Tuesday, February 9, 2010

Κρέμα λεμονιού

Η φίλη μου η Νατάσσα μου έστειλε μια συνταγή για κρέμα λεμονιού που της άρεσε πολύ και τη μοιράζεται μαζί μας. Ευχαριστώ Νατασσούλι!

Κρέμα λεμονιού
Υλικά
3 μεγάλες κούπες γάλα
6 κρόκοι αυγού *
10 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
ο χυμός από το λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να πάρει βράση.
Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα (περίπου μία κούπα), επίσης προσθέτουμε σταδιακά το
αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πριν δέσει η κρέμα.
(χρόνος: περίπου 10 λεπτά)

*Τα ασπράδια φυσικά δεν τα πετάμε αλλά τα κάνουμε μπεζέδες.
Οι έχοντες χοληστερίνη, καλύτερα να διαβάσουν το επόμενο ποστ :-)))

19 comments:

  1. Τι μου κάνεις, Κική μου! Μου τρέχουν τα σάλια...
    Φτιάχνω μια παρόμοια κρέμα με λίγο λιγότερα αυγά αλλά με fresh cream. Την λέω raspberry Semifreddo. Δροσερότατη!

    ReplyDelete
  2. Είναι δυνατόν σε λεμονάτη κρέμα να πω όχι??Αφoύ με ξέρεις;-)

    ReplyDelete
  3. μια και δεν έχω προβλημα με την χοληστερίνη, λέω να πάρω το μπολάκι μου !!!!

    καλή σου μέρα Κικίτσα !!!

    ReplyDelete
  4. Τρελλαίνομαι για λεμονοσυνταγές!
    Καλημέρα και φιλάκια!

    ReplyDelete
  5. Εγώ περιμένω την επόμενη τι θα κάνω καλέ τα ασπράδια;;κι έχω και λίγη χοληστερίνη.

    ReplyDelete
  6. Αγγελική, ενδιαφέρουσα! Πολύ εξωτικό όνομα! χαχα!

    Έλενα, ξέρω! Είσαι λεμονού! Χαχα!

    Μαρία, βολέψου!

    Λίλα, παρομοίως!

    Ξανθή, μπεζέδες και θα τους χαρίσεις σε μένα!!! χαχαχα!

    ReplyDelete
  7. Ωραία η κρέμα λεμονιού ! Δεν σε προλαβαίνουμε Κική μου! Τι ωραία εδέσματα είναι αυτά στο προηγούμενο ποστ!! Και τι να πρωτοφτιάξουμε αφού μας αρέσουν όλα? Είσαι καταπληκτική μαγείρισσα ! Μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια, όταν η μητέρα μου και πολλές άλλες καταπληκτικές μαγείρισσες μικρασιάτισσες, έφτιαχναν πολλά απ’ αυτά κ.α. Και μοίραζαν στη γειτονιά, σ’ ένα χωριό στη Λέσβο. Γλυκές παιδικές αναμνήσεις!!! Να είσαι πάντα καλά σ’ευχαριστώ από καρδιάς.

    ReplyDelete
  8. Ωπα! Κι άλλη Δέσποινα Κ. :)

    Τρελαίνομαι για λεμόνι γενικότερα!
    Πάντως σας γλυκό, πρέπει να εχει τις λιγότερες θερμίδες.Πουθενά λίπος.
    Πόσα μπωλ βγάζει αυτή δόση;

    ReplyDelete
  9. αυτη οξινη γευση του λεμονιου μου αρεσει πολυ στα γλυκα και τα κανει πολυ φινα!!!

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Θέλω κι εγώ κρέμα λεμονιού!!! Για γλυκά με λεμονάκι δεν λέω ποτέ όχι.... χολιστερίνη δεν έχω, άρα μπορώ να την απολαύσω άφοβα...
    Ευχαριστούμε Κική!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Όνειρο η λεμονογεύση!
    Καλό βράδυ...

    ReplyDelete
  13. Η φίλη μου η Χαρά πολύ θα την εκτιμούσε! Τώρα εγώ σαν big, γιατί έχω στο μυαλό μου 2 παντεσπάνια με αυτή την κρεμούλα στη μέση, μου λες;-)

    ReplyDelete
  14. Deli,πολύ νόστιμη θα είναι,το λεμόνι μ΄αρέσει πολύ,αλλά πολλά αυγά-καμιά παραλλαγή με λιγότερα λιπαρά δε σκέφτηκες;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Δλεσποινα σ' ευχαριστώ! Μη νομίζεις ότι κι εγώ έχω την ικανότητα να τα κάνω όλα αυτά μαζί! Θα παιδευτώ. Αλλά ότι κάνω, κάνω, δε λέω... Να είσαι καλά! Σ΄ευχαριστώ και πάλι!

    Δέσποινα, μέχρι κι εγώ μπερδεύτηκα! χαχα! Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν την έχω κάνει λόγω πολλών αυγών, αλλά υποθέτω από τα υλικά, ότι πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 4 μπωλ.

    Πανσοφίξ, συμφωνώ!

    painter, παρομοίως και για το λεμόνι και γι ατη χοληστερίνη!

    ReplyDelete
  16. Μπέττυ, καλημέραααα!

    Big mama, σαν big που είσαι, έχεις και big ιδέες! Σούπερ θα είναι!

    Ελένη, όχι. Δεν σκέφτηκα να κάνω παραλλαγή, γιατί έχω κι άλλες κρεμουλες πιο λάιτ εδώ μέσα. Ας έχουμε και μια φουλ! χαχα!

    ReplyDelete
  17. Νατασσούλι, μερσί!

    ReplyDelete
  18. ΔΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΝΙΛΙΑ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ (Ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ.

    ReplyDelete