Friday, June 17, 2011

Κεράσι, τύπου αγγούρι!

Τον τελευταίο καιρό, νιώθω κάπως άβολα να βάζω συνταγές. Ο κόσμος γύρω μας καίγεται, κι εμείς τις συνταγές μας...Οκ, το καθημερινό ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα" μας απασχολεί όλες και όλους, αλλά τις τελευταίες μέρες η χώρα μας διανύει ιστορικές στιγμές.

Δεν έχω καμία διάθεση να αναλύσω όλα όσα γίνονται, ούτε όλα αυτά που γίνονται σημαίνουν ότι δεν μαγειρεύω καθημερινά ή δεν θέλω να βάζω συνταγές. Απλά νιώθω περίεργα λίγο. Θα κάτσω στο κρεβάτι το πσκ,  θα μου περάσει και θα επανέρθω δριμύτερη! ;-)

 

Οπότε, αντί για συνταγή, λέω να αστειευτώ λίγο, μπας και χαμογελάσουμε λιγάκι με όλα όσα γίνονται γύρω μας.

Η φύση πολλές φορές κάνει παιχνίδια. Και η φαντασία μας επίσης!


Αφήνω λοιπόν στη φαντασία σας να δείτε τα κερασάκια, όπως εσείς θέλετε!
Θέλετε να τα δείτε σαν λάθος της φύσης;
Θέλετε να τα δείτε σαν αποτέλεσμα των φυτοφαρμάκων;
Θέλετε να τα δείτε με τους πονηρούς συνειρμούς που περνάνε από το μυαλό σας;

Μπορείτε αν θέλετε, να τα δείτε σαν το αγγούρι που μας έχουν δώσει να "φάμε", με τα ωραία μέτρα που έχουν πάρει για μας. Όπου αγγούρι, αντικαταστήστε με κεράσι. Άλλωστε, όπως βλέπετε στη φωτό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να το φανταστείτε... Καλό πσκ!


20 comments:

  1. Όχι, δεν θα πω τους συνειρμούς μου! Γιατί αν τους πω θα με κόψεις από παρέα!
    Σίγουρα το αγγούρι που μας έχουν ετοιμάσει, είναι άλλων διαστάσεων

    ReplyDelete
  2. ...............
    γειά σου καλή μου!!

    ReplyDelete
  3. καλημερα......... σιγουρα δεν θες να σου πουμε σαν τι μοιαζει ...το κερασι αγγουρι, παντως οπως λεει κι το ανεκδοτο, μου αρεσει ο τροπος που σκέφτεσαι... χιχιχιχι

    ReplyDelete
  4. Μας έχει διαλύσει η κ@λοκατάσταση!! Προσπαθώ να το δω "πονηρά" το φώτο-πόνημά σου Κική μου, μήπως και αχνοφανεί κανένα χαμογελάκι της προκοπής :)
    Φιλιά
    καλημέρα

    ReplyDelete
  5. Εντάξει, δε χρειάζεται να νιώθουμε και ντροπή για το ότι βάζουμε συνταγές στις αναρτήσεις, όλοι νομίζω βλέπουμε, ακούμε και σκεφτόμαστε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
    Προσωπικά, έχω διαβάσει αυτές τις μέρες σε ενημερωτικές/δημοσιογραφικές ιστοσελίδες τόσα πολλά και διαφορετικά σχόλια, αναλύσεις, απόψεις, κτλ, που έχω μπερδευτεί και συγχυστεί περισσότερο...

    Και λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
    Καλημέρα κι από μένα και καλή δύναμη με όλα. :)

    ReplyDelete
  6. Κική μου, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, τα ίδια συναισθήματα έχουμε, τα ίδια αδιέξοδα αισθανόμαστε ... αλλά τα αγγούρια είναι αγγούρια και τα κεράσια ... κεράσια, άκου να κάνουμε τώρα συνειρμούς και συνδυασμούς :-))) Για τέτοια είμαστε τώρα!
    Απλώς ανοίχτε όλοι τα μάτια σας και μαζί και τα μυαλά σας γιατί τα γεγονότα που ζούμε σήμερα, σε λίγα χρόνια θα είναι ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ReplyDelete
  7. Κική μου πως να σ ευχαριστήσω για το Πολύτιμο Δώρο;
    Αλλά κι ο ..ταχυδρόμος υπέροχος είναι από κοντά!!!

    Την επόμενη φορά θάρθετε παρέα..

    Σε φιλώ και σ ευχαριστώ καλή μου μετρ του λικέρ και όχι μόνον!

    ReplyDelete
  8. Δεδομένης της κατάστασης, η οποία οπωσδήποτε θα επιδεινωθεί, νομίζω ότι η Μικρή Κουζίνα προκειμένου να διατηρήσει το traffic της αλλά και να διευρύνει το κοινό της, πρέπει να αρχίσει να εντοπιζει σε low budget συνταγές, όπως χυλό, νερόβραστα ζυμαρικά, νερόβραστο ρύζι, κλπ.

    Δηλαδή, συνταγές τριών υλικών, όπου τα δύο είναι το νερό και το αλάτι, συστατικά που σε ένα κρεσέντο αισιοδοξίας πιστεύω ότι όλοι οι έλληνες θα είναι σε θέση να διαθέτουν στο σπίτι τους γιά αρκετά χρόνια ακόμα.

