Sunday, July 19, 2015

Η μικρή κουζίνα δοκιμάζει Deli in a box

Τον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνεται για το κατά πόσο θα πρέπει να στηρίζουμε τις ξένες αλυσίδες καταστημάτων ή όχι, για μποϋκοτάζ σε προϊόντα κλπ κλπ.
Εδώ και πολλά χρόνια, στη φάση της ενήλικης σοφής ζωής μου (:-p) συχνά λέω ότι ο έλληνας διακατέχεται από πάθη. Με πάθος αγαπάει, με πάθος χωρίζει, με πάθος μεγαλώνει τα παιδιά του, με πάθος υποστηρίζει, με πάθος ξεχνάει... :-) Μια τέτοια εκδήλωση πάθους είναι κι αυτή. Ο λόγος που το λέω είναι επειδή πιστεύω ότι τέτοιου είδους αλυσίδες, εκτός από ξένα προϊόντα που έχουν, ξεχνάμε ότι προσφέρουν δύο σημαντικά πραγματα: 1) δουλειά σε έλληνες, που χάρη σ' αυτή ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και 2) έχουν εκτός από ξένα προϊόντα ΚΑΙ ελληνικά. Μην αρχίζετε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις και εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε να μην στηρίζετε ξένα προϊόντα, εγκαταλείψτε επίσης το γερμανικό αμάξι σας, τον ιταλικό επρέσσο σας, το αμερικάνικο μπράνουνί σας και άλλα πολλά. Και επιτέλους ας δείξουμε έμπρακτα αυτό που υποστηρίζουμε. Ας υποστηρίξουμε ελληνικά προϊόντα όσο περισσότερο μπορούμε.

Οι μπλόγκερς έχουμε συχνά την ευκαιρία να δοκιμάζουμε ελληνικά προϊόντα, αφού πολλά ντελικατέσεν μας εμπιστεύονται για να δοκιμάσουμε τα προϊόντα τους. Μια τέτοια ευκαιρία είχα κι εγώ πρόσφατα.

Το Deli in a box, είναι ένα on line ντελικατέσεν, το οποίο η Έφη και η Αθηνά έφτιαξαν με πολύ μεράκι και προσοχή. Δυο γυναίκες που αγάπησαν τη μαγειρική από τα μικρά τους χρόνια στις κουζίνες των μανάδων τους και που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα: να υποστηρίξουν μικρές οικοτεχνίες, μικρούς τοπικούς παραγωγούς και τελικά να φέρουν αυτά τα προϊόντα στα δικά μας σπίτια.

Ήμουν μία από αυτούς που διάλεξαν να τα δοκιμάσουν και όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι δύσκολα λέω καλά λόγια αν δεν τα πιστεύω. Αυτά τα προϊόντα με άφησαν απόλυτα ευχαριστημένη.



 Ας τα πάρω από την αρχή. Κατ' αρχήν η συσκευασία μέσα στην οποία ήρθαν τα αγαθά. Προσεγμένη, διπλοπροστατευμένη, έτσι ώστε ό,τι έχεις παραγγείλει να μην πάθει το παραμικρό.



 Όχι μόνο προστασία στα βαζάκια, αλλά και στο κουτί.


 Όσο για τα προϊόντα, ένα προς ένα. Εκείνο που λάτρεψα και έγινε νούμερο ένα στην προτίμησή μου, ήταν τα κρητικά ζυμαρικά. Τα σκιουφικτά Ζουριδάκη. Ήταν τόσο νόστιμα σκέτα, που πραγματικά κοίταξα 1-2 φορές τα συστατικά να δω αν έχουν μέσα ζάχαρη. Δεν μπορώ να εξηγήσω την τόση νοστιμάδα. Θα φταίει το κρητικό νερό και αλεύρι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!

Τα συνόδευσα με την σπιτική σάλτσα βασιλικού-πιπεριάς. Δυσκολεύομαι ποιο από τα δύο να βάλω νο1. Τα βαθμολογώ και τα δύο με άριστα.


Αυτό το γλυκό κουταλιού, είχα μεγάλη περιέργεια να το δοκιμάσω αφού φτιάχνω πολλά γλυκά κουταλιού, αλλά ΠΟΤΕ δεν είχα δοκιμάσει, ούτε έχω φτιάξει, γλυκό κουταλιού βανίλια! Ήταν εξαιρετικό. Έσπασα τη δίαιτά μου για να το δοκιμάσω και δεν το μετάνιωσα.


Για τους λάτρεις των μεζέδων, εδώ έχουμε δύο μεζεδάκια. Πατέ ελιάς και καραμελωμένα κρεμμύδια με μανιτάρια. Και τα δύο πάρα πολύ νόστιμα! Να πω δυο λόγια παραπάνω για τα μανιτάρια και κρεμμύδια. Πέρα από το ότι ήταν καταπληκτικά, βλέπετε πάνω στη συσκευασία το γαλάζιο σύμβολο Wise Greece. Στο σάιτ υπάρχει ειδική καρτέλα με αυτά τα προϊόντα. Όταν αγοράζουμε προϊόντα με αυτό το σήμα, βοηθάμε να εξασφαλίσουμε βασικά είδη διατροφής, για άστεγους και παιδιά.


Το μόνο προϊόν που ξέχασα να φωτογραφήσω μόνο του ήταν η μαρμελάδα λεμόνι. Με έντονο το άρωμα του λεμονιού και μια ελαφριά πικράδα, είναι ιδανική για όσους δεν τους αρέσουν τα πολύ γλυκά...γλυκά! Άρεσε τόσο σε μια φίλη μου που τη δοκίμασε που της τη χάρισα!

Να πω επίσης ότι πριν δεχτώ να δοκιμάσω τα προϊόντα, έψαξα αρκετά το σάιτ. Το βρήκα πολύ καλοσχεδιασμένο, πολύ γρήγορο στο σερφάρισμα και πολύ φιλικό. Οι τιμές θεωρώ ότι είναι προσιτές και αν λάβουμε υπόψη ότι τα ΕΛΤΑ εδώ και αρκετό καιρό έχουν ρίξει τις τιμές στη μεταφορά δεμάτων, δεν επιβαρυνόμαστε ιδιαίτερα. Αξίζει λοιπόν να τα δοκιμάσετε.

Τέλος να πω ότι τα κορίτσια εδρεύουν στο Αίγιο. Σε μια μικρή όμορφη πόλη, όπου εκεί αποφάσισαν να φτιάξουν το ντελικατέσεν τους. Ας υποστηρίξουμε λοιπόν έμπρακτα τα ελληνικά προϊόντα και όχι μόνο στα λόγια. Ας υποστηρίξουμε τους μικρούς παραγωγούς, τις μικρές οικοτεχνίες, τα ελληνικά μαγαζάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τα μεγάλα ή τα ξένα. Ας υποστηρίξουμε ως Έλληνες τους Έλληνες παραγωγούς και μαγαζάτορες. Έμπρακτα και όχι με λόγια!
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι όπως κι εγώ!
Μπράβο Έφη και Αθηνά!

3 comments:

  1. Πες τα μόνο πάθη και ουσία καμιά.
    Η πρόταση σου είναι μια πολύ καλή ιδέα για όσους ζουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν πολλές επιλογές αγορών.
    Επιπλέον μπράβο για την προσπάθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

    ReplyDelete
  2. Από πάθη άλλο τίποτα! Να δω πότε θα γίνουμε και λίγο σοβαροί!
    Πολύ ωραία πραγματάκια σου στείλανε! Μακάρι να έχουν επιτυχία τα κορίτσια :)

    ReplyDelete
  3. Φαίνονται όλα τόσο λαχταριστά Κική μου!!Καλοφάγωτα!
    Καλό Καλοκαίρι!Φιλιά!!

    ReplyDelete