Η Άνοιξη είναι πια εδώ και η φύση έχει αρχίσει να μπουμπουκιάζει. Στις καθημερινές μου βόλτες βλέπω τα τελευταία κουρκουτσέλια, ενώ τις προάλλες μάζεψα και 5-6 οβρίες που ήταν μαζεμένες όλες στο ίδιο σημείο. Τόσο οι οβρίες, όσο και τα σπαράγγια, είναι ιδανικά, για μια ομελέτα εξοχική.
Η συνταγή είναι απλή, μα έχει ιδιαίτερη νοστιμάδα. Τι καλύτερο άλλωστε από μια γρήγορη ομελέτα τη στιγμή που πεινάς, με σπαράγγια που μόλις έχεις κόψει;
Αν πέσουν φρέσκα σπαράγγια στα χέρια σας, κάντε αυτό που με συμβούλεψε κι εμένα η φίλη μου η Φωτεινή:
Κρατήστε το μαλακό μέρος του σπαραγγιού και πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια.
Βράστε για λίγο τα σπαράγγια σε λίγο νεράκι (5 λεπτάκια πχ).
Σωτάρετέ τα για 2-3 λεπτά με ελάχιστο λαδάκι (2 κ. γ.).
Χτυπήστε 2 αυγά (στα οποία εγώ πρόσθεσα λίγο γάλα και λίγο τυρί) και ρίξτε κι αυτά στο τηγάνι.
Τηγανίστε (στην ουσία, ψήστε αφού έχει ελάχιστο λάδι και το τηγάνι είναι αντικολλητικό) την ομελέτα και από τις δύο μεριές και γευτείτε τη. Ομολογώ ότι δεν είχα ξαναφάει σπαράγγια με αυγά και ήταν νοστιμότατα.
Καλή εβδομάδα!
Αααααχχχ κι εγώ που να τα βρω τα φρέσκα σπαράγγια;
ReplyDeleteΜε βλέπω να φυτεύω σε γλάστρες στο μπαλκόνι
Πολύυυυυυυυυ ωραία ομελέτα
Φιλάκια
Καλ΄ηεβδομάδα
Εξαιρετικος μεζες, το φτιαχνουμε συχνα αφου ο πατερας μου παει συνεχεια για χορτα και οταν βρει σπαραγγια τα φερνει.
ReplyDeleteΚαλη βδομαδα!
:)
(Εχεις κανει κατι; Γραφω το σχολιο δεν βλεπω τα γραμματα αλλά κατι ιερογλυφικα)
ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ!!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ΦΙΛΙΑ!
Αχ, τι μου θύμισες!!! Η μανούλα μου μάζευε και επειδή ήξερε το σκάλωμά μου με δαύτα μου τα έφερνε και μου τα έφτιαχνε κιόλας!!
ReplyDeleteΠεντανόστιμη πράγματι!!!
Φιλιά πολλά!
Υπέροχη η ομελέτα σου!
ReplyDeleteΘα με κάνεις να πάρω τα βουνά για να βρω και αν με φάνε τα άγρια θηρία, θα έχεις τύψεις....:))
Καλή βδομάδα να έχουμε!
Φιλάκια
Μπραβο Κικη, πολυ καλη προταση, εχουμε μπολικα στη Σαμο.Με τις οβριες τι κανεις; ειναι πολυ πικρες για ομελετα, τις ξεπεκριζεις αλαζοντας νερα;
ReplyDeleteΚαλέ εμείς που θα βρούμε!!!
ReplyDeleteΈχει στη λαϊκή αλλά νομίζω ότι το παρακάνουν στο οικονομικό θέμα.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Από τη στιγμή που ανακάλυψα αυτή την ομελέτα, κάθε χρόνο κάνω την εξόρμηση για να βρω σπαράγγια και ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τα ξετρυπώσεις και να τα κόψεις μέσα στα αγκάθια...Επικίνδυνη αποστολή!
ReplyDeleteΑξίζει όμως αυτό το μπουκετάκι που μαζεύουμε και δεν παραλείπω να το αναζητώ. Το τυρί δεν είναι απαραίτητο, έχουν νοστιμιά από μόνα τους, ξέρεις.
Ξεκίνησαν άραγε;
Καλή βδομάδα!
Αγαπημένο μεζεδάκι, απαραίτητο κάθε φορά που πηγαίναμε για χόρτα!!! Την φτιάχνει η μανούλα μου....μούρλια!!!
ReplyDeleteΚαλή και νόστιμη εβδομάδα!!!
Ασε μας ρε Κικίτσα πρωί πρωί.. Ολο κάτι ψάχνω από τη μέρα που σε εντόπισα... τώρα και σπαράγγια!!! χαχαχα Καλημέρα, πολύ ωραία συνταγή.
ReplyDeleteΑπό τις ωραιότερες ομελέτες είναι αυτή με τα σπαράγγια, όποιος την έχει δοκιμάσει νομίζω συμφωνεί!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Κικίτσα:)
Άμα σου πω ότι έκανα ομελέτα με πικρά ραδίκια... τι θα μου πεις; Δύσκολο να βρω σπαράγγια άγρια, αλλά χόρτα πολλά δόξα τον Θεό. Κι΄έτσι έβρασα κάποια πολύ πικρά, τα ψιλόεκοψα και τα έβαλα σε ομελέτα μαζί με λίγα μανιτάρια.
