Sunday, April 7, 2024

Αραβικές πίτες ολικής άλεσης

 Η αγάπη για τις ζύμες συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Ψωμιά, αρτοσκευάσματα, εναλλακτικές συνταγές, υπάρχουν πάντα στο μυαλό και στην υλοποίηση. 

Πρόσφατα έφτιαξα αραβικές πίτες, που δεν συγκρίνονται με τις έτοιμες. Σίγουρα το χειροποίητο είναι πάντα καλύτερο. 


Η συνταγή δεν είναι δική μου και την αναδημοσιεύω με την άδεια του κατόχου. Την ορίτζιναλ συνταγή δείτε τη εδώ! Τις ονομάζει τορτίγιες, αλλά στη σύσταση και υφή μοιάζουν περισσότερο με αραβικές πίτες. Όπως και να τις πείτε, είναι νόστιμες και υγιεινές. Δεν περιέχουν ζάχαρη ή μαγιά. Γίνονται εύκολα και γρήγορα.


Αραβικές πίτες ολικής άλεσης

Υλικά: 

2 κούπες αλεύρι ολικής

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ζεστό νερό

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια μπάλα και ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Αν κολλάει η ζύμη, προσθέτουμε αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο για να ανοίγει εύκολα το φύλλο.

Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. 



Τα πλάθουμε μπαλάκια και ανοίγουμε λεπτά φύλλα με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και το ζυμαράκι μας. 



Σε ένα αντικολλητικό, ψήνουμε τις πίτες 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, χωρίς να προσθέσουμε λάδι! Μην τις παραψήσετε για να μην σκληρύνουν.


Καθώς ψήνεται η μία, ετοιμάζουμε την επόμενη για το τηγάνι.

Γεμίζετε με ό,τι θέλετε!

Τιπ: Τοποθετούμε μια μια τις τορτίγιες σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Όταν χρειαστούμε μια, την βγάζουμε εκτός για 10 λεπτά και γεμίζουμε!


No comments:

Post a Comment