Monday, September 28, 2015

Σολομός με ούζο και λεμόνι

Αγαπάτε τις γρήγορες συνταγές; Εγώ τις λατρεύω. Οκ. Και οι άλλες καλές είναι, αλλά όταν η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους ξεμένει από χρόνο, τότε μια τέτοια συνταγή, τις λύνει τα χέρια. Οπότε ξεκινάω την εβδομάδα με κάτι γρήγορο, αφού κι εμένα, η έλλειψη χρόνου με έκανε να αργήσω να βάλω ποστάκι :-)


Ο σολομός (και ουχί σολωμός {αυτός είναι άλλος...}) είναι πολύ γνωστός για τα ω3 λιπαρά οξέα που προσφέρει στον οργανισμό μας. Είναι πλούσιος σε Βιταμίνη Β, D, σελήνιο, φώσφορο, έχει θετική επίδραση στην καρδιά και πολλά άλλα καλά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Οπότε, βάλτε τον στη διατροφή σας και καταναλώστε τον με όποιον τρόπο μπορείτε.




Σολομός με ούζο και λεμόνι
Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλα κομμάτια σολομό (με δέρμα αλλά χωρίς κόκκαλα) κομμένα στη μέση
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
χυμό μισού λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι με βότανα ή κανονικό

Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε ελαφρώς τον σολομό από όλες τις πλευρές για μερικά λεπτά, ώστε να ψηθεί και μέσα.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε το αλάτι με βότανα και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. 

Σερβιρίστηκε με κνέντελ και παντζάρια.


Καλή εβδομάδα!

3 comments:

  1. Με ούζο δεν τον εχω δοκιμασει! Θα ειναι πολυ ωραιο! Πολυ γκουρμε προταση και παρουσιαση! Φιλακια

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραίο και γρήγορο φαγητό! Και πολυ αρωματικό!

    ReplyDelete