Thursday, March 13, 2014

Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο

Ένα πολύ απλό, εύκολο, οικονομικό, νηστίσιμο και γρήγορο φαγητό έχω να σας προτείνω σήμερα. Μπορείτε να το κάνετε σαν συνοδευτικό κάποιου κρεατικού ή ψαριού, αλλά αν νηστεύετε μπορείτε να το φάτε σαν κύριο γεύμα με μια σαλάτα. Το σίγουρο είναι ότι είναι νόστιμο και έτοιμο σε δέκα λεπτά!


Κους κους με σταφίδες και αμύγδαλο 
Υλικά 
100 γρ. κους κους
120 γρ. καυτό νερό
1-2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
1 κ. σ. φιλέ αμύγδαλο
1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση 
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κους κους με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το καυτό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε περιοδικά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το αμύγδαλο, το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το σκούρο χρωματάκι οφείλεται στο μπαλσάμικο! 

6 comments:

  1. Καλημέρα Κική!!!Πολύ ωραία η συνταγή σου!Νόστιμη καί ότι πρέπει γιά τήν νηστεία!
    Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  2. Είναι πολύ νόστιμο. Για να το σερβίρετε και για πρωϊνό: κόψτε και λίγες φέτες μπανάνας και στολίστε τες γύρω-γύρω κι από πάνω ρίξτε λίγο γάλα σόγιας ή γάλα γενικώς αν δεν νηστεύετε. Λίγο να μην κολυμπήσουν τα υλικά.

    Νένα

    ReplyDelete
  3. Με το κους κους δεν έχω πολλά πολλά αλλά σκέφτομαι πως κάνω λάθος και δεν του έχω δώσει μια ευκαιρία!Θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή σου πάντως γιατί έχει πολλά υλικά που αγαπώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είνια πολύ εύκολη, γρήγορη, ευέλικτη και υγιεινή λύση. Δοκίμασέ το!

      Delete