Εδώ και πολύ καιρό, μου είχε στείλει mail η Ράνια, το οποίο έλεγε: "Έφαγα μια καταπληκτική πατατοσαλάτα στη δουλειά που την έφτιαξε η Σοφία και στη στέλνω".
Ε, δεν ήθελα και πολύ για να τη δοκιμάσω!!!
Όταν διάβασα τη συνταγή, θεώρησα ότι δεν έχει τίποτα το σπουδαίο για να μου την παινεύει έτσι. Μου έμοιαζε σαν οποιαδήποτε πατατοσαλάτα. Όταν την έφτιαξα όμως, ήταν πράγματι πολλή νόστιμη. Ο χυμός λεμονιού, σε συνδυασμό με τα τουρσάκια, έδενε πολύ ωραία. Μάλλον ήταν καλύτερη όσο περνούσε η ώρα μπορώ να πω. Εσείς, δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε για να πειστείτε! Εγώ πάλι, σκέφτομαι να την κάνω την παραμονή της πρωτοχρονιάς!
Πατατοσαλάτα της Σοφίας
Υλικά
5-6 πατάτες μέτριες
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη (ωμό)
Μερικά αγγουράκια πίκλες κομμένα ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
Μερικές ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες ροδέλες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μαγιονέζα μικρή light| (ποιος γελά και γιατί;)
1 1/2 -2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξυνή μας αρέσει)
αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση έχει νόημα να δώσω; Απλά βράζουμε τις πατάτες (όχι νιανιά, αλλά μέχρι να τρυπιούνται), τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βάζουμε και τη μαγιονέζα.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά.
ReplyDeleteΚάπως έτσι την κάνουμε και εμείς, συν κάπαρη, αλλά με μαγιονέζα δική μου, εκείνης της ώρας, που είναι πιο light από την light.
Στο χρώμα δεν συμφωνώ με την μαγιονέζα του εμπορίου και έχω τεράστια διαφορά στα "ψιλά γράμματα".
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Καλημέρα.
Χρόνια πολλά και νόστιμα σου εύχομαι!
ReplyDeleteΚαλή Πρωτοχρονιά!
Kική, συμφωνώ απολύτως! ΟΛΕΣ οι πατατοσαλάτες ειναι εθισμός για μενα, αχχχ
ReplyDeleteφιλια!
:) kali fainetai!!!
ReplyDeleteΔώσε μου πατατοσαλάτα και πάρε μου την ψυχή που λένε! Χρόνια πολλά Κική μου!
ReplyDeleteΦοβερή συνταγή, θα την κάνω την Πρωτοχρονιά!
ReplyDeleteΩραία συνταγή και μου αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα!
ReplyDeleteΌτι πρέπει γι αυτές τις μέρες τις γιορτινές!
Τα τουρσάκια (και λίγη κάπαρη) είναι που κάνουν την διαφορά στην πατατοσαλάτα!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές Κικίτσα!
αν και με τη μαγιονέζα δεν έχουμε την καλύτερη σχέση, αν πρόκειται για σπιτική (με αυγουλάκια της ώρας από τις κοτούλες μας) , τέτοιες μέρες για μια πατατοσαλάτα χαλαλίζω τις απαγορεύσεις, κι εμείς βάζουμε μπόλικη κάππαρη και κόκκινη ψητή πιπεριά!!!!
ReplyDeleteκαλή χρονιά σε σένα και στις κοπελιές που μοιράστηκαν τη συνταγή
Deli,νόστιμη θα είναι!Αν πρόκειται για μαγιονέζα πάντα light,δεν το συζητώ.
ReplyDeleteΑν βάλουμε και λίγες γλυκόξινες πιπερίτσες;Υπέροχες!
Φιλιά!
Δύσπιστε, η σπιτική μαγιονέζα, όπως και αν το κάνεις είναι μακράν καλύτερη!
ReplyDeleteΔέσποινα ευχαριστώ! Καλή χρονιά!
Μαριλένα κι εμένα μου αρέσουν πολύ! Φιλάκια!
Νατάσσα, ναι μωρέ! ;-)
Λίλα, έλα! Κερνάω! Καλά να περνάς!
ReplyDeleteEmmy κι εγώ για τότε το σκέφτομαι!
Μπέττυ είναι μια καλή ιδέα για τραπέζι. Ευχαριστώ!
Έλενα, συμφωνώ! Φιλιά!
Γαστεροπλήξ, στην πατατοσαλάτα δεν λέμε ποτέ όχι!
Ελένη, μια χαρά θα πηγαίνουν οι γλυκόξυνες!
Κική μου εύχομαι απο την καρδιά μου τα καλύτερα για σένα και τα όνειρα σου ( που πραγματοποιούνται σιγά σιγά) και να περάσετε μια όμορφη γεμάτη αγάπη πρωτοχρονιά... Χρόνια πολλαααααααααα
ReplyDeleteΜάντεψες τη σκέψη μου;
ReplyDeleteΓια αύριο τη σχεδίαζα...
:-)
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νέο χρόνο
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Χτές την έφτιαξα και την πήγα σε κάτι γενέθλια: ήταν σούπερ, όλοι την θαύμασαν. λίγο το λεμονάκι που έδωσε την ιδιαιτερότητα και μετά όλοι τους παραδόθηκαν. Δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια!! Θενκς Κική!
ReplyDeleteΚαλημέρα, Χρόνια Πολλά κι όλο και καλύτερα και με το καλό να μας έρθει η νέα χρονιά.
ReplyDeleteΛοιπόν. Πατάτες βραστές τρώω όπως και νάναι. Μ αρέσουν πολύ. Όμως. Ποτέ δεν κατάφερα να πετύχω το βράσιμό τους όπως πρέπει. Κάνω, πραγματικά, διάφορα στην κουζίνα και διαφορετικές κουζίνες. Πατάτες όμως δεν πετυχαίνω με τίποτα. Ή παραβρασμένες, ή ωμούτσικες. Τις τρώμε βέβαια γιατί... αγαπιόμαστε.
Στη χύτρα 5 λεπτά Νένα μου και την τραβάς απ τη φωτιά. ή στα μικροκύματα, σε κομμάτια σκεπασμένες με φιλμ, 6 λεπτά.
ReplyDelete-Κική μου, χρόνια πολλά και καλά!
Ωραία ιδέα,μεταξύ πατατοσαλάτας και ρώσικης!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ
χχχχ
Η πατατοσαλάτα, σε όποια εκδοχή, είναι από τα αγαπημένα μου.Είχα κάνει μια συνταγή της Μπέττυς και...συνεχίζω να την κάνω, καθώς άρεσε!!
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω κι αυτή, όμως...
Χρόνια Πολλά, Κική μου!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!!
ReplyDeleteΝίκη, ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλες τις ευχές! Να έχετε μια χρονιά...σκέτη γλύκα! Φιλάκια!
Γλαρένια μου, ευχαριστώ για τις ευχές και το γουράκι! Να χαίρεσαι το γλάρο σου και τα γλαράκια σου! Καλή χρονιά!
Ηλία, χαίρομαιιιι! Θα την κάνω κι εγώ την παραμονή της πρωτοχρονιάς τώρα που την ξαναθυμήθηκα!
Νουνού μου, εγώ κάνω τη μέθοδο του πηρουνιού. Τρυπάω και αν τρυπιέται αποσύρω από τη φωτιά γιατία λλιώς λιώνουν. Δεν υπάρχει χρόνος συγκεκριμένος νομίζω, γιατί εξερτάται από το μέγεθος της πατάτας και την ποικιλία. Καλή χρονιά να έχετε!
Κατερινάκι, τόσο απλά; Μπράβο!
Καλή χρονιά να έχετε! Φιλάκια!
Και λοιπόν, καλή χρονιά να έχετε στην πανέμορφη Ιταλία! Φιλάκια πολλά!
Αγνή κι εμένα η πατατοσαλάτα μου αρέσει πολύ! Καλή χρονιά να έχεις!
Μμμ, λυμπιστερό! Προτείνο και λίγη κάππαρη!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά Κική μου και σ' αυτό το blog σου και να σκίσει γαστρονομικά το βιβλίο σου!!!
Άστρια, χτες που την έφτιαξα έβαλα και κάπαρη! Καλή χρονιά εύχομαι και σε σένα!
ReplyDeleteΝα κάνω μια χαζή ερώτηση; Τις πατάτες τις βράζεις με τη φλύδα και τις ξεφλουδίζεις μετά ή τις καθαρίζεις πριν τις βράσεις;
ReplyDeleteΚαλώς τη Νίτσα. Καθόλου χαζή ερώτηση. Όπως και να τις κάνεις το ίδιο είναι. Αν τις βράσεις με τη φλούδα και ξεφλουδίσεις μετά, θα είναι πιο νόστιμες. Πρόσεξε να μην παραβράσουν σε κάθε περίπτωση.
ReplyDeleteΤέλεια η συνταγή αυτή για πατατοσαλατα........σίγουρα θα την δοκιμάσω! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΤην είχα φτιάξει όταν την πρωτοδημοσίευσες και είχε μεγάλο σουξέ. Την ξανάφτιαξα φέτος δύο φορές και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μεγάλη επιτυχία. Για μένα που δεν συμπαθώ τα βραστά-σφικτά αυγά, η πατατοσαλάτα αυτή είναι ιδανική! Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteμιλαμε για παταοσαλαδα ελινκη .τι δουλια εχουν τα καροτα κε ι μαγιονεζα
ReplyDelete