Wednesday, May 31, 2017

Τούρτα αρμενοβίλ


Σε πείσμα του άστατου καιρού, για να τον προκαλέσω, ποστάρω συνταγή για παγωτό. Παγωτό με μπεζέδες που τους λατρεύω. Τη συνταγή μου την έστειλε ο φίλος μου ο Αχιλλέας. Η πρώτη φωτογραφία είναι δική του και η 2η της Νίκης. Δική μου, όταν αξιωθώ να το φτιάξω ;) Ευχαριστώ Αχιλλέα και Νίκη!


Παγωτό αρμενοβίλ
Υλικά
750 γρ. μπεζέδες γεμιστούς με κρέμα
2 κουτιά φυτική σαντιγύ ή κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη κατά βούληση ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
2 κούπες αμύγδαλα καβουρντισμένα
σοκολάτα κουβερτούρα


Εκτέλεση
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα (αν δεν είναι έτοιμα καβουρντισμένα). Είναι εύκολο να το κάνετε σε αντικολλητικό τηγάνι αντί για τον φούρνο, αρκεί να είσαστε κοντά για να ανακατεύετε και να τα ελέγχετε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκοπανίζουμε. Κρατάμε στην άκρη μερικά για τη διακόσμηση.
Χτυπάμε τη σαντιγύ, προσθέτουμε άχνη.
Σπάμε τους μπεζέδες, κρατάμε μερικούς στην άκρη για τη διακόσμηση,  και ανακατεύουμε με τη σαντιγύ και τα κοπανισμένα αμύγδαλα.
Αν θέλουμε, τρίβουμε κουβερτούρα μέσα στο μείγμα και το βάζουμε σε φόρμα να παγώσει στη κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με μπεζέδες, αμύγδαλο και αν θέλουμε το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Tip: οι μπεζέδες είναι καλό να είναι οι γεμιστοί με βουτυρόκρεμα. Συνταγή θα βρείτε εδώ, αλλά για ευκολία, μπορείτε να πάρετε έτοιμους. Αν δεν βρείτε γεμιστούς, χρησιμοποιήστε απλούς. 

2 comments: