Thursday, August 4, 2016

Παγωτό με δύο υλικά: Παγωτό μπανάνα με χαρουπόσκονη

Θυμάστε το παγωτό μπανάνα νουτέλα; Το παγωτό με τα δύο υλικά; Φέτος το έκανα ακόμα πιο light. Αντί για νουτέλα, έβαλα απλά χαρουπόσκονη.


Η χαρουπόσκονη μοιάζει σε υφή και γεύση με το κακάο, μόνο που είναι πολύ πιο γλυκιά. Βάζοντας χαρουπόσκονη, έχεις τη σοκολατένια γεύση, τη γλύκα της, αλλά όχι έξτρα λιπαρά. Η χαρουπόσκονη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, περιέχει φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κλπ κλπ.


Έχετε δηλαδή κάθε λόγο για να τη βάλετε στη διατροφή σας. Εγώ την προσθέτω στα δημητριακά μου το πρωί αντί για ζάχαρη και κακάο. Εδώ, την πρόσθεσα σε παγωμένη μπανάνα και έφτιαξα ένα υγιεινό παγωτό.


Παγωτό μπανάνα με χαρουπόσκονη
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
2 κ. σ. χαρουπόσκονη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη, αραιά μεταξύ τους για να μην γίνουν μια μάζα και τις αφήνουμε να παγώσουν (ή να μισοπαγώσουν). Αν τις "ξεχάσετε" στην κατάψυξη ή δεν μπορείτε άμεσα να φτιάξετε το παγωτό, μην ανησυχείτε. Όταν θελήσετε να το φτιάξετε, βγάλτε τις από την κατάψυξη και αφήστε τις να ξεπαγώσουν για 10 λεπτά, ώστε να μπορείτε να τις λιώσετε στο μπλέντερ και να μην το κάψετε.


Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη χαρουπόσκονη, ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ να ενωθούν και το παγωτό μας είναι έτοιμο. 


Μπορούμε να φάμε ακόμα και την ίδια στιγμή, ή να το βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσει περισσότερο.



1 comment:

  1. Πολύ ενδιαφέρον παγωτάκι! (note-to-self "να πάρω χαρουπόσκονη") Καλή εβδομάδα Κικίτσα, ΧΟΧΟ

    ReplyDelete