Monday, December 30, 2013

Ψαρονέφρι με μέλι πορτοκάλι, δαμάσκηνα και μουστάρδα

Το φαγητό αυτό το έκανα πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 2η φωτογραφία το αδικεί, αλλά όταν περιμένουν 7 άτομα να σερβιριστούν παραμονή Πρωτοχρονιάς κι εγώ βαστάω κάμερα, έχω την υποψία ότι θα ήθελαν να μου τη φέρουν στο κεφάλι. Λέτε να έχω λάθος υποψίες;

Επειδή λοιπόν η φωτό το αδικούσε, το ξαναέφτιαξα πριν λίγες μέρες με σκοπό να έχει μια καλύτερη εμφάνιση. Το φτιάχνω όπως το είχα γράψει στη συνταγή, βάζω τη νέα φωτό και βλέπω ότι είχα ξεχάσει να βάλω τα δαμάσκηνα αυτή τη φορά (επειδή δεν τα είχα σημειώσει στη συνταγή...). Αχ...τι τα θες...Αυτό το φαγητό δεν είναι γραφτό του να φωτογραφηθεί σωστά....

Όπως και να έχει, κατά γενική ομολογία είναι πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το σε ένα από τα οικογενειακά σας τραπέζια με ή χωρίς δαμάσκηνα (θα πρότεινα να μην τα παραλείψετε)!




Ψαρονέφρι με μέλι πορτοκάλι, δαμάσκηνα και μουστάρδα
Υλικά
1-2 ψαρονέφρια (αν χρησιμοποιήστε παραπάνω ψαρονέφρια, διπλασιάστε τα υλικά της σάλτσας γιατί τη χρειάζεται την έξτρα σαλτσούλα)
ελαιόλαδο
αλεύρι
για τη σάλτσα
2 κ. σ. μέλι
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι
προαιρετικά:
δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών και τα χτυπάμε με γουδοχέρι να λεπτύνουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Αλευρώνουμε πολύ ελαφρά και τηγανίζουμε τα ψαρονέφρια και από τις 2 πλευρές για λίγο, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Συνεχίζουμε με όλο το ψαρονέφρι. Τα έτοιμα τα βάζουμε σε πιάτο να περιμένουν μέχρι να γίνουν τα υπόλοιπα.
Όταν ετοιμαστούν όλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς (χρησιμοποίησα αέρα).
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι και τα δαμάσκηνα σε μέτριο ταψί.
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνουμε το φαγητό. Αλατίζουμε ελαφρώς.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, ενώ τσεκάρουμε μήπως χρειάζεται νερό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Καλή χρονιά να έχετε όλοι με υγεία πάνω απ΄ όλα!

8 comments:

  1. Τό σημερινό μου μενού,έχη ψαρονέφρι Κική!!!Θά δοκιμάσω τήν υπέροχη συνταγή σου!!!
    Καλή Πρωτοχρονιά μέ υγεία καί αγάπη εύχομαι!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  2. Και οι δυο φωτογραφίες είναι λαχταριστές, Κική!!
    Μην αμφιβάλεις καθόλου!
    Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Θα το φτιάξω κι εγώ αύριο.Επειδή δεν τρώω χοιρινό θα βάλω και λίγο κοτόπουλο.Λέτε να τσακωθούνε?

    ReplyDelete
  4. Τα δαμάσκηνα είναι απαραίτητα συμφωνώ.

    Καλή χρονιά Κική, με ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. Λατρεύω το ψαρονέφρι! Θέλω πολύ να δοκιμάσω την συνταγη, η σάλτσα φαίνεται υπέροχη! Καλή χρονιά σου εύχομαι με πολλές όμορφες γεύσεις!!!

    ReplyDelete
  6. Φανταστικό!!!
    Καλή Χρονιά!!

    ReplyDelete
  7. Σας ευχαριστω!
    Καλή χρονιά σε όλες!

    ReplyDelete