Monday, January 9, 2012

Το Βάλσαμο: Ένα νέο μαγαζί με μπαχαρικά στην Πάτρα και ένα δωράκι για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς!

Οι γιορτές πέρασαν, οι διακοπές τέλειωσαν και όλοι κάνουμε απολογισμό του τι φάγαμε (πάλι). Σίγουρα όλοι τρώμε λίγο παραπάνω στιο γιορτές. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, επιλέγω να μην ξεκινήσω τη βδομάδα με συνταγή, αλλά με μυρωδιές!

Τα χρόνια που βρίσκομαι πια στη Ζάκυνθο, είναι περισσότερα από αυτά που έζησα στην Πάτρα. Ο χρόνος που περνάω επίσης εκεί, είναι πολύ λιγότερος σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να έχω χάσει πια επαφή με τα μαγαζιά. τα εστιατόρια, τα μπαράκια κλπ. Μαγαζάκια συνήθως ανακαλύπτω όταν έχω χρόνο να περπατήσω μόνη μου με ησυχία και να ψάξω.


Παραμονιάτικα φτάσαμε  στην Πάτρα και κατευθείαν πήγαμε βόλτα στα μαγαζιά. Και καθώς περπατούσαμε, ανακάλυψα ένα μαγαζάκι μες στο κέντρο της πόλης. Κατενθουσιάστηκα! Μαγαζί με μπαχαρικά στην Πάτρα δεν είχα ξαναδεί. Ακόμα κι αν υπάρχει άλλο, εγώ δεν το ξέρω! Όταν θέλω περίεργα μπαχαρικά, πηγαίνω μια βόλτα στην Ευριπίδου όταν βρίσκομαι στην Αθήνα, αλλά στην Πάτρα, δεν είχα τέτοια επιλογή. Ενθουσιάστηκα λοιπόν γι΄ αυτό το λόγο και γιατί είναι ωραίο να ανοίγουν χρήσιμα και όμορφα μαγαζιά!



Το βάλσαμο, (κλικ στο όνομα για το σάιτ του μαγαζιού) βρίσκεται στην Πατρέως 43, έχει βότανα, μπαχαρικά, αλλά και μεταλλικά κουτιά, πορσελάνινες τσαγιέρες και φλυτζάνες, σεσουλίτσες και γουδιά, που μπορεί κάποιος να κάνει δώρο ή να πάρει για τον εαυτό του. Ποικιλία μεγάλη για επαρχιακή πόλη, αλλά και τιμές καλές. Παρόλο που ψώνισα, έφυγα και ξαναγύρισα στο μαγαζί, για να πάρω μερικά σετάκια μπαχαρικών για δώρα. Τα σακουλάκια που βλέπετε στη φωτογραφία, έκαναν από 50 λεπτά έως 1 ευρώ (εκτός από τη στέβια), οπότε με 2-3 ευρώ μπορούσα να κάνω ένα όμορφο δωράκι, που αν ασχολείσαι με τη μαγειρική το εκτιμάς δεόντως! Τα μπαχαρικά ήταν τακτοποιημένα σε κλειστά συρτάρια-ράφια-γυάλες, προστατευμένα από σκόνη αλλά και για να μην χάνουν το άρωμά τους.


Ο κύριος που το έχει δε, συμπαθέστατος! Εντόπισα περίεργα μπαχαρικά και υλικά, όπως για παράδειγμα τη στέβια, μια γλυκαντική ύλη που λέγεται ότι θα είναι το γλυκαντικό του μέλλοντος, αφού δεν περιέχει θερμίδες και είναι 300 φορές (200 είχα διαβάσει παλιότερα) πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Όπως καταλαβαίνετε, η γλυκατζού αγόρασα λίγη στέβια για δοκιμές (είναι το σακουλάκι με το πράσινο περιεχόμενο πάνω δεξιά).



