Ας φτιάξουμε ένα μεζεδάκι, που μπορεί να μπει στο γιορτινό τραπέζι μας ή μπορεί να συνοδέψει το ποτό μας με φίλους και μπορεί να ετοιμαστεί από μέρες νωρίτερα . Θα έβαζα γλυκό πάλι σήμερα, αλλά η φίλη μου η Λένα, λέει ότι όλο γλυκά βάζω! Χεχε! Για τη Λένα λοιπόν, που δεν θέλει γλυκό! Το συγκεκριμένο μεζεδάκι, το είχα φτιαξει πριν λίγες μέρες. Κράτησα ένα ρολάκι στο ψυγείο επίτηδες μια βδομάδα και το άνοιξα χτες. Δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τα ετοιμάσετε μια βδομάδα νωρίτερα, αν θέλετε να τα προετοιμάσετε για τραπέζι, αλλά ακόμα και 2-3 μέρες νωρίτερα να τα κάνετε, είναι μια χαρά.
Ρολάκια σολομού με τυρί κρέμα
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
100 γρ. σολομός καπνιστός
100 γρ. τυρί κρέμα
8 κομμάτια αλουμινόχαρτο, λίγο μεγαλύτερα από τη φέτα ψωμιού
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το σολομό σε μακρόστενα κομμάτια, κόβοντάς τον ανά 2-3 εκατοστά.
Με ένα μικρό πλάστη, πατικώνουμε με απαλές κινήσεις και ξεκινώντας από τις άκρες, μία-μία κάθε φορά, τις φέτες ψωμιού τοστ.
Αφού τις λεπτύνουμε με τον πλάστη, τις αλείφουμε με ένα λεπτό στρώμα τυρί κρέμα, σε όλη την επιφάνεια.
Από πάνω, βάζουμε 3 κομμάτια σολομό. Δεν είναι απαραίτητο να απλώσουμε σολομό σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλουμε να έχουμε σε όλη την επιφάνεια, θα χρειαστούμε παραπάνω από 100 γρ.
Σ’ αυτή τη φάση, μπορούμε να απλώσουμε λίγο τυρί κρέμα μόνο στο πάνω μέρος του ψωμιού, για να κολλήσει καλά καθώς το τυλίγουμε.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το κάθε ψωμάκι.
Το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για ένα 24ωρο..
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε τα ψωμάκια ανά ένα εκατοστό περίπου.
Καλή εβδομάδα!
Update:
Ξέχασα να συμπληρώσω κάτι και μου το θύμησε η Elen στα σχόλια. Το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να είναι σκέτο, αλλά μπορεί να είναι και εμπλουτισμένο με βότανα. Κυκλοφορούν στο εμπόριο τέτοια έτοιμα, αλλιώς, μπορειτε να προσθέσετε εσείς ψιλοκομμένα βοτανάκια, όπως άνηθο κλπ.
Και λίγο ανηθάκι για πασπάλισμα από πάνω μμμμμ και είναι θαύμα!! Πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο ορεκτικό. Γεια στα χέρια σου!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα:)
υπέροχο !!
ReplyDeleteεγω τα φτιάχνω χωρις ψωμί τυλίγω το τυρί κρέμα με τον σολώμο
Καλή εβομάδα
Πραγματικά και νόστιμο και εμφανίσιμο ορεκτικό!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!! Φτιάχνω τα ρολάκια με αραβική πίτα αλλα και με ψωμάκι φαίνονται μούρλια!!
ReplyDeleteElen καλωσήρθες και εδώ! Καλά που το είπες γιατί είχα ξεχάσει να το γράψω. Εγώ θα το έβαζα μέσα, αλλα δεν πειράζει. Μου το θύμησες!
ReplyDeleteΒίκυ σκέτο; Και κόβεται εύκολα μετά;
Έλενα όντως, είναι εμφανίσιμο. Όσο για νοστιμιά...ο σολομός να είναι καλά.
Λϊλα και με αραβική πίτα στέκονται μια χαρά και δεν χρειάζεται να την πλαταινεις όπως τα ψωμιά. Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα Κική. Και εγώ τα φτιάχνω ακριβώς έτσι με τυρί κρέμα, άνιθο κλπ. αλλά συνήθως με ψωμί χωρίς κόρα ολικής άλεσης. Ακόμα πιο νόστιμα!
ReplyDeleteΦιλάκια.
Ωραία ιδέα!Θα πειραματιστώ κιολας.
ReplyDeleteΛες να είναι ωραίο με τυρί μασκαρπόνε;Πάντως η ιδέα είναι εξαιρετική!!!!
ReplyDeleteDeli,πολύ όμορφα! Μ΄αρέσει ο σολομός και θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή.
ReplyDeleteΦιλιά!
Έγραψες πάλι προστέθηκε κι αυτό στη λίστα που λέγαμε για τις γιορτές!
ReplyDeleteΗ νέα απόψε θα φτιάξει τους κουραμπιέδες γράφω τα υλικά να είναι έτοιμα όταν γυρίσει από τη δουλειά.
Φιλάκια!!
Πολύ πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο. Θα προστεθεί στα γιορτινά.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Πολύ καλή ιδέα.
ReplyDeleteΠολύ πολύ ευχαριστώ. Παραμονή Χριστουγέννων θα το προ σερβίρω.
Φιλιά σου και καλές γιορτες:))
Ειρήνη, με ψωμί ολικής, σίγουρα θα είναι σκέτη νοστιμιά. Κι εγώ το προτιμώ περισσότερο από γεύση!
