Sunday, December 7, 2008

Μπαζάρ, η επιστροφή

Κυριακή απόγευμα και πίσω πάλι στο νησί. Αψήφισα τα προβληματάκια υγείας που με επισκέφτηκαν, πήρα ένα κουτί παυσίπονα και ανηφόρισα προς την πρωτεύουσα. Είδα φίλους, γνώρισα ανθρώπους που δεν είχα προλάβει πέρυσι, ψώνισα, πέρασα καλά, κουράστηκα πολύ, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα είμαι πάλι πίσω. Αν δεν είχαν συμβεί και όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, θα ήταν ακομα πιο καλά.
Το μπαζάρ συνεχίζεται, δεν έχει τελειώσει ακόμα και πιστεύω να έχει την επιτυχία που είχε και τις προηγούμενες χρονιές. Κάθε χρόνο είναι και πιο οργανωμένο πάντως. Αυτό μπορώ να το πω...Φέτος το μπαζάρ έγινε σε ένα διώροφο σπίτι στα Εξάρχεια. Στον ημιόροφο όλα τα χειροποίητα πράγματα, κοσμήματα, καλούδια, διακοσμητικά. Στον 1ο όροφο μια έκθεση ζωγραφικής. Στο ημιυπόγειο το μπαρ. Φαγητό για εκείνη τη στιγμή ή για το σπίτι, καφέ και παρεούλα. Φωτογραφίες δεν έβγαλα πολλές (από αυτό έλεγε η Witch φαινόταν ότι είμαι άρρωστη :-))))

Οι λίγες που έβγαλα:
Τα χειροποίητα σαπούνια, bath bombs, massage candies και lip balms της Μαγισσούλας μας. Ανάρπαστα έγιναν. Μα ήταν κουκλάκια! Σαν μπουμπουνιερίτσες...


Μαρμελάδες, λικέρ, κομπόστες, βιβλία, ποδιές που είχε φτιάξει το Πεφταστέρι, καλούδια που έστειλε ο Αθήναιος,
το μέλι του Bee Happy, λάδια αρωματικά, πολλά διακοσμητικά, πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια και πάρα πολλά πράγματα που είναι αδύνατον να τα καταγράψω όλα.


Τα υπέροχα κοσμήματα που έφτιαξαν η Μαρία (υπέροχα), η Μαρία (οι φωτό στο μπλογκ της αδικούν τις δημιουργίες της) και το Πεφταστέρι (γουστόζικα).

Το αρωματικό αλάτι που έστειλα, που είχαν συσκευάσει όμορφα οι εθελοντές του μπαζάρ και που πουλήθηκε στο 2ωρο που έμεινα εκεί. Έπρεπε να είχα στείλει περισσότερο. Του χρόνου...
Και τώρα, ο πάγκος με τα γλυκά/φαγητά. Καταπληκτικές νοστιμιές. Ό,τι γουστάριζε η ψυχή σου, υπήρχε. Αλμυρά, γλυκά, αρτήσιμα, νηστίσιμα. Τον σοκολατένιο κορμό με γέμιση (και σοβάντισμα) κεράσια που βλέπετε πάνω αριστερά στην επόμενη φωτό, τον τσάκισα ομολογώ. Επίσης τσάκισα και ένα καταπληκτικο Cheese cake New York Style που είχε φτιάξει η Τίνα. Η Νένα, η κ. Ρικάκη και η Τίνα, εξυπηρετούσαν τον κόσμο που ήθελε να δοκιμάσει λιχουδιές. Υποθέτω ότι άλλες κυρίες και κύριοι πήραν τις θέσεις τους μετά. Όλοι ήταν εξυπηρετικότατοι. Εδώ, φιλοξενήθηκαν και οι κουλούρες μου (πάντα με το μόνιμο άγχος αν έχουν ψηθεί καλά μέσα), που ήταν ευπρόσδεκτες και κάποιοι τις περίμεναν!


Και καφεδάκι είχαμε. Επίσης εξυπηρετικός ο κύριος!
Τέλος, οι εκπλήξεις της ημέρας: Γνώρισα την Άσπα που δεν είχα προλάβει πέρυσι από το παλιό hungry. Επίσης και τη Ρούλα. Είδα τον Γιάννη ενώ δεν το περίμενα. Η μαγισσούλα, μου έφερε πρόπολη για την αρωματομαγειρική μας και την ευχαριστώ πολύ. Αλλά η η πιο μεγάλη έκπληξη είναι ότι είδα πάλι τη Χιά μου, την αγαπημένη μου Chios on Line από το παλιό hungry, που μαζί με την αδερφή της, φώτιζαν όλο το χώρο του υπογείου με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια τους. Η καλή μου η Χια, ήρθε φορτωμένη με καλούδια χιώτικα! Μακαρόνια χειροποίητα φτιαγμένα με σπάρτο, ανατολίτικα στριφτάρια, τραχανά (...), ούζο, μαστίχα Χίου και νερό αρωματισμένο με μαστίχα Χίου, για να φτιάξω τους κουραμπιέδες μου ΛΕΕΙ. Αμ Χια μου...που να ήξερες ότι τέτοιο νεράκι χρησιμοποιώ για τις κρέμες που φτιάχνω και δεν θα πάει σε κουραμπιέδες!!! Επίσης, δεν ήξερε ότι εγώ και ο τραχανάς έχουμε πάρει διαζύγιο από τα 6 μου χρόνια. Το διαζύγιο βγήκε εις βάρος του φυσικά και ουδέποτε ήτο συναινετικό :-))) Για χάρη της όμως, θα τον δοκιμάσω. Σ' ευχαριστώ καλή μου Χια. Ξέρεις τα αισθήματά μου για σένα...Να είσαι καλά!
Τέλος, να πω ότι τελικά άργησα να βάλω το ποστ, γιατί πάλι δεν κατάφερα να συναντηθώ με μερικούς. Θα ηταν αδύνατον κιόλας να έχω μείνει πολλές ώρες, εκτός και είχα δηλώσει εθελόντρια. Του χρόνου θα το βάλω πιο νωρίς... Cat, Μαρία Β, Αγγελική Λ, Ρένα, ελπίζω την επόμενη φορά να συναντηθούμε. Και του χρόνου!

υ.γ.

17 comments:

  1. τι ωραία που φαίνονται και ακούγονται όλα! ένα μηνιάτικο θα ξόδευα αν ήμουν εκεί:) και του χρόνου!

    ReplyDelete
  2. Δεν τα καταφέραμε να συναντηθούμε βρε Κική και χάσαμε και τις κουλούρες σου που τις περιμέναμε πως και πως, αλλά βλέπεις ήρθαμε τις μεγάλες ώρες για να προλάβουμε και το πάρτυ!Σε αναζητήσαμε αλλά είχες ήδη φύγει, δεν πειράζει next year!
    Καταπληκτικό το Bazar και φέτος, κεφάτο και ετήσιο meeting point για κάποιους.
    p.s το κυδώνι μου το βλέπω στην φωτό πρώτη μουρη στο Καβούρι!!!

    ReplyDelete
  3. Δεν τα καταφέραμε να συναντηθούμε βρε Κική και χάσαμε και τις κουλούρες σου που τις περιμέναμε πως και πως, αλλά βλέπεις ήρθαμε τις μεγάλες ώρες για να προλάβουμε και το πάρτυ!Σε αναζητήσαμε αλλά είχες ήδη φύγει, δεν πειράζει next year!
    Καταπληκτικό το Bazar και φέτος, κεφάτο και ετήσιο meeting point για κάποιους.
    p.s το κυδώνι μου το βλέπω στην φωτό πρώτη μουρη στο Καβούρι!!!

    ReplyDelete
  4. Δεν τα καταφέραμε να συναντηθούμε βρε Κική και χάσαμε και τις κουλούρες σου που τις περιμέναμε πως και πως, αλλά βλέπεις ήρθαμε τις μεγάλες ώρες για να προλάβουμε και το πάρτυ!Σε αναζητήσαμε αλλά είχες ήδη φύγει, δεν πειράζει next year!
    Καταπληκτικό το Bazar και φέτος, κεφάτο και ετήσιο meeting point για κάποιους.
    p.s το κυδώνι μου το βλέπω στην φωτό πρώτη μουρη στο Καβούρι!!!

    ReplyDelete
  5. και του χρόνου Κικη μου :)

    ReplyDelete
  6. Deli πάντα τέτοια κάθε χρόνο!
    Πρέπει να ήταν υπέροχα,όπως και οι προσφορές των εθελοντών.Οι φωτογραφίες σου μας κατατόπισαν.
    Τι ωραία συσκευασμένες οι προσφορές της Μάγισσας-πολύ μου άρεσαν!
    Μακάρι να ήμουν εκεί!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Kική μου, φαίνεται πως περασατε όμορφα πολύ.

    τα μικροπροβληματακια, τέλος, ε;
    αυτες οι ιωσεις ειναι ακινδυνες μεν, ενοχλητικοτατες δε.

    φιλιά πολλά και του χρονου!

    ReplyDelete
  8. Και του χρονου να εισαι καλα να βαλεις τα καλουδια σου,και γρηγορα περαστικα σου.

    ReplyDelete
  9. Kαι του χρόνου, και του χρόνου!!
    Ελπίζω να τα καταφέρω να έλθω κι εγώ τον επόμενο χρόνο, φέτος έτυχε να είμαι εκτός Αθηνών, αλλιώς κανονίζαμε με την Μαρία να έλθουμε.
    Τα καλούδια είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!!

    ReplyDelete
  10. Το μπαζάρ ήταν πράγματι καταπληκτικό όπως και πέρυσι. Δυστυχώς πήγαμε αργούτσικα και πολλά από όσα θα ήθελα είχαν εξαντληθεί. Μεταξύ αυτών και οι κουλούρες σου. Άφαντες όπως και τα αλάτια. Και του χρόνου Κικίτσα και ελπίζω μια επόμενη φορά να καταφέρουμε να τα πούμε.

    ReplyDelete
  11. τι όμορφες φωτο deli!

    η κουλούρα τέλεια! και του χρόνου :)

    ReplyDelete
  12. Χαρτ, ήταν όλα όμορφα. Με δυσκολία αντιστεκόσουν!

    Αγγελική, το δικό σου κυδωνάκι έτυχε να φωτογραφίσω; Για φαντάσου! Τον επόμενο χρόνο λοιπόν!

    Κουκ ευχαριστω!

    Ελένη, είδες κουκλάκια οι μπουμπουνιερίτσες; Έτσι τα έλεγα! :-)

    Μαριλένα μου ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι χειροτέρεψα μόλις ήρθα. Θα περάσει ομως. Που θα πάει;

    Δημιουργία ευχαριστώ!

    Έλενα, του χρόνου!

    Ρένα, ας ελπίσουμε του χρόνου να τα πούμε από κοντά!

    Μαγισσουλίνι μου, και του χρόνου! Ευχαριστώ! Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Χάρηκα τόσο που σε είδα! Και πραγματικά Κικόν μου έχεις ομορφύνει απ την τελευταία φορά που σε είδα. Ήταν πιο ήρεμο το πρόσωπό σου και πολύ μου άρεσες.
    Δυστυχώς έφυγα Σάββατο στις 3 και καθώς οι εθελοντές δεν επιτρεπόταν να ψωνίσουμε πριν τις 4μμ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δεν κατάφερα να απολαύσω τα καλούδια και τ αρώματα που κυκλοφόρησαν στο μπαζάρ. Αλλά έτσι κι αλλιώς η λύπη ήταν τοση μετά που μάζεψα τον ενθουσιασμό μου και τον έκλεισα σπίτι. Και του χρόνου ηρεμότερα και καλύτερα.

    ReplyDelete
  14. Χάρηκα πολύ που κατάφερα και σε είδα και φέτος.
    Ελπίζω να ανηφορίσεις σύντομα και να μπορέσουμε να πιούμε καφεδοουζάκι με την ησυχία μας.
    Όσο για τον τραχανά… Κι εγώ τα ίδια με σένα… ούτε να τον δω. Οι κόρες όμως τρελαίνονται.
    Βάζεις ανθόνερο στις κρεμούλες σου ε;;; Θα γίνονται μοσχομύριστες.
    Την επόμενη φορά, να’μαστε καλά, θα φέρω, αρκεί να βρω βεβαίως βεβαίως, από τη Νήσο τουρσί γεμιστά αγγουράκια κάπαρης. Εκεί να δεις θα γλύφεις τα δάχτυλα σου. Όχιιιιιιιιιιι δεν είναι για κρεμούλες αυτά. Αυτά είναι για ούζο !!!
    Ελπίζω να πέρασε η ιωσούλα που σε ταλαιπωρεί.
    Α… και κάτι ακόμα…. Θα την ξεκινήσω την ριμάδα την δίαιτα όπως σου υποσχέθηκα. -4 ο μήνας λοιπόν. (Λέμε τώρα).
    Φιλιά

    ReplyDelete
  15. Γειά σου Κική!

    Τι κρίμα που δεν σε είδα, τι καλά που ήρθες! Οι φωτογραφίες σου υπέροχες, χίλια προσωπικά ευχαριστώ για τα καλά λόγια σου. Δικές σου βρε ήταν οι κουλούρες που καμάρωνα στο μπαρ? Νά'΄μαστε καλά και ορεξάτοι όλοι να κάνουμε περισσότερα του χρόνου. Και να χαρούμε περισσότερο. Χωρίς να ξαναδούμε τα υπόλοιπα γεγονότα ποτέ...

    ReplyDelete
  16. Νένα κι εγώ χάρηκα που σε είδα. Δεν το περίμενα κιόλας! Αυτή τη θέση εκεί στον πάγκο των γλυκών πολύ τη ζηλεύω!

    Το ξέρω πως δε μπορούσατε να ψωνίσετε πριν την Κυριακή. Ήταν το παραπονάκι των εθελοντών :-)

    Όλη την Κυριακή σκεφτόμουν πως θα φύγετε από το μπαζαρ με όλα αυτά τα γεγονότα. Κριμα για το παιδί, κρίμα για την οικογένειά του, κρίμα για την κατάντια μας.

    Χια μουυυυυυ!!! Εγώ να δεις πως χάρηκα. Δεν σε περιμενα! Δεν είχα διαβάσει μειλς όπως σου είπα. Και ευτυχώς που κοίταξα το τηλέφωνο εκείνη την ωρα γιατί ούτε που το άκουγα.
    Θα ανεβώ μετά τα Χριστούγεννα για πρωτοχρονιά. Κοίτα να βρεθούμε!
    Και μην τάζεις καλούδια καλεεεεέ! Τα σάλια μουυυυ!
    Δίαιτα όλοι από αυριο!

    Φράου Χέλγκα

    ReplyDelete
  17. Μαρία καλή μου...φυσικα και με είδες και μιλήσαμε! Χαχα! Ήμουν αυτή που σε ρωτούσα ποια Μαρία είσαι απ' όλες! Στο τέλος πήρα ένα κόσμημά σου, σε φώναξα και σου το έδειξα κουνόντας το. Θυμάσαι; Κάναμε και αστειάκια με τη Mary Mary που δε μπορούσατε να ψωνίσετε πριν την Κυριακή.
    Και του χρόνου κορίτσια και χωρίς άλλα τέτοια γεγονότα!

    ReplyDelete