Μου έκανε εντύπωση και το εξής: Όταν ήμουν στο Βραχνί ένα καλοκαίρι ενώ ήμουν 6 χρονών, εκεί φύτρωναν κάτι φυτά, τα οποία τα κόβαμε, τα ξεραίναμε και τα χρησιμοποιούσαμε για μπαστούνια.  Αυτά, (αν δεν κάνω λάθος το φυτό), είχαν κάτι λουλουδάκια τα οποία τα χρησιμοποιούσαμε για να βάζουμε μέσα το φυτίλι στο καντήλι. Ε, μέχρι και τέτοιο είχε αυτό το μαγαζί! Είχα να το δω από τότε!

Στο θέμα μας λοιπόν.  Για το καλό του χρόνου, πήρα 2 μπαχαρικά για τους αναγνώστες του μπλογκ. Ένα μίγμα ταντούρι μασάλα (ινδικό μίγμα για ρύζι, κοτόπουλο, κιμά) και ένα μίγμα για κοκκινιστά.



Οπότε, η ερώτηση είναι η εξής:  
Ποιο μπαχαρικό/μυρωδικό/βότανο αγαπάτε;
Όσοι απαντήσουν εδώ στο μπλογκ με σχόλιο, θα μπουν σε κλήρωση που θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι 2 πρώτοι, θα πάρουν και τα μπαχαρικά που προανέφερα, με τη σειρά που εμφανίζονται.
Μπορείτε να σχολιάσετε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ στις 12 τη νύχτα.

Αν μένετε στην Πάτρα και πάτε στο μαγαζί, πείτε ότι το μάθατε από τη μικρή κουζίνα!

Καλή εβδομάδα!

63 comments:

  1. Η ριγανη μου αρεσει πολυ.
    Και το μπουκοβο.

    Καλη επανοδο αυριο.
    :)

    ReplyDelete
  2. Καλή χρονιά!
    Ο δυόσμος μου αρέσει πολύ
    Ζωή

    ReplyDelete
  3. Καλή χρονιά κι από ΄μένα! Το μαυροκούκι και ο γλυκάνισος από τα πιο αγαπημένα!

    ReplyDelete
  4. Λατρεύω τον κόλιαντρο και τελευταία ανακάλυψα το υπέροχο άρωμα που δίνει το φασκόμηλο στη μαγειρική! Επίσης λατρεύω τα δωράκια :)))

    ReplyDelete
  5. σαφραν
    κουρκουμα
    κολιανδρος

    ειρηνη

    ReplyDelete
  6. Τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες ασυζητητί. Αν φάτε χορτόπιτα/σπανακόπιτα με κάποιο από τα δύο μυρωδικά θα με θυμηθείτε ;)

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα, πολύ μου αρέσει να υπάρχουν σε όλες τις μικρές πόλεις, έστω και μικρά μαγαζάκια με ότι βάζει ο νους του καθενός μας.
    Αγαπημένο μπαχαρικό όχι ένα πολλά!
    Ρίγανη μαζεμένη από εμένα στο χωριό και δυόσμος από τη γλάστρα μου στην Αθήνα.

    ReplyDelete
  8. Όμορφα αυτά τα μαγαζάκια, όλο αρώματα και αναμνήσεις από τις κουζίνες των γιαγιαδων μου!
    Λατρεύω το μοσχοκάρυδο (απαραίτητο σε κάθε πίτα μου), τη ρίγανη (που μαζεύει η μαμά μου από το βουνό)και το δενρολίβανο που το κόβω φρέσκο από τον κήπο μου!!!
    Καλημέρα και καλή βδομάδα!!!

    ReplyDelete
  9. το αγαπημενο μου μπαχαρικο που με μεθαει ειναι η κανελλα... αλλα και ο διοσμος...
    καλη μας επιτυχια, και μακαρι να ξερουμε ολα τα μπαχαρικα και να τα χρησιμοποιουμε.