ReplyDeletePandora, να πειραματιστείς! Γιατι όχι;
Και λοιπόν, μασκαρπόνε; Κρέμα δεν είναι; Ναι. Γιατί όχι; Βάλε του βοτανάκια να νοστιμίσει αν σου φαίνεται άγευστο.
Ελένη, να μου πεις αν το κάνεις!
Ξανθή, να δοκιμάσεις κουραμπιέ. Όποιος έχει φάει ή έχει κάνει τη συνταγή αυτή, λέει πως δεν έχει φάει καλύτερο. Κάτι ξέρουν οι κρητικές που μου την έδωσαν! Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΛίνα ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
Katrine καλωσήρθες! Καλή επιτυχία. Εύχομαι να σας αρέσει!
Ψωμάκι και συ; Πολύ εμφανίσιμο και πεντανόστιμο με το σολωμό και το τυρί κρέμα! Εύκολο κιόλας, ότι πρέπει!
ReplyDelete...και πεινάω τώρα....
ReplyDeleteΚικι γεια σου συνεχιζεις να με εντυπωσιαζεις και με εχεις βαλει στα αιματα χριστουγεννιατικα που δεν ειμαι και fan των γλυκων. Αν και πολυ τεμπελα με την κουζινα, ειμαι δυσκολη στις γευσεις και gourmeδιάζω μπορεις να πεις. Γι αυτο ετρεξα στο παζαρι-εξαιρετικο ομολογουμενως-με το αθλιο κινητρο της κουλουρας σου. αλλα δεν υπηρχε ουτε ψιχουλο. Den peirazei next year. Βρηκα πολυ χαριτωμενα πράγματα και μια πολυ καλη τσικουδια αρωματισμένη με κιτρο. Και του χρονου να ειστε καλά. Βυσσινο γλυκό
ReplyDeleteΟυπς λαθος απο κεκτημενη ταχύτητα. Το σχόλιο πήγαινε στην προηγουμενη σελίδα σου
ReplyDeleteBig mama, συναντήθηκαν τα πνεύματά μας! Χαχα!
ReplyDeleteΝατάσσα, να στείλω;
Βυσσινάκι μου γλυκό, έφτασες ως εκεί για την κουλουρίτσα και δεν έφαγες ούτε ψίχαλο; Κρίμα! Σίγουρα όμως πήρες υπέροχα πράγματα από το μπαζάρ! Ζηλεύω! Να σου πω τι θα κάνουμε. Στείλε μου τη δ/νσή σου με μειλ κι εγώ θα σου στείλω λίγη κουλούρα μόλις ξαναφτιάξω, έτσι για αποζημίωση! :-)))
Δεν πειράζει κι αν μπήκε εδώ το σχόλιο! Καλά να περνάς!
Εισαι πολυ γλυκια. δεν θα σε βαλω ομως σε κόπο φανταζομαι οτι λογω εποχης θα πειραματίζεσαι με πολλά. θα προσπαθησω μονη μου και θα σου πω αποτελεσματα. Ωστοσο επιφυλάσσομαι να κάνω χρηση της προσφοράς σου εν ευθέτω χρονω....
ReplyDeleteΒυσσινάκι, δεν θα κάνω πολλά πολλά φέτος, αλλά κουλούρες θα κάνω για να δωρίσω. Δεν είναι κόπος να στείλω ένα κομματάκι. Ήδη σήμερα ετοίμαζα τα δώρα μου σιγά-σιγά. Λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κλπ. Μένουν οι κουλούρες, που δεν μπορώ να τις φτιάξω πολλές μέρες πριν. Αν επιχειρήσεις να την κάνεις, καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις!
ReplyDeleteΘα του πήγαινε αντί για τυρί η πράσινη πέστο;
ReplyDeleteΠάντως μου φαίνεται υπέροχο.
Θα μπορούσε για παραλλαγή αντί για σολωμό να πάει μπέικον λωρίδα;
Μου φαίνεται πολύ ωραία ιδέα έτσι ως έχει και είναι και εύκολο.
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω και με γαλοπούλα και τυρί, δεν θα του πάει;
Όλες οι δοκιμές καλές είναι. Μόνο που ο σολομός ή το μπρικ έχουν πιο λεπτή γεύση. Έχω δε την εντύπωση πως το τυρί κρέμα με ή χωρίς βότανα είναι πιο γευστικό απ το μασκαρπόνε πού έχει άλλωστε και 75% λιπαρά...
ReplyDeleteΚαι μια που κάνουμε δοκιμές, αν δεν θέλετε ψωμί του τοστ δοκιμάστε την συνταγή με αραβική πίτα. Ανοιγμένη στη μέση για πιο λεπτή.
Ξέχασα ακόμα να σου πω πως η κουλούρα ήταν καταπληκτική. Ξαναπήρα την Κυριακή το βράδυ που ακόμα υπήρχαν μερικά κομμάτια. Τέλεια.
ReplyDeleteΝα στείλεις χρ.ψωμί με ροζ ζάχαρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΑριάδνη δεν τα λεχω φτιάξει ποτέ έτσι, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα γούστου. Ναι. Και μπέικον θα μπορούσε να μπει αλλα είναι πιο λιπαρό.
ReplyDeleteΑναΐς, αν βάλεις γαλοπούλα και τυρί, ζήτα να σου κόψουν πολύ λεπτές φέτες, αλλιώς θα ανοίγει. Μπορείς, αφού το κόψεις σε φετάκια, αν ανοίγουν, να τα καρφώσεις με οδοντογλυφίδες.
Νένα η αραβική πίτα είναι ιδανική επειδή είναι λεπτή!
Ω! Δοκίμασες κουλούρα! Χαίρομαι που σου άρεσε!
Νατάσσα θα στείλω καλέεεε! χαχα!