Thursday, January 29, 2015

Βακαλάος με σπανάκι

Ένα φαγητό που δοκίμασα στην πεθερά μου σας γράφω σήμερα. Κάτι σαν τις σουπιές με σπανάκι, μόνο που εδώ έχουμε βακαλάο με σπανάκι. Εύκολο και γρήγορο.
Δεν δίνω ποσότητες ακριβείς, γιατί εξαρτάται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Για 2-4 μερίδες, ένα κιλό φρεσκο σπανάκι νομίζω είναι καλά αφού θα προσθέσουμε και το ψάρι, ενώ αν βάλετε κατεψυγμένο, χρειάζεται λιγότερο.

 
Βακαλάος με σπανάκι
Υλικά
σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο ή κατεψυγμένο
ροδέλες βακαλάου (χρησιμοποιήθηκαν κατεψυγμένες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. πάστα ντομάτας ή μια ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
λίγο αλάτι
λάδι


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τον βακαλάο αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο και τον αφήνουμε να σουρώσει.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι το σπανάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε και μαγειρεύουμε για λίγο το σπανάκι μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλάτι.
Τέλος, βάζουμε και το βακαλάο αφού έχει ξεπαγώσει και σουρώσει καλά
Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι μας, το οποίο γίνεται γρήγορα.

7 comments:

  1. Πόσο καιρό έχω να φάω ψαράκι έτσι...και ενώ το σπανάκι μαγειρεμένο δεν δείχνει ποτέ όμορφο, η αξία του και η νοστιμιά του είναι ανεπανάληπτη! Πολύ ωραίο οικογενειακό πιάτο!! Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Πολύ ιδιέτερος ο μπακαλιάρος και πολύ ιδιέτερο δέσιμο με το σπανάκι , Δέν το έχω δοκιμάσει Κική αλλά επιδεί μου αρέσουν όλα τα floredin και ειδικά οι σουπιές πιστεύω θα μου αρέσει και ο μπακαλιάρος το ίδιο! Θα το δοκιμάσω

    ReplyDelete
  3. απολυτως των γευσεων μου,ειμαι σιγουρη οτι θα το "καθαριζα" το πιατο μου στο λεπτο!!!
    καλο σου κου και φιλια!!!

    ReplyDelete
  4. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελένομαι για ψάρια, αλλά τούτο εδω έχει κρεμμυδάκι και κάμποσο σπανακι που λατρεύω, οπότε δεν θα έλεγα όχι σε μια δοκιμη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλια πολλά :)

    ReplyDelete
  5. Ωραία ιδέα! Μια διαφορετική πρόταση για το ψαράκι!

    ReplyDelete
  6. ΑΓΑΠΑΩ ΜΠΑΚΑΛΙΑΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΥΖΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ.

    ReplyDelete