    Αθη
    athi.lag@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Αγαπώ τα απλά μπαχαρικά,ρίγανη και κίμινο ειδικά είναι τα αγαπημένα μου.Χρησιμοποιώ πολλά μπαχαρικά ,μ'αρέσει να κάνω τις δικές μου μίξεις στα φαγητά αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι εξεζητημένο. Καλή Χρονιά!

    ReplyDelete
  11. Λατρεύω αυτά τα μαγαζάκια με μπαχαρικά!
    Πρόσφατα ανακάλυψα στην Αθήνα εκτός από το Μπαχάρ όπου χρόνια ψωνίζω, και ένα άλλο μαγαζί, το Baharat, το οποίο και ... σήκωσα βεβαίως όταν πήγα χα χα χαα!!
    Κανέλλα, βανίλια και γλυκάνισο τα αγαπημένα μου μπαχαρικά!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  12. Το αγαπημένο μου μπαχαρικό είναι η πάπρικα, είτε γλυκιά είτε καυτερή. Ότι φαγητό κι αν κάνω, εκτός από αλατοπίπερο θα έχει μέσα και πάπρικα.
    Επίσης ρίγανη και βασιλικός.

    ReplyDelete
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ReplyDelete
  14. Αχ αυτα τα μπαχαρικα! Ειμαι ευτυχισμενη που μπορω οποτε θελησω να πεταχτω μεχρι την Ευρυπιδου, τωρα που μενω Αθηνα πια :). Τα λατρευω γενικως οοοολα!! Αλλα εχω ιδιαιτερη προτιμηση στην Κανελα!! Ας πουμε τρωω κανελα με ρυζογαλο και οχι ρυζογαλο με κανελα! χαχα! Α! Και το Μοσχοκαρυδο!! Και επισης τωρα που επιτελους πηρα μυλο πιπεριου...το απλο πιπερι εχει μεταμορφωθει!!
    Φιλια! Καλη εβδομαδα!!

    ReplyDelete
  15. Πως τ'αγαπαω τα μαγαζια μπαχαρικών. Ο ιδανικο μου.....το μαγαζακι του παππου στην Πολιτικη Κουζινα. Τελευταια μου ανακάλυψη το ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ. Το λατρευω και το βαζω .... παντου. Βεβαια δεν ειναι τοσο μπαχαρικο οσο βοτανο αλλα σιγουρα αρωματικο. Παω στο μπλογκ του φιλου μου του Σειριου που μενει στην Πατρα και ψιλοφλερταρει με την κουζινα. Πολυ ομορφη αναρτηση. Καλή σου Χρονιά αν δεν μπορει να μας φερει καλα ας μη μας παρει οτι ειχαμε την προηγουμενη.

    ReplyDelete
  16. Κική μου, όσοι αγαπούν την κουζίνα και τα περί αυτής...αποκλείεται να μην αγαπούν τα αρώματα των μπαχαρικών και των μυριστικών!
    Προσωπικά αγαπώ πολλά όπως τη μαστίχα, τη βανίλλια και την κανέλα αλλά και τον δυόσμο, τη ρίγανη και το θυμάρι.
    Όλα έχουν την χάρη τους και δίνουν την δική τους νότα όπου μπαίνουν.

    ReplyDelete
  17. Αγαπημένα βότανα πολλά, πολυαγαπημένη η ρίγανη, μαζεμένη από το χωριό μου το... Ριγάνι!
    ΒΑΝΑ

    ReplyDelete
  18. Deli,πολύ όμορφο το μαγαζάκι,καλύτερο από της Ευριπίδου-έχω βρει στην Καλλιθέα τον "Άρκευθο",ένα πολύ συμπαθητικό μπαχαράδικο.
    Κανέλα και ρίγανη.

    Η στέβια πωλείται και σε σκόνη και είναι όπως τα λες,φυσικό προϊόν κι όχι σαν τα ύποπτα υποκατάστατα ζάχαρης.Μια από τις επιδοτούμενες καλλιέργειες του μέλλοντος.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Πολύ καλό το μαγαζάκι με τα μπαχαρικά.
    Είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα που δεν μπορώ να ξεχωρίσω.Θα πω όμως πως λατρεύω το κόκκινο πιπέρι!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  20. Καλησπέρα, καλή εβδομάδα!!!
    Τι ωραίο μαγαζάκι είναι αυτό??? Και πολύ νοικοκυρεμένο για το είδος του... Πολύ μου άρεσε! Μακάρι να ήταν πιο κοντά...

    Όσο για τα μπαχαρικά, κανονικά θα έπρεπε να ρώταγες ποιο "δεν" μας αρέσει. Θα ήταν πιο εύκολο να απαντήσουμε, χαχα
    Πάντως, θα πω τη γλυκιά πάπρικα, μια και της έχω λίγη μεγαλύτερη αδυναμία...

    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  21. Πολύ ωραίο μαγαζάκι!
    Λοιπόν!!! Αγαπημένα μπαχαρικά: θυμάρικαι μοσχοκάρυδο!!!

    ReplyDelete
  22. Πολύ γλυκό μαγαζάκι και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!Αγαπημένα μου μπαχαρικά σε γλυκά καννέλα -γαρύφαλλο και σε φαγητά πάπρικα!(όταν χρησιμοποιήσεις την στέβια γράψε μας εντυπώσεις!)Φιλιά!!Τζίνα.

    ReplyDelete
  23. Η ρίγανη είναι η αγαπημένη μου...

    ReplyDelete
  24. Αγαπημένο μπαχαρικό η κανέλα,ταιριάζει τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά!!

    ReplyDelete
  25. Η κανέλα πολύ πολύ αγαπημένο μπαχαρικό. Ενα άλλο που με ταξιδεύει είναι τα αστεράκια γλυκάνισου.

    ReplyDelete
  26. Τρελαινομαι για τετοια μαγαζια, οι μυρωδιες που βγαζουν τα διαφορα μπαχαρικα ειναι σκετη τρελα.Απο μπαχαρικα χρησιμοποιω αρκετα οπως κοκκινο πιπερι,ενα μιγμα εφτα μπαχαρικων υπεροχο,σμυρνιο και αλλα, αναλογως τι μαγειρευω.Ολα αυτα τα προμηθευομαι απο τον Μανδραγορα, στον Πειραια.

    ReplyDelete
  27. δεντρολίβανο και σαφράν!σε κρεταικά και ρυζάκια!yummy!

    ReplyDelete
  28. Τι ωραίο μαγαζί! Ο κόλιανδρος μου αρέσει πολύ και το θυμάρι φυσικά:)

    ReplyDelete
  29. Κική,τα λουλουδάκια για το καντήλι τα λένε λούμινα.Και η στέβια καλλιεργείται στην Β. Ελλάδα και κάνουμε και εξαγωγή. Πολύ μου αρέσουν και εμένα αυτά τα μικρά μαγαζιά με τα ....αρώματα. Και πιό πολύ μου αρέσουν οι ιδιοκτήτες τους γιατί έχουν μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν.

    ReplyDelete
  30. Μπαχαρικά, βότανα,χρώματα και αρώματα...απλά με τρελλαίνουν!!!
    Πολλά τα αγαπημένα:Δυόσμος, πιπέρια, μουστάρδα, ρίγανη, κάρυ, τζίντερ και ψάξιμο στο ντουλάπι....

    ReplyDelete
  31. Θυμάρι και θρούμπι, αλλά με τρελλαίνει και αυτό το άρωμα που βγάζουν τα μαγαζιά αυτής της κατηγορίας,δε σ αφήνει να φύγεις...
    Καλή Χρονιά με πολλές νοστιμιές σαν τις δικές σου Κική...

