Wednesday, October 14, 2009

Συκώτι με πράσα της big mama

Υπάρχουν φορές που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Το μυαλό κολλάει και όλα σου φαίνονται συνηθισμένα. Και τότε στρέφεσαι στα μπλογκ φίλων, για να δανειστείς ιδέες από κάτι που είδες και σου άρεσε. Εδώ και καιρό, έκανα το συκώτι με πράσα της big mama, μιας μπλόγκερ και μαγείρισσας που εκτιμώ πολύ.

Είχα πεθυμήσει πολύ να φάω συκώτι, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους απέφευγα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει τη συνταγή της, δοκιμάστε την. Ήταν πάρα πολύ νόστιμη και ξεχωριστή! Το φαγάκι μας συνοδεύτηκε με αμπελοφάσουλα και ψωμί ζυμωτό με προζύμι και 3 αλεύρια, που θα βάλω κάποια στιγμή στο μπλογκ.

Καλημέρα είπα; Καλημέρααααααααααααααααααα!

16 comments:

  1. Το συκώτι γενικώς το λατρεύω. Είναι πολύ δύσκολο όμως να βρω φρέσκο συκώτι εδώ. Η συνταγή φαίνεται όντως γαργαλιστική! Όταν ανέβω Αθήνα θα βάλω τη μανούλα μου να μου την φτιάξει!

    ReplyDelete
  2. Με πράσα κάνω εδώ και χρόνια τα σουτζουκάκια ,για να ξεγελάω τους τότε μικρούς να τρώνε λαχανικά και τώρα που μεγάλωσαν τα ζητάνε μόνοι τους.
    Η γλύκα του πράσου πάει πολύ ωραία και με το συκώτι.
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  3. Τι τιμή! Ανάρτηση για μένα! Μα δεν είναι πεντανόστιμο το συκωτάκι; Περιμένω και την ανάρτηση για το ψωμί. Μου χαρίσανε αρτοπαρασκευαστή και δεν έχω συνταγές! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  4. Πολλές πληγές ξύνεις Κική!
    Το Συκώτι λατρεμένο και απαγορευμένο και για τον καλό μου και για μένα.
    Τα Πράσα, απ όταν τα ανακάλυψα, δεν λείπουν από κανένα φαγητό με λαχανικά, αλλά άραγε μαλακώνουν καλά με το τσιγάρισμα?

    Και το ψωμί... αχ αυτό το προζυμένιο ψωμί σου!!!
    Το βλέπω στη φωτό και μου τρέχουν τα σάλια, αλλά όπως γνωρίζεις... χμ... δεν με ήθελε με τίποτα...

    Κρίμα! Είναι 1 η ώρα και έτσι όπως τα είδα όλα αυτά αχ! ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!

    (αντ’ αυτών ένα παγωμένο μπαγιατεμένο τοστ από το σπίτι με λάιτ τυρί, χωρίς τίποτα άλλο μέσα)

    Ερώτηση:
    η οθόνη τσιμπιέται με πιρούνι?

    ReplyDelete
  5. Deli,το συκωτάκι μόνο στη μαγειρίτσα το προτιμώ.Είδα όμως τη συνταγή και αφού είναι με πράσα-πολύ μ΄αρέσουν-πιστεύω θα δένουν τέλεια.
    Αυτό που λέει η Ξανθή,σουτζουκάκια με πράσο,πολύ ενδιαφέρον-λες να έχει αναρτήσει τη συνταγή;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Λαχταριστή η συνταγή της big mama, φαντάζομαι το ίδιο ωραίο θα είναι το φαγάκι και με μοσχαράκι, αν κάποιος δεν προτιμά το συκώτι.
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  7. Πολύ καλή ιδέα Ελενα!!!!!

    ReplyDelete
  8. Επανέρχομαι για να απαντήσω σε ερώτηση της eleni υπάρχουν στο blog μας τα σουτζουκάκια με προσθήκη της δικής μου παρέμβασης.

    ReplyDelete
  9. Kική, καλημέρα, καλησπερα :))
    αυτό το ψωμι, αχχχ...

    φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Ξανθή,ευχαριστώ!Τη βρήκα τη συνταγή σας,θα είναι πολύ νόστιμο και θα το φτιάξω.

    ReplyDelete
  11. Γεια στα χεράκια σας κορίτσια. Είμαι λάτρεις του μοσχαρίσιου συκωτιού και μέχρι σήμερα μόνο ψητό το έτρωγα, τώρα θα το φτιάξω έτσι, που απ' ότι φαίνεται είναι πεντανόστιμο.

    ReplyDelete
  12. Κική μου καλησπέρα... μια και δεν τρώω το μοσχαρίσιο συκώτι, μπορώ να έχω ένα καρβέλι από το λαχταριστό σου ψωμάκι;;;

    ReplyDelete
  13. Για το συκωτι δεν ξερω πως θα αντιδρασουν αν το κανω με τα πρασα, αλλα για το ψωμι ξερω σιγουρα πως αν το φτιαξω θα το εξαφανισουν αμεσως.

    ReplyDelete
  14. Κόρες ομορφες, σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Το συκωτάκι αλα big mama ήταν πολύ νόστιμο και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε.

    Ραλού, υπόσχομαι ότι όταν έρθω θα σου φέρω ζυμωτό ψωμί, αν και το καλύτερο θα ήταν να φτιάχναμε μαζί! Η οθόνη αν είναι TFT τσιμπιέται!!! χαχα!

    Big mama, σου έστειλα συνταγές για αρτοπαρασκευαστή. Κοίτα το ιμειλ σου.

    ReplyDelete
  15. Κι εγώ λατρεύω το συκώτι μα το τρώω ψητό και μετά το βάζω κατευθείαν μέσα σε χτυπημένο λαδολέμονο μα ρίγανη και μουστάρδα.Μου το είπε ένας χασάπης και το κάνω πάντα έτσι και είναι πεντανόστιμο.

    ReplyDelete
  16. Αχτίδα, μου τρέχουν τα σάλια με αυτά που λες!

    ReplyDelete