ReplyDeleteΝα 'ναι καλά η Ελληνική Φύση, για να μας κάνει να αντέχουμε...
Άγρια σπαράγγια (οβριές -δεν είμαι και σίγουρη ότι είναι το ίδιο βέβαια) έχω δοκιμάσει και βραστά, και τσιγαριστά και στο φούρνο με ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι και ρίγανη, είναι πεντανόστιμα!
ReplyDeleteΟμελέτα όχι ακόμα, αλλά θα είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες, θα την κάνω το Πάσχα αν βρω!
Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Σπαράγγια μου φέρνει ο νονός μου και τα φτιάχνω και εγώ ομελετίτσα!!!! Είναι τέλεια!!!
ReplyDeleteDeli,η καλύτερη ομελέτα,που έχω δοκιμάσει!
ReplyDeleteΣε μας όπου να είναι θα φανούν και οι οβριές μαζί-άλλη νοστιμιά!Πώς τις φτιάχνετε;Εμείς τις βράζουμε σε λίγο νεράκι και δεν το στραγγίζουμε.Ρίχνουμε λεμονάκι ή ξυδάκι και λαδάκι - έτοιμη η νοστιμιά!
Φιλιά!
Gourmet πιάτο Κική μου με 2-3 υλικά που μόνο λίγοι μπορούν να απολαύσουν!
ReplyDeleteΟ πεθερός μου -καταγωγή απο Κέρκυρα- συνήθιζε να μαζεύει σπαράγγια και να τα φτιάχνει όπως περιγράφεις. Απίστευτη νοστιμιά !!!
ReplyDeleteκαλή βδομάδα
Φοβερή συνταγή, απίθανη ομελέτα! Τρελαίνομαι!!!
ReplyDeleteΣπαράγγια δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου.Είμαι περίεργη να δω πως είναι
ReplyDeleteΑπίστευτα εξαιρετική ιδέα με οβριές!!!Δεν το χα σκεφθεί. Τα σπαράγγια δε όταν είναι φρέσκα είναι λουλούμακια με ομελέτα!
ReplyDeleteΚαλημέρα:)
Τέλεια για πρωινό! Τα κιλά που θα τα βάλω δεν ξέρω!
ReplyDeleteΑΑΑ! τελεια φαίνεται! Τα αυγά τα εχουμε, της γιαγιας παρακαλω , αλλα σπαράγγια φρέσκα κιόλας που να βρω!!
ReplyDeleteΚική, ωραία η ομελέτα σου, αλλά πρέπει να σερβίρεις κι ένα..τσάι γιασεμιού!
ReplyDeleteδες εδώ:http://anemondixtia.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html
σε αφορά..
Καλό ξημέρωμα..στα σαλόνια μου!
Αστέρι, φρέσκα σπαράγγια έχει στη Βαρβάκειο ή σε λαϊκή.
ReplyDeleteΑντώνη δεν πείραξα τιποτα!
Γεωργία-Χαρά,
Έφη,
ευχαριστώ!
Αγγελική, έ όχι και να σε φάνε τα άγρια θηρία! Χαχα!
Νίκο, μια άλλη φίλη μου είπε ότι της ξεπικρίζει σε λίγο νερό.
Ξανθή, στη λαϊκή μάλλον θα βρεις!
ReplyDeleteάλλα λόγια, ξεκίνησαν, ναί!
Μαρίνα ευχαριστώ!
Angel, ολο σε μπελάδες σε βάζω! χαχα!
Έλενα ευχαριστώ!
Πηνελόπη εγώ δεν είμαι πολύ του πικρου, αλλά είμαι της φύσης! ;-)
Νταρκ σεφ, μοιαζουν τα δυο τους αλλα δεν νομίζω να είναι το ίδιο. Εμείς εδώ έχουμε κια τα 2 άγρια και δε είναι ολόιδια ούτε εμφανισιακά ούτε σε γεύση.
Μανουσίνα, νοστιμιά σκέτη ;-)
Ελένη, βραστές τις κάνουν ή ξεπικρισμένες σε ομελέτα. Δεν έχω κάνει ποτέ.
Vita sυμφωνώ!
ReplyDeleteΜαρία,
Ανεράιδα,
ευχαριστώ!
Σόφη, νόστιμα! Εγώ πάλι, έχω φάει μόνο άγρια!
Κατρίν καλωσηρθες!
Μαριάννα κι εμάς τα χωριάτικα αυγουλάκια δεν μας λείπουν!
Ρεγγίνα έγραψες πάλι! Χαχα!
Τέλεια, τέλεια. Στη λαϊκή του Λουτρακίου βρίσκω άγρια. Τα μαζεύει ένας τύπος που όταν έχει μανιτάρια μας φέρνει μανιτάρια. Κάτι απολαμβάνουμε κι εμείς των πόλεων που δεν παίρνουμε τα βουνά.
ReplyDeleteΣτην Κύπρο, κάνουν την ίδια συνταγή με κορφολογημένη μολόχα και ειναι εξίσου πολύ ωραία. Δοκίμασε.
Νένα
Νένα, ευτυχώς που μερικές λαϊκές φέρνουν! Με μολόχα ε; Μα ξέρω να τη βρω λες; χαχα!
ReplyDelete