    ReplyDelete
  32. ΜΜΜΜΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
    ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ, ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΥΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΘΑΕΙ....
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ReplyDelete
  33. κυμινο,καρυ,κανελα!μακαρι να ειχαμε κι εδω στα γλυκα νερα τετοιο μαγαζι

    ReplyDelete
  34. Χαίρομαι που βρήκες μαγαζάκι σε απόσαση που όσο κι αν δεν ειναι καθημερινή, ειναι κοντινότερη για σένα, δεδομένου ότι όλο και πηγαίνεις για τη μάνα. Δείχνει ωραίο μαγαζάκι.
    Προσωπικά χρησιμοποιώ πολλά και διάφορα μπαχαρικά και μυριστικά.
    Μ αρέσει ιδιαίτερα το μασίς γιατί έχει πιο απαλή γεύση μοσχοκάρυδου κι είναι εκπληκτικό και στο σπανακόριζο ακόμα, αλλά και το ρας ελ χανουτ.
    Νένα

    ReplyDelete
  35. Καλημέρα αγαπητή μου Κική
    Περαστικός είμαι
    Να πω μια καλημέρα και καλή βδομάδα.
    Ωραιότατρη η περιγραφή του μαγαζιού που ανακάπυψες.
    Νάσαι καλά

    ReplyDelete
  36. Δυόσμος και πάλι δυόσμος...
    αλλά και μπαχάρι, κάρυ και γενικά στην κουζίνα μου κυκλοφορούν πολλά!!
    καλή χρονιά Κική μου!!!!

    ReplyDelete
  37. Ουφ πρόλαβα! Λοιπόν τι να πρωτο ξεχωρίσω! Κύμινο και μοσχοκάρυδο, και κόλιανδρο και κανέλα... Η σειρά που τα ανέφερα τυχαία...

    ReplyDelete
  38. Πω πω .. τελειο μαγαζάκι Κική ... αμα βρεθώ στη Πάτρα σίγουρα θα το επισκεφτώ ... τα λατρεύω τα μπαχαράδικα !!!

    Εμενα αγαπημένα μου είναι ο παπαρουνόσπορος και ο σιναπόσπορος !!

    Φιλιά και καλή χρονιά !

    ReplyDelete
  39. Εγω να παίξω καλέ Κυρίααα;
    Αλλά και τι να πω που μ αρέσουν ΟΟΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑ; πάει να πω τι ΔΕΝ μ αρέσει;το μοσχοκάρυδο,σσσσσσσσσσσσσσ
    σιγά τόπα ψιθυριστά
    Φιλάκια αρωματικά!

    ReplyDelete
  40. Καλορίζικο το μαγαζάκι!!πολύ καλό είναι.
    Εμένα μου αρέσει πολύ το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.
    Τώρα την στέβια την έχω δοκιμάσει σε μορφή ζάχαρης αλλά γευστικά δεν έχει καμμία σχέση με την ζάχαρη, γι΄αυτό το λόγο αλλοιώνει κάπως την γεύση των μειγμάτων που μπαίνει.
    Βέβαια δεν ξέρω αν σε αυτή την μορφή που την πήρες μήπως λειτουργήσει διαφορετικά και σε παρακαλώ μπορείς να μας ενημερώσεις για αυτό;
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  41. Ευχές και από εμένα για το υπέροχο αυτό μαγαζάκι... Τρελαίνομαι για τα χρώματα και τις μυρωδιές από τέτοιου είδους μικρά "στέκια"! Μπαίνεις μέσα και σε πιάνει το σύνδρομο της επιβίωσης/εξερεύνησης/περιπέτειας και ξαφνικά... τα θέλεις όλα!!! Απερίγραπτο συναίσθημα που όλοι μας έχουμε βιώσει! Πολλά πολλά μπράβο. Όσο για το μπαχαρικό... χωρίς δεύτερη σκέψη... κανέλα! Above all

    ReplyDelete
  42. Πως μου αρέσουν αυτά τα μαγαζάκια, μπορώ να βρίσκομαι μέσα για ώρες!
    Εύχομαι να έχει καλές δουλειές!