    Η Μικρή Κουζίνα θα μπορούσε επίσης να διερευνήσει και την προσθήκη 4ου, 5ου ή και περισσότερων υλικών, μυρωδικών δηλαδή, μαζεμένων από τη φύση γιατί τα αγορασμένα είναι ακριβά, συμβάλλοντας έτσι στις gourmet αναζητήσεις των ελλήνων της νέας εποχής!!

    Το μέλλον είναι εδώ!

    ReplyDelete
  9. Είχα μέρες να γυρίσω στη γειτονιά μας και τώρα που αξιώθηκα πέφτω πάνω σε ...υπονοούμενα!!! Μετά φταίω εγώ???χαχαχαχα!!!

    Υ.Γ : Σίγουρα είναι πολυυυυυυυυυύ μακρύτερο αυτό που τρώμε τόσο καιρό.....ανάθεμά τους όλους μαζί.

    Καλό Σαββατοκύριακο Κικίτσα μου!

    ReplyDelete
  10. Δε θες να γινω πρόστυχη ε;
    Πήγε που λέτε η φίλη μου το Πάσχα στο χωριό και είπε να βοηθήσει με τα παιδιά της - να γνωρίζουν τη φύση, λέμε τώρα - τον ξάδελφο να φυτέψει αγγούρια στον κήπο. Ήταν μία ωραία παρέα. Το βράδυ που δεν είχε ακόμα κοιμηθεί άρχισε ν ακούει διάφορα κρακ, κρακ, κρακ. Το πρωί δεν χρειάστηκε να ρωτήσει. Τα είδε. Έτοιμα να κοπούν. Τα αγγούρια που λέγαμε.
    Τι να σου κάνουν τα κερασάκια πουναι κι ευαίσθητα;
    Τι να σου πω κι εγώ τώρα που μόνο να σιχτηρήσω θέλω όλους αυτούς που με ΄πάχυναν με τόσα που φάγαμε μαζί...

    ReplyDelete
  11. βοήθεια μας, αλλά το αγγούρι που μας περιμένει είναι Πριαπικών διαστάσεων!!!!! και δε συμμαζεύεται!!!

    καλό ΣΚ.

    ReplyDelete
  12. Η χωρα περναει δυσκολα, οι γυρω μου ειναι ανεργοι, και εγω περναω μια πολυ δυσκολη φαση και στην δουλεια και στην υγεια μου...Ευτυχως εχω την κουζινα και το φαγητο! Ενας λογος που τρελαινομαι για την μαγειρηκη ειναι η απσιτευτη παρηγορια που μου προσφερει παντα!!!!
    Καλο σαβ/κο !!

    ReplyDelete
  13. Η χωρα περναει δυσκολα, οι γυρω μου ειναι ανεργοι, και εγω περναω μια πολυ δυσκολη φαση και στην δουλεια και στην υγεια μου...Ευτυχως εχω την κουζινα και το φαγητο! Ενας λογος που τρελαινομαι για την μαγειρηκη ειναι η απσιτευτη παρηγορια που μου προσφερει παντα!!!!
    Καλο σαβ/κο !!

    ReplyDelete
  14. Πραγματικά νομίζω ότι αυτή η ανάρτηση έλειπε από το blog, αλλά τώρα το συμπλήρωσε. Και εγώ αναρωτιόμουν για αυτό διαβάζοντας συνταγές τον τελευταίο καιρό.

    ReplyDelete
  15. agaphto mou oneiromageirema...emena kapoy me xalaei to oti ta kerasia einai oolllaaa "gera" san petres oti kanena kerasi sto kalathaki ths noikokyroulas sto super-market den einai malako, paraginomeno, h akoma kai sapio! ta afysika einai gia ta mouseia, gia tis bitrines, h kai eidh ypo prostasia twn kala ekpedeumenwn therapontwn!

    ReplyDelete
  16. agaphto mou oneiromageirema...emena kapoy me xalaei to oti ta kerasia einai oolllaaa "gera" san petres oti kanena kerasi sto kalathaki ths noikokyroulas sto super-market den einai malako, paraginomeno, h akoma kai sapio! ta afysika einai gia ta mouseia, gia tis bitrines, h kai eidh ypo prostasia twn kala ekpedeumenwn therapontwn!

    ReplyDelete
  17. Κική,κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν.Όλοι ζητούν να αποδράσουν. Για μας απόδραση, είναι η ανάρτηση.

    ReplyDelete
  18. Με έκανες και γέλασα, για τα υπόλοιπα... δεν σχολιάζω

    ReplyDelete
  19. Όλοι στην ίδια κατάσταση είμαστε! Μουτς!

    ReplyDelete
  20. Σίγουρα ολες και όλοι χαλαρώνουμε με τη μαγειρική και μας κάνει να ξεχνάμε. Ευτυχώς που έχουμε κι αυτή και ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε χρήματα, τουλάχιστον για να γεμίζει η κατσαρόλα μας.

    Χαιρομαι που σας έκανα και γελάσατε. Έκανα τις ίδιες πονηρές σκέψεις που κάνατε πολλοί από σας! Χαχα!

    Κωνσταντίνε, εδώ κάνεις ένα λαθάκι. Τα πιο ακριβά φαγητά στη Ζάκυνθο είναι τα μακαρόνια και τα χόρτα. Ο λόγος απλός: σκέψου πόσο νερό χρειάζονται, το οποίο το πληρώνουμε; Ούτε μακαρόνια δεν θα μπορούμε να βράσουμε! χαχα!

    Ρεγγίνα πολύ χαιρομαι που σου άρεσε και το βιβλίο και ο ... ταχυδρόμος. Την άτιμη...Δεν με πήρε μαζί!!!

    ReplyDelete