Tuesday, October 29, 2013

Κοτόπουλο με μήλα και κυδώνια

Το να μαγειρεύεις για δύο άτομα μόνο, δεν είναι απλή υπόθεση. Το να μαγειρεύεις για ένα, είναι ακόμα δυσκολότερο. Πόσο μάλλον όταν σου αρέσει η μαγειρική και πόσο μάλλον όταν ο ένας από τους δύο δεν τρώει κανονική μερίδα. Όπως και να έχει, ακόμα και έτσι, οι ιδέες για νόστιμα πιάτα δεν λείπουν.
Τελευταία μου χάρισαν κυδώνια. Αφού βασανίστηκα με το καθάρισμά τους και έφτιαξα κάμποσο γλυκό, είπα να βάλω και στο φαγητό μας. Κυδώνια είχα βάλει σε μοσχάρι και ήταν τέλειο! Τώρα το δοκίμασα σε κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο!


Κοτόπουλο με μήλα και κυδώνια
Υλικά για 2 άτομα
2 μερίδες κοτόπουλο ή ανάλογο φιλέτο σε κομμάτια
1 κυδώνι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μήλο πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι σε κόκκους
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών αντί για αλάτι
2 κ. σ. πετιμέζι


Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές να ασπρίσει.
Ρίχνουμε τα κυδώνια, τα μήλα και το κρεμμύδι και τα γυρίζουμε κι αυτά για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, τα μπαχαρικά, το πετιμέζι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Βάζοντας τα κυδώνια και τα μήλα από την αρχή, μαλακώνουν αρκετά. Αν θέλετε να κρατάνε λίγο, ρίξτε τα λίγο αργότερα.

Αντί για πετιμέζι μπορείτε να βάλετε μέλι.
Αντί για μπαχαρικά (υποκατάστατο αλατιού), μπορείτε να βάλετε αλατοπίπερο.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

22 comments:

  1. Κική, τον συνδυασμό κυδωνιού και μήλου με κρεατικά, τον χρησιμοποιώ κυρίως με χοιρινό και είναι πραγματικά πεντανόστιμο!! Σίγουρα και με το κοτόπουλο, δεν πάει πίσω! Πόσο μάλλον, όταν προσθέτεις και πετιμέζι!
    Καλη σου ημέρα.

    ReplyDelete
  2. Μου έδωσες τέλεια ιδέα. Και δεν είχα τι να κάνω τα κυδώνια...

    ReplyDelete
  3. Έχω καθαρίσει για φέτος πάνω από 10 κιλά κυδώνια κι άλλα τόσα ρόδια,πρέπει να τελειώσω με τα γλυκά να πιάσω τα φαγητά με αυτά.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ ακόμα κοιτάζω τα κυδώνια που έχουν μείνει...Να δω πότε θα αξιωθώ πριν χαλάσουν...

      Delete
  4. Τι ωραίο φαγητό! Κρίμα που είμαστε μακριά, θα έβαζες μία μερίδα παραπάνω για το super φαγητό σου!

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραία καί νόστιμη συνταγή Κική!!!
    Μού αρέση πολύ τό κυδώνι μέ κρέας!!!
    Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  6. Τα φρούτα μέσα στα κρεατικά μου αρέσουν πάααααρα πολύ!!!!!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχο! Αργούν τα κυδώνια (άρα θα το κάνω με μήλα)!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  8. Πω πω, νοστιμιές! Βάλε, Κική μου, διπλή μερίδα γιατί ξελιγώθηκα!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Είσαι μεγάλη δασκάλα!!!!
    Μπες στο Mafia να δεις τι κουλούρια έφτιαξα. Είμαι πολύ περήφανη !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωωωωω χαίρομαιιιι!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  10. Υπέροχο! Λατρεύω τα φρούτα στα φαγητά, ταιριάζουν πολύ ιδιαίτερα στο κρέας.
    Τα κυδώνια είναι από τα αγαπημένα μου. Εξαιρετικό!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα,Κική!!! ωραία ιδέα!!! με μοσχάρι, έχω φάει και εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο κρέας...φαίνεται νοστιμότατο!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ πρώτη φορά το έκανα με κοτόπουλο! Φιλάκια!

      Delete