    Όσο για το μυρωδικό, νομίζω το θυμάρι είναι το αγαπημένο μου ~ η μυρωδιά του πάντα μου θυμίζει το χωριό μου!

    ReplyDelete
  43. Κικίτσα μου ήρθα κι εγώ!
    Τωρα το πήρα χαμπάρι..χιχιιχ!
    Λοιπόν, κανέλα παντού!!! Καλά να μην υπερβάλλω, σχεδόν παντού!

    Και ματζουράνα αλλά φρέσκια...στα ψητά του φούρνου και όχι μόνο!

    Αυτά και πολλά άλλα ακόμα, απλά αυτά τα ξεχωρίζω!

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Καλησπέρα Κική.Καλή Χρονιά.Είμαι μία από τις αναγνώστριες που περνούν αθόρυβα από το σπιτάκι σου και κρυφοκοιτάζουν τις ωραίες αναρτήσεις σου.Μία από αυτές που έφτιαξα τώρα τις γιορτές ήταν το ψαρονέφρι με την ξινομυζήθρα.Ήταν απλά τέλειο. Τώρα τα αρώματα που μου αρέσουν πολύ είναι η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, η ρίγανη και ο δυόσμος.

    ReplyDelete
  45. βυσσινο γλυκοJanuary 11, 2012 at 4:28 PM

    Γλυκανισος οπως οι αρωματισμενοι αφρατοι αρτοι με τη ζαχαρωμενη κορα, μαχλεπι και βανιλια οπως η πρωτοχρονιατικη μυρωδια του σπιτιου, ριγανη οπως η αγγουροντοματα σε παραθαλασσιο καλοκαιρινο ταβερνειο....
    Καλη αρωματισμενη ζαχαροκαντιοπλαστη χρονια....

    ReplyDelete
  46. Κυρία Κική μου, μην με υπολογίσετε εμένα για την κλήρωση γιατι μένω πολύ μακριά. Απλά ήθελα να πω ότι αγαπώ όλα μα όλα τα μπαχαρικά ιδιαίτερα όμως το μπαχάρι και το κυμινο.. χωρίς αυτά δεν κάνω.. καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  47. Καλή χρονιά, Κική μου!!!
    Αν σου πω ότι δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό το μαγαζί....
    Αγαπημένη κανέλα, δαγκωτό!!!!

    ReplyDelete
  48. Το μοσχοκάρυδο κι η βανίλια..

    Σε φιλώ!
    (ώστε δεν φοράς άρωμα; εδώ γιατί μου παίρνεις τη μύτη απ τα ζεστά μπαχαρικά αρώματα;;)

    ReplyDelete
  49. Να ξαναπαίξω;;
    Προσθέτω:
    Και το τζίντζερ, το φασκόμηλο, το σπιτσερικό, ο βασιλικός, κλπ κλπ κλπ

    ReplyDelete
  50. Το "Βάλσαμο" τέλειο δείχνει!Δεν μπορεί να ανοίξει υποκατάστημα στο νησί?!?
    Ιδιαίτερα αγαπημένα μπαχαρικά: κακουλέ (μικρή το έλεγα Κουλέ Καφέ - οι Θεσσαλονικείς ξέρουν...) και φυσικά ο μοναδικός κρόκος Κοζάνης και ΟΧΙ ΣΑΦΡΑΝ που τελευταία είναι απαραίτητος στο σπίτι!
    [Για τη στέβια θα τα πούμε από κοντά, και έχω πολλάάά να σου πω γι αυτήν!!]
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  51. η κανέλα και το θυμάρι!!!! τι ωραίος διαγωνισμός!!!

