Friday, January 27, 2012

Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα

Μια και μάθαμε να κάνουμε κνέντελ, να και μια πρόταση για να τα συνοδέψουμε!



Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα
Υλικά
6 φιλετάκια χοιρινά
2 κ. γ. μουστάρδα
¼ κούπας κρασί
αλάτι με μυρωδικά
νερό
λίγο λάδι
Προαιρετικά:
λεμόνι κονφί


Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλετάκια. Με το χέρι μας μπορούμε να τα πλατύνουμε ελαφρά.
Τα σωτάρουμε στο λάδι. Αν βγάλουν υγρά, αφήνουμε να τα πιει πριν συνεχίσουμε.
Μόλις πιει τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό.
Βράζουμε το φαγητό για μισή ώρα και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, πουρέ, ή κνέντελ.

Αν βάλετε λεμόνι κονφί, προσέξτε το αλάτι, γιατί τόσο το κονφί, όσο και η μουστάρδα, είναι ήδη αλατισμένα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

7 comments:

  1. Τα αγαπημένα του γιου μου είναι τα χοιρινά φιλετάκια!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!Πολύ ωραίο πιάτο, νοστιμότατο!Η συνταγή για τα κνέντελ πολύ καλή και ταιριάζει με τα φιλέτα!!!Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Deli,από τότε που έμαθα τη μουστάρδα στο φαγητό,δεν την αποχωρίζομαι.
    Δένει θαυμάσια με κρέας,κοτόπουλο,όπως το φαγάκι σου.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Υπέροχη πεντανόστιμη εκδοχή!!!!!
    Φιλιά
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  5. Καταπληκτικά φιλετάκια!!!Καλό Σαβ/κο!!!

    ReplyDelete
  6. Φαίνεται νοστιμότατο το πιάτο σας!!! Πρέπει να είστε πολύ ερωτευμένη με την κουζίνα.

    ReplyDelete
  7. Κορίτσια και αγόρια, ευχαριστώ για τα σχόλια! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete