Monday, December 29, 2014

Τυρομπαλάκια με ρόδι

Με την κόρη μου ανταλλάσσουμε συνταγές και ό,τι μας κάνει εντύπωση από αυτά που βρίσκουμε στο ίντερνετ. Συχνά στέλνει η μία στην άλλη αυτά που έφτιαξε ή τι θα ήθελε να δοκιμάσει. Πριν τις γιορτές δε, μου στέλνει τι θέλει να φτιάξω όσο θα είναι εδώ και όταν έρχεται κλεινόμαστε συχνά και οι δύο στην κουζίνα για να τα υλοποιήσουμε :-)


Πέρυσι μου έστειλε αυτήν εδώ τη συνταγή για τρουφάκια τυριού με ρόδι. Και μόνο που γράφω το όνομα της συνταγής, αρχίζουν οι σιελογόνοι αδένες μου την παραγωγή σίελου :-p Μην σας ξενίζει το ρόδι μαζί με το τυρί. Φανταστείτε λίγο τις ρουμπινί σφαίρες που σπάνε καθώς τις δαγκώνετε και η  ελαφριά ξινίλα του ροδιού συναντά τη γλύκα και αλμύρα των τυριών. Πιστέψτε με, όλα αυτά εναρμονίζονται τέλεια και αξίζετε να τα δοκιμάσετε!


Τη συνταγή τη βρήκα εδώ, και όπως οφείλουμε να κάνουμε όταν κάνουμε κάποιου άλλου συνταγή, παραθέτω το λινκ για τη συνέχεια και την ορίτζιναλ συνταγή. Εγώ σας γράφω μόνο τις αλλαγές που έκανα, από τη μία γιατί θεώρησα πρακτικό να πάρω συσκευασίες των 200 γρ. σε υλικά και να μην αγοράσω δεύτερες για 50 επιπλέον γραμμάρια που χρειάζονταν και από την άλλη γιατί δεν ήθελα να βάλω μυρωδικά. Σημειώνω και τονίζω μόνο, πως εμένα, ένα ρόδι δεν μου έφτασε (ειδικά αν θέλετε να τις κυλήσετε και να γεμίσουν παντού). Εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος ;-)
Επίσης, να σας πω ότι αν σας δυσκολεύει να κυλήσετε τα τυρομπαλάκια πάνω στο ρόδι, μπορεί να σας φανεί πιο εύκολο να διαμορφώνετε τα μπαλάκια και στη συνέχεια να κολλάτε μερικά σπυριά ρόδι στο καθένα. Εκείνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι είναι πεντανόστιμα και θα τα ξαναφτιάξω και φέτος!



Τυρομπαλάκια με ρόδι
Υλικά
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. κατσικίσιο τυρί λιωμένο με πηρούνι
200 γρ. τυρί κρέμα
πιπέρι
1,5 μεγάλο ρόδι ή 2 μικρά ξεσποριασμένα

Η συνέχεια της εκτέλεσης και η ορίτζιναλ συνταγή χωρίς αλλαγές, εδώ

5 comments:

  1. Γεια σου Κικη!!!
    Μπηκα και στην οριτζιναλ συνταγη( θα τα φτιαξω οποσδηποτε στο πρωτοχρονιατικο τραπεζι) και εχω να πω οτι τα δικα σου τυρομπολακια μου αρεσαν πιο πολυ!!!!
    καλη χρονια με νοστιμια και ομορφια!!!!!

    ReplyDelete
  2. Εύκολα, γιορτινά και σίγουρα ιδιαίτερα!
    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  3. Λαχταριστά τά γιορτινά τυρομπαλάκια σου Κική!!!
    Θά τά δοκιμάσω!!Καλή χρονιά μέ υγεία καί ευτυχία!!Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Δείχνουν πολύ όμορφα.
    Και σαφώς έχεις δίκιο Κική, για την μικρή "έκρηξη" που θα κάνει ο σπόρος του ροδιού καθώς θα σπάει στο δόντι σε συνδυασμό με τα τυράκια.

    Καλή Χρονιά εύχομαι και ότι πιο θετικό για όλους σας.

    ReplyDelete
  5. Κική μου υπέροχο ακούγεται.......πως τα κατάφερα και ξέμεινα φέτος από ρόδια ένας Θεός το ξέρει!!! Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!!!!

    ReplyDelete