    ReplyDelete
  52. Πέρασα και εγώ...Μμμμμμμ....μ'αρέσει πολύ η 'ρίγανη' και το 'δεντρολίβανο'....Καλό βράδυ!!!!!

    ReplyDelete
  53. Να΄μαι και εγώ...
    Αγαπημένο μου βότανο, η ρίγανη αλλά και η ματζουράνα, μαζεμένη
    α φυσικά από εδώ το νησί μου την Κρήτη, τα πιο αρωματικά!
    Αγαπημένο μου μπαχαρικό, ό κύμινος και το κόλιανδρο!
    Τέλειο το μαγαζάκι στη Πάτρα, υπάρχουν και εδώ στη πόλη μου (Ηράκλειο) τέτοια όμορφα μπαχαράδικα..

    ReplyDelete
  54. Αλεξάνδρα58January 11, 2012 at 11:04 PM

    Σαν Θεσσαλονικιά και με ρίζες μικρασιάτικες,τρελαίνομαι για όλα τα μπαχαρικά,τα μυρωδικά και τα βότανα.Ιδιαίτερη όμως αδυναμία έχω στο κύμινο,το δυόσμο και τον άνιθο.
    Όσο για το μαγαζάκι,σίγουρα θα πάω μιας και ο άνδρας μου είναι Πατρινός και πηγαίνουμε συχνά!Ευχαριστώ και καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  55. Εμενα μου αρεσει πολυ η κανελα!!!τετοια μαγαζακια χρειαζονται σε καθε πολη της Ελλαδας!!!ενα μεγαλο μπραβο αλλα και καλες δουλειες να ευχηθουμε!

    ReplyDelete
  56. Ρίγανη. Γιατί τη μάζεψα μόνος μου φέτος!
    Καλή ιδέα!

    ReplyDelete
  57. Πρόλαβα????...Καλή χρονιά με αρώματα και γεύσεις πολλές....Το Δίκταμνο ή Δίκταμο ή έρωντας λοιπόν από την Κρήτη γιατί εκτός απο την τρομερή γεύση σε αφέψημα και τις φαρμακευτικές ιδιότητες είναι και Αφροδισιακό!!!!

    ReplyDelete
  58. Να πώ και ενα μπαχαρικό μη τυχόν και το βότανο δεν παιζει???...Λοιπόν το σπόροι ΚΙΟΥΜΕΛ ειναι κυμινο με μια απαλή γεύση μέντας...

    ReplyDelete
  59. Σαε ευχαριστώ όοοολους και όοοολες που παίξατε! Πολύ μου άρεσε που όλοι είπατε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και μυρωδικά!

    ReplyDelete
  60. Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την χρήσιμη πληροφορία που έμαθα μέσα από το blog σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μου έπαιρνε πολύ καιρό να ανακαλύψω αυτό το μαγαζί, καθώς δεν κατεβαίνω πολύ συχνά στο κέντρο της Πάτρας.
    Για να προσθέσω και γω το λιθαράκι μου στην συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών, έτερο πολύ ενημερωμένο μαγαζί με μπαχαρικά στην Πάτρα (αν και δεν ξέρω αν έχει την ποικιλία του Βάλσαμου) είναι το καφεκοπτείο "Ο Σταύρος" στην Κωνσταντινουπόλεως λίγο πριν την πλατεία της Αγ. Σοφίας (δεν ξέρω αριθμό).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε για την πληροφορία!

      Delete
  61. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Η ΒΟΤΑΝΑ. ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΑΠΛΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΣΚΟΛΟΥ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φανή το μαγαζί σου το γνωρίζω και σύντομα θα το επισκεφτώ.
      Χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει μαγαζί με μπαχαρικά στη Ζάκυνθο, γιατί όπως κι εσύ ξέρεις, μέχρι λίγες μέρες πριν γραφτεί αυτό το ποστ, δεν υπήρχε! Καλές δουλειές!

      Delete