Thursday, May 30, 2013

Πίτσα γρήγορη του δεκάλεπτου

Υπάρχουν φορές που μαγειρεύεις για μεσημέρι και δεν φτάνει για βράδυ. Υπάρχουν φορές, που μαγειρεύεις για μεσημέρι και ξινίζουν τα μούτρα τους για το ίδιο φαγητό το βράδυ. Και υπάρχουν φορές που πεινάς και εχεις όρεξη για κάτι πιτσοειδές το βράδυ!

 
Δεν έχεις όρεξη ή δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις πίτσα βραδιάτικα, δεν θες να παραγγείλεις απ' έξω, θες κάτι γρήγορο και οικονομικό! Τι κάνεις;
Ανοίγεις την κατάψυξη και εκεί είναι η λύση!

Οι έτοιμες πίτες για γύρο είναι μια εύκολη, απλή, ευέλικτη και οικονομική λύση στην κατάψυξη. Οκ, δεν λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο ειδικά αν ξέρετε να φτιάχνετε πίτες για γύρο, αλλά είναι μια λύση που σου λύνει τα χέρια σε δύσκολες ώρες,

Το ξεπάγωμά τους διαρκεί μόλις λίγα λεπτά αν τις βάλετε σε φούρνο με αέρα (ή χωρίς). Μετά, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βάλετε ό,τι διαθέτει το ψυγείο σας για να φτιάξετε μια πίτσα στα γρήγορα. Από λίγο κέτσαπ και σκέτο τυράκι,


μέχρι μια κανονική πιτσούλα με όλα της τα υλικά. Κέτσαπ, γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα, πιπεριά κλπ.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα (ή χωρίς). Τοποθετήστε μέσα τις πίτες που θα ξεπαγώσετε.
Μέχρι να ξεπαγώσετε τις πίτες που θέλετε, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά σας. 
Βγάλτε τις πίτες, προσθέστε πάνω τους τα υλικά που θέλετε και ξαναψήστε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.


Οι πίτσες σας είναι έτοιμες!

34 comments:

  1. Μια χαρά λύση είναι για βραδινές λιγούρες! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  2. Πίτσα με τέτοια βάση την έχουμε τιμήσει ουκ ολίγες φορές!
    Μας την έφτιαχνε μάλιστα αρκετά συχνά η μαμά του Κωστή πριν παντρευτούμε!
    Είναι όντως γρήγορη, νόστιμη και πολύ χορταστική λύση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Ότι πρέπει για λιγουρο-καταστολή Κική μου!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  4. Δεν λείπουν ποτέ από την κατάψυξή μου! Αντί τοστάκια, πιτσάκια :-)
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  5. Τέλεια συνταγή Κική!!Γρήγορη καί εύκολη!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  6. Ξέρεις πόσες φορές με έχει σώσει αυτή η λύση??
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  7. Τόσο ακριβώς θέλω για να την φάω χα χα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  8. Κική μου πολύ ωραία ιδέα, το έχει κάνει πολλές φορές, πραγματικά σου λύνει τα χέρια!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραία και εύκολη λύση! Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Εγώ μόλις μπήκα μέσα από δουλειές στο κτήμα............μπορώ να έχω 2 απ'όλα????

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα καλώς σε βρήκα! Η μισή μου καταγωγή είναι από Ζάκυνθο!
    Ωραία ιδέα για κάτι γρήγορο! Καλή συνέχεια με δύναμη και αισιοδοξία!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς τηνε! Ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  12. Καλώς σε βρήκα Κική!!! Εφτασα στο blog σου μετά από παραπομπή της Dimi, έτσι πέρασα να σε γνωρίσω!!! :)
    Πολύ καλή η ιδέα με την πίτα για γύρο! Πάω να εξερευνήσω και τις άλλες σου συνταγές!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλωσήρθες!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  13. Ωραία ιδέα,Deli και νόστιμη,μα ιδίως από τα χεράκια μας!
    Και με αραβικές πίτες επίσης νόστιμες.
    Καλό μήνα-φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τις αραβικές τις ζεσταίνω στο τηγάνι (χωρίς λάδι εννοείται) και λιώνω εκεί το τυρί! ;-)

      Delete
  14. Καλό και νόστιμο το σημερινό σου.Το φτιάχνω συχνά και με διαφορετικά υλικά κάθε φορά.Στα παιδιά αρέσει πολύ.

    ReplyDelete
  15. Τις έφτιαξα τις πιτσούλες σου Κική!
    Δεν τις ξεπάγωσα όμως. Έβαλα κατευθείαν τα υλικά επάνω!
    Τους άρεσαν!

    Δεν το είχα σκεφτεί, ξέρεις! Τις τορτίγιες πιο πολύ σαν βάση χρησιμοποιώ!
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και κατευθείαν χωρίς ξεπάγωμα πάλι μια χαρά είναι! Τις τορτίγιες τις κάνω σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, κατευθείαν με τα υλικά από πάνω!

      Delete
  16. Εξαιρετική ιδέα, αν και δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα. Εγώ συνήθως τη φτιάχνω με ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (γιατί η κόρα όταν ψήνεται σκληραίνει πολύ) και βάζω σπιτική κέτσαπ και γίνεται τέλεια. Έχω και μία ερώτηση, με το ψωμί βουτυρώνω το ταψί ή χρησιμοποιώ λαδόκολλα. Με τα πιτάκια χρειάζεται κάτι από τα 2; Ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς την. Ο χρόνος ψησίματος δεν είναι μεγάλος για να υπάρχει φόβος μήπως κολλήσουν, οπότε δεν χρειάζεται λάδωμα. Πολλές φορές τις πίτες τις ακουμπάω και πάνω στη σχάρα απλώς. Αν φοβάσαι πως θα κολλήσουν, βάλε χαρτί αν και δεν νομίζω να χρειάζεται. Σε αντικολλητικό τηγάνι που βάζω αραβικές πίτες, δεν βάζω τίποτα.

      Delete
    2. Καλή ιδέα αυτή με τη σχάρα, θα τη δοκιμάσω. Έλεγα να δοκιμάσω να βάλω τα υλικά στη πίτα και να την τυλίξω (σαν κρέπα) να δω πως θα γίνει αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα. Επίσης είναι καλώς τον" και όχι "καλώς την"¨. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται. Παρέλειψα στο προηγούμενο μήνυμα να αναφέρω την εξαιρετική δουλειά που κάνετε με το ιστολόγιο. Μπράβο και συνεχίστε να μας εμπνέετε....

      Delete
    3. Tην πάτησα με το φύλο (και το σκέφτηκα) :-)
      Αν την κάνεις σαν κρέπα, ζέστανέ τη στο τηγάνι (ή λίγο στον φούρνο) για να μην στεγνώσει και σπάει στο τύλιγμα.
      Και στον ενικό πλιζ!
      Ευχαριστώ! :-)

      Delete