Monday, May 20, 2013

Κοτόπουλο κρασάτο με δεντρολίβανο

Για το κοτόπουλο τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ένα φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το κατά πόσο είναι κοτόπουλο βέβαια αυτό που γίνεται γρήγορα, είναι μια άλλη ιστορία...


Το δεντρολίβανο, είναι ένα μυρωδικό με πολλή ιδαίτερη γεύση. Μερικά μυρωδικά, τελικά μου αρέσουν περισσότερο φρέσκα, παρά αποξηραμένα, όπως το δεντρολίβανο και ο βασιλικός. Αν σας αρέσει κι εσάς, δοκιμάστε την παρακάτω πρόταση.


Κοτόπουλο κρασάτο με δεντρολίβανο 
Υλικά 
3 μισά φιλέτα κοτόπουλου
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
¾ κούπας κρασί ροζέ
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 πρέζα λεμονοπίπερο
1 κ. γ. αλεύρι
αλάτι
πρόσθεσα επίσης  και μια πρέζα ανάμικτους πιπεράτους σπόρους-μίγμα μπαχαρικών που είχα από δωράκι


Εκτέλεση 
Πλένουμε και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε για λίγα λεπτά να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα πιπέρια και το δεντρολίβανο, αφού πάρουμε μόνο τα φυλλαράκια του και το ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε και ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
Ανάλογα τη σάλτσα που θέλουμε να μείνει, και αν είναι νερουλή, προσθέτουμε στο τέλος 1-2 κ. γ. αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για να πήξει ελαφρώς. Εγώ απλώς το πασπάλισα με λίγο αλεύρι. Συνοδεύτηκε με κνέντελ.

update: Η Αλίκη μου χάρισε αυτό το βραβείο κι εγώ το χαρίζω σε όλους τους αναγνώστες μου! Ευχαριστώ Αλίκη!

 

Καλή εβδομάδα!

18 comments:

  1. Πολύ ωραία πρόταση,Deli!
    Κι εμένα μ΄αρέσει το δεντρολίβανο στο κρέας,σε κοτόπουλο δεν έχω βάλει-αμέσως την επόμενη φορά.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Μ' αρέσει πολύ το κοτοπουλάκι σου, μ' αρέσει και το ξερό δενδρολίβανο, και μάλιστα με παρέσυρες τις προάλλες και ζύμωσα και ψωμάκι μπύρας με δενδρολίβανο κι ήτανε τέλειο!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ στο ψωμί πάει τέλεια!

      Delete
  3. Μ' αρεσει το δεντρολίβανο πολύ, θα την δοκιμάσω τη συνταγή σου, την κρατάω!
    Καλήμέρα!

    ReplyDelete
  4. Νομίζω ότι μαζί με τα κνέντελ το πιάτο αποκτά άλλη αίσθηση. Όσο για το δεντρολίβανο, νταξ, σταθερή αξία.

    ReplyDelete
  5. Κοτοπουλάκι να είναι και όπως να είναι για μένα..........φιλάκιαααα!!!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Κική!!Ωραία συνταγή!!Εχω δεντρολίβανο,καί πάντα βάζω σέ διάφορα φαγητά!!Καί τό κνέντελ πού τό συνόδευσες ,υπέροχο!!!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Κική μου! Εύκολη και ωραιότατη συνταγή! Μου αρέσει πολύ το δεντρολίβανο στο κοτόπουλο, στο αρνί και στις πατάτες! Γίνεται πολύ ωραίο "άρτυμα" με χοντρό αλάτι, αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου και μπόλικο ξύσμα λεμονιού! Το λατρεύω! Αντίθετο με τον Γ.... Σνιφ!

    Θα έρχομαι σε σένα να το τρώω!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να έρχεσαι! χαχα!
      Ωραία ιδέα έδωσες!

      Delete
  8. Πολύ λαχταριστό, Κική μου! Το δεντρολίβανο δίνει πάντα ξεχωριστή γεύση! Και το συνοδευτικό του πιάτου σου τέλειο! Μιαμ μιαμ!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα μυρωδικά που ταιριάζουν όσο λίγα με το κοτόπουλο!
    Και έτσι ελαφρώς μεθυσμένο από το κρασάκι θα είναι απίθανο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete