Thursday, January 23, 2014

Κοτόπουλο με ντοματίνια και κράνμπερις

Τα κράνμπερις είναι γνωστά πια για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και όλα τα καλά που προσφέρουν. Τα βάζω σε σαλάτες, σε κέικ, σε μπισκότα, αλλά αυτή τη φορά τα έβαλα σε φαγητό.

Όπως σας έλεγα τις προάλλες, φέτος επιδίδομαι στο σπορ "μαγειρεύω για δύο" και αυτό το φαγητό έγινε σ΄ αυτά τα πλαίσια. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε :-)





Κοτόπουλο με ντοματίνια και κράνμπερις 
Υλικά για 2 άτομα 
2 (μισά) φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
15-20 ντοματίνια (προτιμήστε βελανίδια Κρήτης ή κάτι παρόμοιο)
1 κ. γ. κόκκους κόκκινου γλυκού πιπεριού
½ κ. γ. γλυκιά πάπρικα σκόνη
αλάτι
2 κ. σ. αποξηραμένα κράνμπερις


Εκτέλεση 
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές να ασπρίσει για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά.
Δεν ανακατεύουμε συνέχεια για να μην λιώσουν τα ντοματίνια, παρά μόνο ανακινούμε το σκεύος. Τους κόκκους πιπεριού μπορούμε να τους προσθέσουμε και κατά το τέλος.
Σερβιρίστηκε με πουρέ πατάτας.


Να σας πω τέλος ότι χτες (μόλις) ανακάλυψα το blogloving και έχω ενθουσιαστεί! Για μας που είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας μπλογκ μέσα από τον reader  της google είναι ό,τι πρέπει. Από χτες λοιπόν με βρίσκετε και εκεί!

9 comments:

  1. Καλημέρα Κική! Τα cranberries πρέπει να ταίριαξαν πολύ με τα ντοματίνια. Στις εύκολες και οικονομικές συνταγές τώρα τελευταία είσαι άψογη!
    Για το bloglovin, έχω να πω πως είναι πολύ πιο βολικό από τον reader του blogger ο οποίος πολλές φορές μας σπάει τα νεύρα!

    ReplyDelete
  2. Τα cranberries είναι φανταστικά και συνηθίζω να τα βάζω τόσο σε σαλάτες όσο και σε φαγητό. Καλά έκανες και τα συνδύασες έτσι. Η συνταγή σου είναι εξαιρετική!

    ReplyDelete
  3. Πολύ όμορφο πιάτο!!Ωραίος συνδυασμός!!!Φιλάκια Κική!!!

    ReplyDelete
  4. Ωραίο φαγητό και ελαφρύ!

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραίος συνδυασμός γεύσεων! Και τι χρώμα!

    ReplyDelete
  6. Το υπόξινο της γεύσης των cranberries, τελικά ταιριάζει ωραία και στα φαγητά και μέσα σε ελαφριές σάλτσες. Καλό Σαββατοκύριακο Κική.

    ReplyDelete
  7. Μου αρεσουν πολύ τα κράνμμπερις... σε αλμυρή βερσιον δεν τα έχω δοκιμάσει.

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  8. Kική μου είσαστε όλοι καλά;;;
    Το ζήτησα από τη Χαρά, στο λέω και εσένα: αφήστε ένα μήνυμα για μας που σας σκεφτόμαστε και ανησυχούμε...

    ReplyDelete
  9. Μαρίνα μου είμαστε καλά. Κούνησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και για ατελείωτο χρόνο. Στην Κεφαλλονιά είχαν ζημιές γιατί εκεί ήταν το επίκεντρο. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Φιλιά!

    ReplyDelete