Έχετε δοκιμάσει μαρμελάδα κυδώνι; Μια ασυνήθιστη μαρμελάδα θα έλεγα, αφού δεν είναι από αυτές που κυκλοφορούν συνήθως στις κουζίνες μας ή στο εμπόριο. Ασυνήθιστη επίσης στην υφή της. Δεν είναι όπως οι συνηθισμένες ζουμερές και βελούδινες μαρμελάδες. Το κυδώνι έχει κόκκους και οι κόκκοι είναι "εμφανείς" στη γεύση. Παρόλα αυτά νόστιμη και ιδιαίτερη!
Μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά
2 κιλά κυδώνια, ζυγισμένα πριν καθαριστούν
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
προαιρετικά:
1 σφηνάκι λικέρ κυδώνι
1 σφηνάκι πετιμέζι ροδιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό, μέχρι να καθαριστούν όλα.
Βράζουμε τα κυδώνια για 15 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Λιώνουμε τα φρούτα σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός.
Ξαναβάζουμε το υλικό στην κατσαρόλα (αν το λιώσαμε στο μπλέντερ), προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε το λικέρ και το πετιμέζι, τα προσθέτουμε τώρα κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Φυλάμε σε καθαρά βάζα.
Καλή εβδομάδα!
Μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά
2 κιλά κυδώνια, ζυγισμένα πριν καθαριστούν
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
προαιρετικά:
1 σφηνάκι λικέρ κυδώνι
1 σφηνάκι πετιμέζι ροδιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό, μέχρι να καθαριστούν όλα.
Βράζουμε τα κυδώνια για 15 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Λιώνουμε τα φρούτα σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός.
Ξαναβάζουμε το υλικό στην κατσαρόλα (αν το λιώσαμε στο μπλέντερ), προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε το λικέρ και το πετιμέζι, τα προσθέτουμε τώρα κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Φυλάμε σε καθαρά βάζα.
Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα Κικίτσα, τι ωραία μαρμελάδα!Το κυδώνι είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού, σε μαρμελάδα όμως δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Το σημειώνω για προσεχή δοκιμή..Καλή εβδομάδα, φιλιά!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
DeleteΠολύ ιδιαίτερη αυτή η μαρμελάδα! Πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
Είναι ιδιαίτερη όντως!
DeleteΚαλημέρα, καλή εβδομάδα! Το κυδώνι μου αρέσει πολύ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σε μαρμελάδα. Μου έδωσες ιδέα να ασχοληθώ!
ReplyDeleteΝα λοιπόν η ευκαιρία να ασχληθείς! :-)
DeleteΚαλημέρα Κική πολύ ωραία και όντως πρωτότυπη μαρμελάδα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαντάζομαι θα είναι πολύ ωραία.
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου,φιλιά!!!
Δοκίμασέ τη σε πρώτη ευκαιρία!
DeleteΧτες έφτιαξα 10 βάζα κυδώνι ρόδι και σήμερα υπάρχουν μόνο τα μισά.
ReplyDeleteθα δοκιμάσω αν προλάβω κι έτσι.
καλή βδομάδα!
Γεια στα χέρια σου!
DeleteΚαλημέρα Κική και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΑν κρίνω από το γεγονός ότι το αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού είναι το αγαπημένο μου, πιθανολογώ ότι θα μου αρέσει πολύ και αυτή η μαρμελάδα που μας προτείνεις!
Φιλιά πολλά!
Κι εγώ λέω πως θα σου αρέσει! :-)
DeleteDeli,πραγματικά έχει διαφορετική υφή.Άλλες χρονιές έφτιαχνα,γιατί βαριόμουν να κάνω γλυκό-φέτος ούτε μαρμελάδα,περνάω περίοδο μεγάλης βαρεμάρας.
ReplyDeleteΦιλιά!
Χαχα! Να πω ότι δε σε νιώθω;;; Χαχα!
DeleteΛατρεύω το γλυκό κουταλιού κυδώνι ... μου φαίνεται ότι θα μου αρέσει και η μαρμελάδα ... δεν μένει παρά να το φτιάξω για να πειστώ.
ReplyDeleteΦιλιά
Περιμένω να δοκιμάσεις!
DeleteKiki moy den exw ksanadei marmelada kydwni alla to kydwni einai agapimeno frouto kai tha dokimaza eyxaristws na tin ftiaksw. Poly wraia idea!
ReplyDeleteΚάνει ωραία μαρμελάδα πάντως! :-)
DeleteTό γλυκό κυδώνι ναί τήν μαρμελάδα δέν τήν ήξερα!Ακούγετε καλή!Καλή εβδομάδα Κική!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
DeleteΤο κυδώνι, είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα και κάθε χρόνο φτιάχνω διάφορα γλυκάκια από αυτό. Η μαρμελάδα του δεν είναι συνηθισμένη, παρότι θα πρέπει να είναι νόστιμη και αρωματική. Ωραία η συνταγή σου, Κική. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτης τάξεως υλικό μέσα σε άλλα γλυκά. Καλοφάγωτη.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Νόστιμη που θα είναι! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μαρμελάδα.
ReplyDeleteΔεν έχεις φτιάξει ποτέ καμία μαρμελάδα;
DeleteΚλασικός, σχετικά, ο συνδυασμός μήλο-κυδώνι (χωρίς να το δέσουμε πολύ) με ένα χρυσοπορτοκαλί χρώμα...
ReplyDeleteΜήλο κυδώνι δεν έχω κάνει, αλλά ταιριάζουν!
Deleteτο μπλογκ σου είναι στην κορυφή των προτιμήσεων μου..πολυ χαρούμενα τα κείμενα σου και ευχάριστη η γραφή σου..είμαι καινούργια στην μπλογκοπαρέα, άρχισα μόλις το δικό μου μπλογκ κ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη..οπιεσδήποτε συμβουλές σου θα είναι πολύτιμες!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ! Έχω έρθει ήδη!
DeleteΑγαπημένη μαρμελάδα. Μάλιστα είναι από τις λίγες που προτιμώ με λεία υφή και τη χρησιμοποιώ για γέμισμα μπισκότων κλπ κλπ. Καλοφάγωτη!
ReplyDeleteΝα και μία που τη φτιάχνει! Α λάθος! Τη φτιάχνει και η Ξανθή!
Deleteλεμόνι δεν μπαίνει;
ReplyDeleteΜπορείς να βάλεις αν θέλεις.
Delete