Η φίλη μου η Νατάσσα, μου είχε στείλει εδώ και πολυυυυυυυύ καιρό το σοκολατένιο τσιζκέικ που είδατε προχτές. Η συνταγή είναι δική της και τα σχόλια στις παρενθέσεις δικά μου.
Το σοκολατένιο cheesecake της Νατάσσας
Υλικά
για την βάση
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας κακάο (2 αν είναι πολύ σκούρο, ή βάλτε παραπάνω ζάχαρη)
1/2 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη (Στη βάση έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη. Αν το κακάο σας είναι πολύ σκούρο, βάλτε κι εσείς, αλλιώς πικρίζει)
1/2 φλυτζάνι βούτυρο ανάλατο που έχει μαλακώσει πολύ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια στρώνουμε το ζυμάρι σε μία φόρμα με σούστα περίπου 20 εκ. διάμετρο (εγώ το έβαλα σε 26 εκατοστά φόρμα).
Τρυπάμε την ζύμη με ενα πιρούνι και την αφήνουμε να ψηθεί για 15 min (μην την παραψήσετε, γιατί θα ψηθεί πάλι μετά).
Υλικά για την γέμιση
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα ή ενα philadelphia μεγαλο 300 γρ. (των 300 γρ. χρησιμοποίησα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (έβαλα 2% γιατί αυτό είχα)
2 αυγά χτυπημένα
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια
2 σοκολάτες σε μικρά κομματάκια (έβαλα μια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ.)
Ανακατεύουμε καλά ολα τα παραπάνω υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην ήδη ψημένη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά και μέχρι να πάρει χρώμα, στους 160 βαθμούς. Το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα
1 κουβερτούρα σε κομματάκια (έβαλα 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος)
3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
3 κουταλιές μαργαρίνη soft
Aναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συχνά. Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, το βγάζουμε από το μάτι και το απλώνουμε. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την σούστα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή απλά το περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος (εμείς το τσακίσαμε σκέτο).
Το γλυκάκι το έχω ξαναφτιάξει, γαρνιρισμένο με λευκή σοκολάτα, χωρίς να καλύπτει όλη την επιφάνεια του γλυκού και ήταν εξίσου ωραίο. Προσέξτε την προσθήκη κακάου, γιατί πικρίζει αν είναι πολύ σκούρο.
Χρόνια πολλά στις Αννούλες σήμερα και ειδικά στη φίλη μου την Άννα! Άννα, ετοιμάσου για καφέ το απόγευμα! :-)))
Μπράβο Κική μου που έβαλες τη συνταγούλα γιατί μου έκλεισε το μάτι στην προηγούμενη ανάρτηση! Εγώ και η σοκολάτα είμαστε best friends for ever!
ReplyDeleteιιιιιιιιιιιιιιιιιιι λιποθυμώωωωωωωωωωωωωωωωω !!!!!!!!
ReplyDeleteΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτα ειναι!!!
ReplyDeleteΚαλημερες!
:)
Πολύ όμορφη! Μπράβο και σε σένα και στη Νατάσσα! Την προτιμώ με κανονική σοκολάτα, η άσπρη δεν είναι πολύ του γούστου μου!
ReplyDeleteΛίλα μου, αφού σου έκλεινε το ματάκι, μπορούσα να μην τη βάλω; χαχα!
ReplyDeleteΑστέριιιιιιιιιιι! Καλέ σηκώστε τη! Λιποθύμησε!!!! Φέρτε της ένα τσιζκέικ! Κάτι τέσπα! χαχα!
Αντώνη, ε αφούτο ζήτησες! Μπορούσα;
Big mama, εμένα που μου αρέσουν και οι δύο; Αστα...δράμα...
popo!! polu oraio faivetai!
ReplyDeletean kai den eimai latrhs tou cheesecake to syggekrimeno lew na to timhsw!!
miroma
Η σοκολάτα είναι η δεύτερη καλύτερη απόλαυση στη ζωή, πάει και τελείωσε:)
ReplyDeleteΑ αυτό θα το φτιάξω κι εγώ!!!είναι ένα διαφορετικό τσιζ κέικ και πολύ μου έκανε κλικ
ReplyDeleteΦιλιά
miroma καλωσήρθες. Να το τιμήσεις. Γιατί όχι;
ReplyDeleteΈμμυ!!! χαχαχα! Να υποθέσω ποια είναι η 1η; χαχα!
Ξανθή, να το κάνεις! Ό,τι πρέπει για τις γιορτές! Φιλιά!
(ψήνω τις κουλούρες)
Είσαι η καταστροφή μου το ξέρεις... Αυτο το γλυκό μου άρεσε γιατι όποτε το έφτιαχνα δεν έτρωγα..(λόγω της θανάσιμης αδυναμίας μου προς την σοκολάτα)... Τωρα μου το κανεις σοκολατενιο...?? ετσι απλά... γιατι βρε κορίτσι μου... γιατί????
ReplyDeleteμμμμμμμ!!
ReplyDeleteΤώρα πίνω earl grey tea.
Tί μας κάνεις;;;;;!!!!!!!
Ολο ναζι ειναι το cheesecake, το τρως ή δεν το τρως τωρα το ατιμουτσικο? :)
ReplyDeleteΝίκη, εμένα μου αρέσει ΚΑΙ το κανονικό τσιζκέικ ΚΑΙ αυτό. Διπλή καταστροφή δλδ! χαχα! Μήπως να σου στείλω τη δίαιτα που έκανα; χαχα!
ReplyDeleteΆστρια, σας βασανιζω. Είναι απλό!
Δημιουργία, το τρως το άτιμο!
Ωχ ωχ, αχ βαχ, και ξανά αναστεναγμός!!!
ReplyDeleteΚαι cheesecake και σοκολάτα, σκέτος πειρασμός!!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Αστα Έλενα. Διπλό το κακό! Χαχα!
ReplyDeleteΤο έφτιαξα και τώρα το καμαρώνω, μέχρι να του "ορμήξουμε" λίγο αργότερα όταν θα κοιμηθεί το παιδάκι μας!!!
ReplyDeleteΑν και λίγο παραπάνω από 2 χρόνια μετά την ανάρτηση της συνταγής, σ'ευχαριστώ Κική και σου εύχομαι Happy Valentine's Day!!!
Βίβιαν καλοφάγωτο και ευχαριστώωωω!
ReplyDelete