Monday, November 29, 2010

Νηστίσιμα μπισκοτάκια λαδιού

Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους! Αυτή την εβδομάδα θα με χάσετε λιγάκι. Το Σάββατο που μας έρχεται, θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων μου, εδώ στη Ζάκυνθο. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι μια τυπική παρουσίαση βιβλίου, αλλά καλύτερα να σας πω γι αυτό, όταν θα βάλω την πρόσκληση στο μπλογκ. Περιττό να σας πω, πόσο θα ήθελα να είσαστε εκεί, όλοι εσείς με τους οποίους τα λέμε καθημερινά και μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη. Όμως, ούτε κι αυτό θα θίξω τώρα. Το αφήνω για αργότερα.

Αυτή τη βδομάδα λοιπόν, θα χωθώ στην κουζίνα μου και δεν θα βγαίνω (όχι ότι πριν έκανα κάτι διαφορετικό, αλλά λέμε!).
Θα ετοιμάζω ψωμιά και ζύμες, λικεράκια και σερμπέτια για την παρουσίαση.

Το Σαββατοκύριακο, κάθισα και σημείωσα, τι δουλειές θα έχω να κάνω καθημερινά αυτή την εβδομάδα, έτσι ώστε να μην χάνω χρόνο άσκοπα. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τις φίλες μου, οι οποίες έχουν προσφερθεί να με βοηθήσουν. Κορίτσια, είσαστε θησαυροί!
Οι προσκλήσεις είναι έτοιμες και περιμένουν να μοιραστούν και εσείς θα τη δείτε σύντομα.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι, ενώ θα κάναμε παρουσίαση μόνο για το πρώτο βιβλίο ένα μήνα πριν, τελικά, άξιζε να περιμένουμε λίγο, για να κάνουμε παρουσίαση και στα δύο. Το Ψωμιά και ζύμες έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και διαγράφει την πορεία του ένα χρόνο σχεδόν τώρα. Το Λικεράκια και σερμπέτια, θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην παρουσίαση. Μπορεί να μην πέτυχα την αποκλειστικότητα στο βιβλίο (έκανα λάθος αναζητώντας βιβλία μόνο με τον τίτλο "λικέρ" και την πάτησα από τα "ηδύποτα"), όμως, να είστε σίγουροι, ότι το καινούριο βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέω συχνά, ότι το βιβλίο θα το πάρει κάποιος, αρκεί να το ξεφυλλίσει! Αν το Ψωμιά και ζύμες, σας έκανε εντύπωση μια φορά για τις καλαίσθητες φωτογραφίες του, το Λικεράκια και σερμπέτια, πιστεύω πως θα σας κάνει περισσότερη.

Αλλά ας αφήσω τα του βιβλίου και ας έρθω στη συνταγή.

Εδώ και λίγο καιρό, ανταλλάξαμε με την Μάγδα, μερικά υλικά. Δεν μπορώ να ακούω άνθρωπο στο εξωτερικό να λέει ότι δεν βρίσκει κάποια συγκεκριμένα πράγματα που είχε στην Ελλάδα. Στενοχωριέμαι. Δεν φτάνει που του λείπουν οι δικοί του κλπ, να μην μπορεί να βρει και απλά πραγματάκια; Ε, κάπως έτσι, έστειλα στη Μάγδα κάποια πραγματάκια και αυτή, είχε την καλοσύνη να ανταποδώσει. Μου έστειλε ντόπιο σαλάμι, ολλανδικό κακάο, κουφετάκια για να διακοσμώ τα γλυκά μου, μάρτζιπαν (το οποίο κόντεψα να φάω όλο πριν αρχίσω δίαιτα...), αλάτια, πιπέρια και κάτι υπέροχες ολλανδικές βάφλες, που καλύτερες δεν έχω ξαναφάει!


Το ίδιο κιόλας βράδυ, άρχισα να αξιοποιώ τα καλούδια που μου είχε στείλει. Φαγητό δεν είχε μείνει πολύ από το μεσημέρι, οπότε, έφτιαξα ένα πιάτο με τυριά, γαλοπούλα, το σαλάμι και λίγη τάρτα με κολοκύθα που είχα φτιάξει (μούρλια ήταν). Συνοδεύτηκαν με ψωμί με πουρέ κολοκύθας και κολοκυθόσπορο. Ξαναλέω, ότι όσοι έχετε το βιβλίο μου και δεν εχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, απλά χάνετε!



Μάγδα, ευχαριστώ πολύ για όλα! Τα απολαμβάνω σιγά-σιγά, εκτός από το σαλαμάκι, που εξαφανίστηκε άμεσα!

Τώρα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, αρχίζω να έχω διάθεση για χριστουγεννιάτικες συνταγές. Πριν όμως βάλω τις εντελώς χριστουγεννιάτικες, είπα να φτιάξω νηστίσιμα μπισκοτάκια και να δοκιμάσω τα κουφετάκια της Μάγδας. Τα στόλισα με ζαχαρόπαστα, όμως εσείς, μπορείτε να τα φτιάξετε σκέτα.

