Thursday, October 27, 2011

Λικέρ ρόδι-Πετιμέζι ροδιού

Πολλά ρόδια έφτασαν στο σπίτι από πεσκέσι! Άλλα φαγώθηκαν, άλλα έγιναν κοτόπουλο με βινσάντο και ρόδι, μια συνταγή της pandora, άλλα μπήκαν σε γυάλες για λικέρ και πετιμέζι ροδιού (γρενανδίνη) με συνταγές από το βιβλίο μου και άλλα περιμένουν να καταναλωθούν. Πέρυσι, δεν μου είχαν χαρίσει ούτε ένα! Φέτος, δεν ήξερα τι να τα πρωτοκάνω! Εσείς βάλατε να γίνεται λικεράκι; Εμένα, όπως βλέπετε, πριν καλά-καλά βγει στον ήλιο, έχει αρχίσει να γίνεται ροζ! Ευχαριστώ Χαρά και Ρούλα για τα ρόδια!



10 comments:

  1. Κική καλησπέρα.
    Μόλις χθες ετοίμασα να κάνω το ίδιο λικέρ.Το βιβλίο σου με τα λικέρ και τα σερμπέτια μου είναι πολύ -πολύ μεγάλος βοηθός!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Ναι είναι ρογδοχρονιά φέτος! Κι εδώ κάτω τα χαρίζουν :-). Κι εγώ και σιρόπι έφτιαξα και λικεράκια. Εγώ το λέω σιρόπι γιατί τα πετιμέζια δεν περιέχουν ζάχαρη. Το πετιμέζι από ρόδι είναι εντελώς ...ασύμφορο. Πολλά ρόδια για ελάχιστο πετιμέζι!

    ReplyDelete
  3. εγω αγορασα σημερα 2 ροδια, εισαγωγης, € 2,80!
    μου φανηκε υπερβολικο, αλλα θελω να φιαξω κολλυβα επειδη στις 2 νοεμβριου ειναι γιορτη "των πεθαμενων"! δεν εννοω κολυβα χωρις ροδια.

    ReplyDelete
  4. Τα ρόδια είναι τα αγαπημένα μου!!! Φέτος λέω να φτιάξω κι εγώ το λικέρ σου, μόνο που δεν έχω κανέναν να μου τα χαρίσει. Έτσι τα αγόρασα από τη λαϊκή και αύριο θα ακολουθήσω πιστά τη συνταγή από το βιβλίο σου!!
    Τα φιλιά μου

    ReplyDelete
  5. φαίνονται τόσο ωραία!!!!

    ReplyDelete
  6. Και εγώ θέλω να κάνω φέτος από τη...Βίβλο των λικέρ βεβαίως-βεβαίως!!! Φιλιά Κικίτσα!

    ReplyDelete
  7. Καλόπιοτα να είναι τα λικεράκια και σερμπέτια σας! Φιλιά κι ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  8. Humm looks delicious, In my childhood we have this tree in my garden, never use this recipe, good idea.greeting from Belgium

    ReplyDelete
  9. Έχω μια ροδιά στην αυλή μου αλλά δυστυχώς έχουν ανοίξει και έχουν χαλάσει τα ρόδια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.Μακάρι να ειχα κάποιον να μου χαρίσει!!
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  10. retriever thanks!

    Mari, διάβασα ότι τα ρόδια ανοίγουν το Σεπτέμβριο από τις βροχές. Για να μη γίνεται αυτό, θέλουν πότισμα τον Αύγουστο.

    ReplyDelete