Monday, October 3, 2011

Ζελέ με χυμό σταφυλιών (με μούστο)

Τη μέρα που πήρα στα χέρια μου το μούστο, μου ήρθαν μερικές ιδέες για να αξιοποιήσω ένα μέρος του. Μία από αυτές, ήταν να φτιάξω ζελέ.Αν η πρώτη σας σκέψη είναι "και πού θα βρω μούστο", θα σας πω ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε μούστο για να κάνετε ζελέ. Μπορείτε να στύψετε σταφύλια αν θέλετε χυμό σταφυλιών, ή να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε άλλο χυμό. Μπορείτε να βάλετε άλλο ποτό αν αλλάξετε φρούτο, ή να μην βάλετε καθόλου ποτό.


Ζελέ με χυμό σταφυλιών (με μούστο)
Υλικά για 4 μπωλάκια
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
4 κ. σ. κρύο νερό
350 ml μούστο ζεστό (χυμό σταφυλιών)
150 ml βραστό νερό
1 σφηνάκι λικέρ τεντούρα

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ, βάζουμε το κρύο νερό και τη σκόνη ζελατίνη. Αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσει η ζελατίνη και να υγροποιηθεί.
Προσθέτουμε το βραστό νερό και το μούστο και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτουμε και την τεντούρα, ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το ζελέ σε 4 μπωλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

υγ. Η γεύση του θυμίζει μουσταλευριά!

Καλή εβδομάδα!

11 comments:

  1. Καλό ξημέρωμα,και καλό μήνα ,τρυφερό και φωτεινό σαν το κυκλάμινο και γλυκό σαν το πετιμέζι!
    Φιλάκιααααααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  2. Τέλεια!!!! Και τώρα .... στείλε μου 2 μπολάκια :))))
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  3. Φοβερό..........πραγματικά! Μου φέρνουν συνέχεια σταφύλια με κουκούτσια που δεν τα τρώμε και τα στίβω στον αποχυμωτή, οπότε το ζελέ είναι ωραία ιδέα!

    ReplyDelete
  4. Δε θα του ταίριαζε και λίγη κανελίτσα από πάνω??? χαχα Τέλειο Κική... πιάσε και ένα για εμένα σε παρακαλώ.. μη σου πω και δύο!!!
    Φιλιά, καλό μήνα

    ReplyDelete
  5. Θέλω μούστο πολύ, αλλά που να τον βρω. Δεν υπάρχει και χρόνος για στυψίματα,
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο και υγειινό ...λατρεύω ότι έχει σχέση με σταφύλια...καλή εβδομάδα...

    ReplyDelete
  7. Και η όψη του θυμίζει λίγο μουσταλευριά!!
    Φαίνεται υπέροχο!
    Καλή βδομάδα Κικίτσα!

    ReplyDelete
  8. Πρωτοτυπο ζελε, αλλα με ωραιο αρωμα μουστου.Καλο μηνα και καλη εβδομαδα να εχεις.

    ReplyDelete
  9. Αυτό είναι ζελέ!!! Τίγκα στο αντιοξειδωτικό!!! μμμμμμμ...!!!

    ReplyDelete
  10. Γεια σου Κικη Ομολογω οτι με εχεις εντυπωσιασει με όλα οσα μας παρουσιαζεις μεσα απ το blog σου σου ευχομαι νασαι καλα, να συνεχιζεις το εργο σου, για να μαθαινουμε κι εμεις απο σενα. Μαρια Κ. Ηρακλειο

    ReplyDelete
  11. Φιλαράκια, ευχαριστώ για τα σχόλια. Ελπίζω να το δοκιμάσετε κάποια στιγμή! Όντως θα ταίριαζε κανέλλα από πάνω γιατί όντως θυμίζει μουσταλευριά.

    Μαρία Κ καλωσήρθες κι ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete