Thursday, June 19, 2014

Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και μανιτάρια

Μα τι κέεεεερατο είσαι εσύ μου λες;
Πιπεριά κέρατο παρακαλώ!
Ε κι εγώ θα σε γεμίσω με κιμά για να μάθεις!


Μπορείτε να φανταστείτε τις πιπερίτσες κέρατα γεμιστές με κιμά και μανιτάρια; Ένα ελαφρύ πιάτο, χωρίς λάδια, με λιπαρά, μόνο αυτά του κιμά. Μπορείτε να τις φάτε σαν κύριο γεύμα, ή να τις βγάλετε σαν μεζέ. Πάρα πολύ νόστιμες κατά γενική ομολογία! Δοκιμάστε τις! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για να κάνετε μπιφτέκια (διαίτης τολμώ να πω)!


Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και μανιτάρια
Υλικά για 7-8 πιπεριές μέτριες
7-8 πιπεριές κέρατα μέτριες
300 γρ. κιμά άπαχο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στον τρίφτη
1 αυγό
3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη (χρησιμοποίησα σικάλεως)
3 κ. σ. κρασί
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (185 γρ.)
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι καπνιστό (αν έχετε ή πάπρικα γλυκιά)
λίγο λάδι για το ταψί
προαιρετικά: λίγο ξύδι

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο μούλτι. Με ένα-δύο γυρίσματα ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Δεν χρειάζονται πολύ λιώσιμο. Κόβονται πολύ εύκολα.
Μέσα σε μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια του και τις αδειάζουμε προσεχτικά από τα σπόρια τους χωρίς να τις σπάσουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη του κιμά, το διαμορφώνουμε σε κύλινδρο (για την ακρίβεια του έδινα κωνικό σχήμα) και το βάζουμε μέσα στην πιπεριά. Χτυπάμε ελαφρά και βοηθάμε με το χέρι μας για να μπει η γέμιση μέχρι το βάθος.
Επαναλαμβάνουμε και γεμίζουμε όλες τις πιπεριές. Αν σας μείνει γέμιση, την πλάθετε σε μπιφτεκάκι και την ψήνετε μαζί με τις πιπεριές.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι, τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 190 βαθμούς σε αέρα, ενώ τις γυρίζουμε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αν θέλουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και σερβίρουμε.

9 comments:

  1. Μου αρέσουν τα βρώσιμα κέρατα!!!!!!!!!!!!!!! Γουχου γκουχ!
    Καταπληκτικό πιάτο έφτιαξες. Τρελαίνομαι για αυτές τις πιπεριές.
    Φυσικά θα τις έτρωγα για κυρίως πιάτο! Τι μεζέδες μου λες τώρα?
    Μια μόνο μπουκιά δεν φτάνει!

    Καλό βράδυ Κική μου!

    ReplyDelete
  2. Το μόνο που μπορώ να πω ειναι.....
    Νιααααααααααααααααααμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Η συνταγή φαίνεται υπερνόστιμη!!! Ομολογουμένως, τα μανιτάρια στον κιμά είναι πολύ ωραία, γιατί χαρίζουν υγρασία και σε χορταίνουν, χωρίς πολλές τύψεις!

    ReplyDelete
  4. Μού αρέσουν πολύ οι πιπεριές κέρατο Κική!!Αλλά καί η συνταγή σου είναι καταπληκτική!!Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  5. Μμμμμ, τρελαίνομαι για πιπεριές!!! Με κιμά και μανιτάρια δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πρέπει να είναι πάρα πολύ όμορφο!!!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  6. Σλουπ!! Μεζεδάκι εκπληκτικό!

    ReplyDelete
  7. Τις γεμιστές πιπεριές πολύ τις αγαπώ.
    Με διαφορετική γέμιση πάντα είναι και μια καινούργια γεύση.
    Η γέμιση που έβαλες πολύ ωραία Κική

    ΦΙλιά

    ReplyDelete
  8. Κορίτσια ευχαριστώ! Χρυσαυγήηηη! χαχαχα!

    ReplyDelete