Thursday, October 24, 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese

Η συνταγή που προτείνω σήμερα, είναι για τους λάτρεις του blue cheese. Τυρί που είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Εμείς το αγαπάμε οικογενειακώς! Στη σαλτσούλα εδώ έχει διακριτικό ρόλο μεν, κάνει όμως την παρουσία του αισθητή λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του.


Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese
Υλικά για 4 άτομα
3 μισά φιλέτα κοτόπουλο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας λευκό κρασί
λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο
100 γρ. blue cheese
1/2 κούπα γάλα


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε για 5-10 λεπτά από όλες τις μεριές να ασπρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Αφήνουμε να βράσει και να εξατμιστεί για 10 λεπτά. Αν εξατμιστεί νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Σε ένα πιάτο λιώνουμε το τυρί με πηρούνι και το ανακατεύουμε με το γάλα.
Ρίχνουμε και τα δύο στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
 
Σερβίρουμε με κνέντελ ή όπως επιθυμούμε.



16 comments:

  1. Με έστειλες πρωί πρωί!! Αν δεν είχαμε φάει προχτές κοτόπουλο αυτό θα έφτιαχνα σήμερα.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  2. Ανήκω στην κατηγορία των φαν του blue cheese, οπότε η πρόταση σου είναι πάρα πολύ του γούστου μου Κική!
    Πολύ ωραίο πιάτο και αρκετά εύκολο!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  3. Μου αρεσει το blue cheese στις σαλατες,
    καιρος να το δοκιμάσω μαγειρεμένο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  4. Πολύ όμορφη η συνταγή σου Κική!!!Καί νόστιμη καί εύκολη!!!
    Μού αρέση πολύ τό blue cheese!!!Καλό μεσημέρι!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  5. Τελευταίως έγινα και εγώ...μπλε!!!! Αποτέλεσμα της βέλγικης εμπειρίας μου!!! Θα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  6. Τι ωραίο φαγητό ! Μου αρέσει το blue cheese, θα την κάνω το συντομότερο!
    Καλό Σαβ/κο!

    ReplyDelete
  7. Μου αρέσει και εμένα το μπλε τυρί, ωραία συνταγή, Κική!!! Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  8. Κική μου, πολύ ωραίο θα γίνεται! Το μπλε τυράκι θα το απογειώνει!
    Φιλάκια

    ReplyDelete