Thursday, May 22, 2014

Πιπεριές γεμιστές με τόνο και καλαμπόκι

Ναι! Είναι γεγονός. Το έχω ρίξει στα καλοκαιρινά λαχανικά. Αυτή η εποχή μου πάει. Το ομολογώ. Και διατροφικά και ψυχολογικά. Ο ήλιος είναι θεραπεία για μένα. Μαζί με το σώμα μου ζεσταίνει και την ψυχή μου. Τα δε καλοκαιρινά κηπευτικά και φρούτα, είναι κομμένα και ραμμένα στα γούστα μου. Μαγειρική για δύο και πάλι λοιπόν.


Προσοχή: κάθε χρώμα λαχανικού που περιγράφεται παρακάτω, είναι εντελώς τυχαίο και συμπτωματικό και ουδεμία σχέση έχει με τις επερχόμενες εκλογές. :-p


Πιπεριές γεμιστές με τόνο και καλαμπόκι
Υλικά για 2-3 άτομα
3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη-αν είναι μικρές, με αυτή τη γέμιση γεμίζετε και 4η πιπεριά)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 250 ml
1 κονσέρβα τόνο νερού 200 γρ.
1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια
4 κ. σ. μαγιονέζα light ή τυρί cottage
6 κ. σ. τυριά κίτρινα τριμμένα (ένταμ, γραβιέρα κλπ)


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές στη μέση.
Προσεχτικά, αφαιρούμε το κοτσάνι, για να μην χαλάσει το σχήμα της και για να μπορεί να συγκρατήσει μέσα τη γέμιση.
Αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ σε δυνατό φούρνο, για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση.
Ξεπλένουμε το καλαμπόκι, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπωλ.
Σουρώνουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε κι αυτόν, διαλύοντάς τον σε μικρά κομματάκια.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε κυβάκια το αγγούρι, το οποίο προσθέτουμε κι αυτό στη γέμιση.
Συνεχίζουμε με τη μαγιονέζα. Αν δεν θέλετε μαγιονέζα, μπορείτε να προσθέσετε τυρί cottage.
Αν θέλετε αλατοπιπερώνετε. Εγώ δεν το έκανα. Η μαγιονέζα ήταν ήδη νόστιμη και δεν χρειαζόταν άλλο αλάτι.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις γεμίζουμε.
Από πάνω, βάζουμε μια κουταλιά σούπας (ή μια τσιμπιά) τριμμένα κίτρινα τυριά, ή φέτα ή ό,τι θέλετε. Αν θέλετε να είναι απόλυτα light, μπορείτε να μην βάλετε καθόλου τυριά.
Ξαναψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, για να λιώσουν τα τυριά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις.

11 comments:

  1. Πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό το σημερινό φαγητό.
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ReplyDelete
  2. Κοίτα μια ιδεούλα καλοκαιρινή και νόστιμη που δεν είχα σκεφτεί!! Ευχαριστούμε Κική μου!

    ReplyDelete
  3. Δροσερη και καλοκαιρινη η σημερινη σου προταση Κικημου!

    ReplyDelete
  4. Ωραίες εναλλακτικές γεμιστές πιπεριές! Ποικιλία στα χρώματα και στις γεύσεις, πολύ καλοκαιρινό πιάτο!

    ReplyDelete
  5. Πολύ μου αρέσουν οι "πειραγμένες"πιπεριές!!! Ωραία καλοκαιρινή πρόταση, Κική!
    Καλό Σαββατοκύριακο να'χεις!

    ReplyDelete
  6. Έλεος!!! I love it.New face.New syntages New Kiki!!!

    ReplyDelete