχαχα Ζηλεύω πολύ!!!!!!!Καλή εβδομάδα.
καλημέρααα!!!!χιχι!πάω για.......
ReplyDeleteπαντζάρια!!!!!
με ...η ....χωρίς ...κριτσίνια...χιχι
καλή εβδομάδααααα!!!!
...i...
Καλημερα!!!!χαχαχα...νευρα μπουκλες!!!!σε καταλαβαινω ...και εγω χωρις ιντερνετ φρικαρω!
ReplyDeleteΤο παντζαροΝτιπ σου με εβαλε σε πειρασμο...αυριο εχουμε λαικη και θα παρω παντζαρια να το δοκιμαζω οπωσδηποτεεεε!!!
Θα βαλω γιαουρτι μιας και εχουμε μπει οικογενιακως σε προγραμμα διατροφης.
Να σαι καλα και να εχεις μια υπεεεροχη εβδομαδα....
Ωχ, ούτε στο χειρότερο εχθρό σου τέτοια λαχτάρα, χαχα...
ReplyDeleteΤο πέρασα κι εγώ, όχι δυο μέρες, αλλά μια βδομάδα χωρίς internet... Έπαθα...
Το ντιπ λαχταριστό, δεν το συζητώ...
Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα
Ntip gia ntip den aisxinesai??? Kai eno leo ''teleia, einai eukolo kai ta exo ola ta ylika!!!'' KAI pao parakato stin makaronada tou thanatou.... kai blepo KOLOXTYPA! Pou exo na fao apo tote pou piga Amorgo (pano apo 5 xronia) kai TRELAINOMAI!!!! Mprorei na skaso miti to kalokairi paizei sobara...KANONISE THN TABERNA TO THELO KARBON!!!
ReplyDeleteDeli,πολύ δύσκολο....αλλά νόστιμο θα είναι-το προτιμώ με γιαουρτάκι,είναι πιο δροσερό.
ReplyDeleteΔε ζηλεύω χιχι...
Φιλιά!
Ωραίο το παντζαρο-ντιπ και με το καρύδι χορταστικό και ακόμα πιο νόστιμο!
ReplyDeleteΚι εγώ με γιαούρτι θα το έκανα πάντως, αυτή τη μαγιονέζα ποτέ δεν τη συμπάθησα!
Καλή βδομάδα :)
Ωραίο το παντζαρο-ντιπ και με το καρύδι χορταστικό και ακόμα πιο νόστιμο!
ReplyDeleteΚι εγώ με γιαούρτι θα το έκανα πάντως, αυτή τη μαγιονέζα ποτέ δεν τη συμπάθησα!
Καλή βδομάδα :)
Έγινε με γιαουρτάκι, το απολαύσαμε και σ' ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΚικιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!
ReplyDeleteΤα βιβλία ήρθανννννν!!!!!!
υπέροχαααααααα...!!!!!... ειναι..!!!!!!
ευχαριστώ πολύ...πολύ.....!!!!!
και το σαπουνάκι......μοσχοβολάει!!!!!!!
Άντε....τώρα θα περιμένω...το επόμενο....χιχι!!!!
ΑΧ!!!!!!ΠΉΡΑ μυρωδιά......από ΖΆΚΥΝΘΟ!!!!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏΩΩΩΩΩΩ!!!
...irida...
Τι ωραίο ντιπ φαίνεται αυτό!!!!
ReplyDeleteΕμφανισιακά και γευστικά είμαι σίγουρη ότι κερδιζει τις εντυπώσεις!!! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!!!
Φιλιά Φανή
Ωραίο το ντιπ δε λέω αλλά η κωλοχτύπα μου μπήκε στο μάτι ίσως και λόγω ονόματος!
ReplyDeleteΘα πάρω ντίπ αλλά θα πάρω και μακαρονάδαααααα
ReplyDeleteVita χαίρομαι που σου άρεσε τελικά!
ReplyDeleteΈφη! χαχα! Ξύγκια λέγεται η παραλια και η ταβέρνα! χαχα!
Αγγελική, ε, δεν το παράκανα με τα καρύδια. Περιμένω να δω και το δικό σου. Όσο για την ταβένα, περιμένω να έρθεις να σε πάω!!!
handmade art με μπερδέψατε! Γράψατε και οι δύο; Γράφτε ένα όνομα από κάτω καλέ να σας ξεχωρίζω! Χαχα!
Μαρίνα το έφτιαξες τελικά; Πάντως νηστίσιμο δεν είναι!
Μαριάννα ζηλέψαμε; Χεχε!
Ελπινίκη, φτιάξε το για τον καλό σου!
ReplyDeleteΞανθή! χαχα! Λες γι' αυτό να με τιμωρεί; χαχα!
Ίριδα καλοφάγωτο!!!
handmade art, me μπερδέψατε! :-)
painter το θυμάμαι! Μπρρρρρ!
Καροτάκι, έλα εσύ εδώ και θα σε περιποιηθώ εγώ! Όσο για την κωλοχτύπα, εγώ τι να πω που δεν είχα ξαναφάει;
Ελένη ναι! Πολυ δύσκολο, χεχε!
ReplyDeleteDark chef, εγώ για τη λάιτ μαγιονέα δεν λέω όχι. Αλλά το προτιμώ με γιαούρτι!
Ίριδα ήρθανε κιόλας; Μπράβο! Χαίρομαι! Καλά ζυμώματα και καλές αλχημείς με τα ποτά! Κι εγώ ευχαριστώ!
Φανή δοκίμασε και πες μου όταν το κάνεις, πώς σου φάνηκε!
Κατερίνα μα δεν έχει πολύ αστείο όνομα; Χαχα!
Πόπη μα μπορείς να της αντισταθείς;
Με το γιαουρτακι νομίζω θα το δοκιμάσω.
ReplyDeleteΠολύ ωραίο ντιπάκι Κική.
Φιλιά και ψυχραιμία με το ιντερνετ...να το πηγαίνεις με το καλό..χιχι
Ωραίο ντιπάκι. Τέλεια στα Ξύγκια, υπέροχη και η μακαρονάδα.
ReplyDeleteυπέροχο το ντιπ!!!χιχι
ReplyDeleteμη σου πώ οτι τα παιδιά μου...
ζήτησαν να βάλω και΄΄΄΄
μην γελάσεις....
λίγο σκόρδο μέσα....
Α!με το γιαούρτι ...έφτιαξα...λόγω
διαιτας,...
φιλιά
...i...
Λατρεύω τα παντζάριααααααααααααα!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο ακούγεται αυτό...
ReplyDelete**Τί μαγειρεύετε αυτή την εποχή; -γιά να ξέρουμε τί θα ποστάρετε του χρόνου
Μάριον με το γιαουρτάκι μου άρεσε κι εμένα πιο πολύ!
ReplyDeleteΨυχραιμία ε; Χμμμφφφμμμ....
Μανουσίνα ευχαριστώ!
Ίριδα δεν απορώ. Το σκορδάκι πάει πολύ με την πατζαρογιαουρτοσαλάτα! Δες τη συνταγή που την έχω εδώ.
Αστέρι κι εγώωωω!
Κωνσταντίνε, διαιτικά! Πφφφφφ!