Wednesday, November 25, 2009

Αχλάδια με κρασί

Ο κ. Νίκος που μένει στον Καναδά, με παρακολουθεί εδώ και χρόνια. Μου είχε στείλει συνταγή για αχλάδια με κρασί, όπως και άλλες συνταγές και τον ευχαριστώ πολύ! Γλυκάκι για τη νηστεία, αλλά και ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα το γλυκάκι που ακολουθεί.

Αχλάδια με κρασί
Υλικά
6 αχλάδια
3 κούπες κόκκινο κρασί (750ml)
3/4 κούπας ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα
6 γαρίφαλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια, αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας επάνω την ουρίτσα τους.
Τα τοποθετούμε όρθια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί και τη ζάχαρη.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ρίχνουμε την κανέλλα και τα γαρίφαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα αχλάδια κρύα με όση σάλτσα έχει απομείνει από το βράσιμο.

Χρόνια πολλά στις Κατερίνες που γιορτάζουν σήμερα!

18 comments:

  1. Τέλεια! με τον ίδιο τρόπο γίνονται και τα μήλα νομίζω ε;
    χρόνια έχω να τα φτιάξω, ευχαριστώ που μου το θύμισες!
    Υ.Γ. Η φωτό με τα αχλαδάκια είναι για βραβείο !!!

    ReplyDelete
  2. εύκολη και νηστίσιμη!

    την καλησπέρα μου :)

    ReplyDelete
  3. Deli,εξαιρετική,νόστιμη,υγιεινή!
    Τι κόκκινο κρασάκι έβαλες;Γλυκό;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. A! Τα λατρεύω τα αχλάδια με κρασί! Μου αρέσει να είναι λουσμένα με σοκολάτα... (πού το πάω, πού το φέρνω... στην σοκολάτα)

    ReplyDelete
  5. Κι εγώ συντάσσομαι με την Αγγελική, στα αχλάδια η σοκολάτα και το κρασάκι στο ποτήρι!

    ReplyDelete
  6. Έφτιαχνε παλιά μια γνωστή μικρά μήλα με αυτό τον τρόπο και επίσης έκανε και πράσινα. Νομίζω τα έβραζε με ένα πράσινο λικέρ, pepermint νομίζω,και είχε στο τραπέζι πράσινα και κόκκινα μηλαράκια.

    ReplyDelete
  7. Γιορτινά τα αχλάδια σου Κική, κόκκινα-κόκκινα! Οπως τα βλέπω στην φωτογραφία μου θυμίζουν Χριστούγεννα!

    ReplyDelete
  8. Μπέττυ, γιατι όχι και μηλαράκια; Η φωτό είναι του κ. Νίκου!

    Μαριλένα, για σένα!

    Ελένη, δεν την έχω κάνει εγώ. Θα έβαζα ένα κόκκινο ημίγλυκο ή γλυκό (ως γλυκατζού που είμαι).

    Αγγελική, ένα χειμώνα, η πεθερά μου έφτιαχνε συνέχεια αχλάδια σκέτα με λιωμένη σοκολάτα. Μάντεψε πόσα κιλά πήρα εκίνο το χειμώνα! χαχα!

    Λίλα, κι εγώ! Κι εγώ! χαχα!

    Big mama, ωραία ιδέα!

    Δημιουργία, κατά κει το πάμε! Χρόνια πολλά και στους δυο σας!

    ReplyDelete
  9. Ωραία και τα μήλα φτιαγμένα με αυτή την συνταγή αλλά τα αχλάδια με την λεπτή και τρυφερή υφή τους είναι τέλεια.
    Και τι πανέμορφο χρώμα, τα φαντάζομαι για Χριστουγεννιάτικο γλυκό, κόκκινα κόκκινα με την πράσινη διακόσμηση τους και ίσως λίγο ασπρισμένο τριμμένο αμύγδαλο για αντίθεση

    ReplyDelete
  10. Α! τωρα το είδα.
    Και μικρά μήλα πράσινα με πέπερμιντ όπως λέει και η big mama!

    ReplyDelete
  11. Κκικίτσα μου κι εγώ σαν την Αγγελική, περιχυμένα με σοκολάτα τα κάνω!
    Εύκολο και πεντανόστιμο το γλυκάκι σου!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Τι απίθανο χρώμα είναι αυτό!!!
    άραγε με μαυροδάφνη θα γίνονται;;κι έχω δυο μπουκάλια.

    ReplyDelete
  13. Κικί απο που να αρχίσει κανείς... απο το χρώμα...απο την εμφάνιση... απο τη γεύση που φαντάζομαι!!!! Τέλεια τέλεια... Φιλάκια πολλά πολλά.

    ReplyDelete
  14. Ραλού, όντως θυμίζουν Χριστούγεννα έτσι όμορφα που είναι και κόκκινα!

    Έλενα, με σοκολάτα! Με σοκολάτα!

    Ξανθή, γιατί όχι;

    Πλεκτό εγκώμιο, ευχαριστούμε! Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Ευχαριστούμε κύριε Νίκο που μέσω της Κικής μας δίνετε τόσο υπέροχες συνταγές.. και επίσης Κική που κάθε φορά μας ταξιδεύεις γευστικά σε όλο τον κόσμο... Ειναι τέλειο γλυκο..

    ReplyDelete
  16. Νίκη, εγώ ευχαριστώ που μου κάνετε παρέα σ' αυτή την ιντερνετική κουζίνα!

    ReplyDelete
  17. Ωραια ιδεα να στολισουμε το χριστουγεννιατικο δεντρο μας χαχα...Περα απο το αστειο, ειναι οντως ωραια ιδεα να εντυπωσιασουμε τους φιλους μας ,μετα απο ενα υπεροχο γευμα!!!

    ReplyDelete
  18. Πανόπτη! Χαχα! Εγώ αν το έκανα, θα πήγαινα να τρώω τις μπάλες/αχλάδια αν είχαν σοκολάτα φυσικά! χαχα!

    ReplyDelete