Monday, December 21, 2015

Κέικ με σοκολάτα και ρόδι

Πριν λίγο καιρό, μου χάρισαν πάρα πολλά ρόδια. Αφού βρήκα τον άνθρωπο που θα μου τα καθαρίσει :-p αποφάσισα τι θα τα κάνω. Κάποια έγιναν σιρόπι (γρενανδίνη, Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 134 ), κάποια έγιναν λκέρ ρόδι (Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 108 ), κάποια τα φάγαμε σαν φρούτο με ζαχαρίτσα ή άνευ και ακόμα είχα κάμποσα :-). Ψάχνοντας στο ίντερνετ για να δω αν το χρησιμοποιούν γενικά στα γλυκά και πώς συμπεριφέρεται, βρήκα μια συνταγή καταπληκτική. Από τα υλικά ακόμα φαινόταν ότι θα γίνει καλή. Ξέρετε, με την εμπειρία, διαβάζεις τα υλικά και ξέρεις σχεδόν πάντα αν θα είναι καλό, αν θα πετύχει κλπ. Έτσι ήταν αυτό.


Συνταγή δεν πρόκειται να σας δώσω. Θα σας δώσω το λινκ να μπείτε να τη διαβάσετε, μπας και καταλάβουμε κάποτε ότι όταν θέλουμε να κάνουμε κάποιου άλλου συνταγή, βάζουμε το λινκ και όχι όλη τη συνταγή. Το μόνο που θα κάνω, είναι να σας γράψω κάποια υλικά σε γραμμάρια για να μην παιδευτείτε. Ρόδια υπάρχουν ακόμα. Αν δεν βρίσκετε, κρατήστε τη για του χρόνου!


Το κέικ, λόγω της σοκολατένιας γεύσης και του ροδιού, μπορεί να σταθεί σαν ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο γλυκό!


Να σας πω μερικά πράγματα ακόμα γι' αυτό;

Τα ρόδια σχεδόν αποχρωματίζονται.
Το κακάο κάνει το κέικ απόλυτα σοκολατένιο.
Τη σοκολάτα, παρόλο που είναι μόνο 30 γρ. τη βρίσκεις λιωμένη μέσα στο κέικ και σκάει στο δοντάκι αν είναι κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
Το γάλα και το γιαούρτι κάνουν το κέικ πολύ ζουμερό!
Δεν έχει καθόλου βούτυρο!
Δεν χρειάζεται καν μίξερ!
Αξίζει να το φτιάξετε. Πιστέψετε με!


Κέικ με σοκολάτα και ρόδια
(προσοχή, λείπουν υλικά)
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
110 γρ. ζάχαρη
125 γρ. γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών έβαλα)
150 γρ. σπόρους ροδιού συν λίγο ακόμα για στόλισμα

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς (190 ζητούσε το σάιτ) για 35 λεπτά.

Για τα υπόλοιπα υλικά και εκτέλεση, ανατρέξτε εδώ! Καλή εβδομάδα! UPDATE: Επειδή το λινκ δεν δουλεύει πια μετά από πολλά χρόνια, σας γράφω στο τέλος τα υλικά και εκτέλεση.


190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ κακάο

110 γρ ζάχαρη

1 1/2 κ γ μπέκιν

1/2 κ γ σόδα

1/4 κ γ αλάτι

2 μεγάλα αυγά

 125 γρ γιαούρτι

1/2 κούπα γάλα

30 γρ. κομμένη σοκολάτα

1/2 κούπα ηλιέλαιο

1 1/2 κούπα σπόρους ροδιού (από ένα ρόδι συνήθως, 150 γρ )

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς (συνήθως με αέρα τα κέικ)

      Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα στεγνή υλικά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και 1 και 1/4 κούπας ρόδι. Το βάζουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπωλ, με σύρμα ανακατεύουμε τα υγρά υλικά. Τα προσθέτουμε στα στεγνά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Βάζουμε το υλικό στο ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ρόδια (1/4 κούπας).

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. 

Αν βάλετε ταψί με τσέρκι, αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το ανοίξετε, περνώντας τη λάμα ενός μαχαιριού. 

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με άχνη.


6 comments:

  1. Πολύ ωραίο και γιορτινό το κέικ που μας έφτιαξες!
    Καλή εβδομάδα :)

    ReplyDelete
  2. Το λικέρ ρόδι πρέπει να είναι φοβερό, ειδικά το σπιτικό αλλά και το κέικ σου δεν παέι πίσω! Καλές γιορτές Κική μου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι!
      Καλές γιορτές και σε σας Μάγδα μου!

      Delete
  3. Καλησπέρα! Δεν υπάρχει η συνταγή στο λίνκ που υπάρχει. Μήπως θα μπορούσε ν' αναρτηθεί ξανά μιας και πραγματικά φαίνεται πολύ νόστιμη; Σας ευχαριστώ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα τη βρω και θα τη βάλω!

      Delete