Νηστίσιμα μπισκοτάκια λαδιού
Υλικά για μία δόση
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
1/4 κούπας λικέρ λεμόνι (ή πορτοκάλι ή ό,τι έχετε)
70 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. μπέικιν πάουνερ
1/2 κ. γ. σόδα
1 κ. γ. εκχύλισμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμα αν χρειαστεί
χαρτιά ψησίματος

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ, βάζουμε το λάδι, το λικέρ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμά ή ξύσμα και χτυπάμε με σύρμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ενσωματώνουμε.
Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτοντας αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης πάνω της, πιέζοντας με το χέρι μας ή με μικρό πλάστη, σε πάχος μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε με κουπ πατ τα σχήματα που θέλουμε. Εναλλακτικά, κόβουμε με ένα ποτήρι του λικέρ ή πλάθουμε μπισκοτάκια και τα πατικώνουμε.
Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με γλάσο, αφήστε να κρυώσουν εντελώς και διακοσμήσετε μετά, βάζοντας γλάσο με το κουταλάκι ή με κορνέ ή διακοσμήστε τα με ζαχαρόπαστα, όσο είναι ζεστά. Τα κουφετάκια, τα κόλλησα στη ζαχαρόπαστα αμέσως μόλις την ακούμπησα στα μπισκότα.
Για το γλάσο, οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Tips:
Μην φοβηθείτε να δώσετε αυτά τα μπισκοτάκια σε παιδάκια λόγω του λικέρ που περιέχουν. Το αλκοόλ εξατμίζεται με το ψήσιμο (αν όχι όλο, το περισσότερο) και το μόνο που μένει είναι η γεύση.

Αν ο φούρνος σας καίει πιο δυνατά από κάτω, ανεβάστε τη σχάρα στην ψηλή θέση. Όλα τα μπισκότα και κουλούρια μου τα ψήνω εκεί, γιατί στη μέση, μου τα καίει από κάτω.

Αν δεν έχετε κάποιο λικέρ, μπορείτε να βάλετε μισή κούπα λάδι αντί για 1/4, αλλά έτσι βγαίνουν πολύ λαδένια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε να βάλετε κάποιο γλυκό κρασί αντί για λικέρ.

Τα μπισκότα σκληραίνουν καθώς κρυώνουν, οπότε, μην το παρακάνετε με το ψήσιμο.

Και τώρα, ευχηθείτε μου περαστικά, γιατί είναι η 4η μέρα που με βασανίζει ένα γερό κρύωμα και θα χρειαστώ να είμαι καλά αυτή την εβδομάδα!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

40 comments:

  1. Να πανε ολα καλα με τις ετοιμασιες για την παρουσιαση!
    :)))

    ReplyDelete
  2. Σε περιμένει όντως πολλή δουλειά γι΄αυτό σου εύχομαι πρώτα να γίνεις γρήγορα καλά, να έχεις δύναμη και ενέργεια για την προετοιμασία και να έχεις μια παρουσίαση όπως εσύ την είχες φαντασθεί!!
    Καλή επιτυχία!!

    ReplyDelete
  3. Deli,περαστικά,να γίνεις γρήγορα καλά και να έχεις καλή επιτυχία στην παρουσίαση!
    Δεν αμφιβάλλω γι΄αυτό!

    Νοστιμιές,τα δώρα από την ξενιτεμένη φίλη σου και τα αξιοποίησες θαυμάσια.Για το ψωμί κολοκύθας...δε σχολιάζω,ξέρεις.
    Τα μπισκοτάκια είναι μμμ,τέλεια!Λικές μανταρίνι κάνει;Τέτοιο έχω μόνο.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Άντε κοριτσάρα μου με το καλό!!
    Καλή επιτυχία!!
    Τέλεια τα μπισκοτάκια
    Περαστικούλια
    Φιλάκιααααααα

    ReplyDelete
  5. Ολα να πανε κατ' ευχην που λενε, καλο κουραγιο και ολα θα γινουν οπως τα ονειρευεσαι. φιλια

    ReplyDelete
  6. Πρώτα-πρώτα ΠΕΡΑΣΙΚΑ !!!!
    Τα μπισκοτάκια ,φαίνονται τέλεια!!!
    Εγώ που θα βρώ ζαχαρόπαστα????εχω ψάξει παντού, δεν βρήκα.
    Με την παρουσίαση θα πάνε ολα καλά, γιατί εχεις 2 γερά εργαλεία στα χέρια σου!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  7. Καλή επιτυχία χρυσοχέρα!!!

    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΕΙΠΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

    ReplyDelete
  9. Καλοτάξιδο κι αυτό σαν το προηγούμενο.
    Και μη ξεχνάς, θέλω 2 αντίτυπα, όπως την άλλη φορά!
    Καλή Εβδομάδα και καλή επιτυχία!!!

    ReplyDelete
  10. Περαστικά σου, δεν παίρνεις και κανένα μαντζούνι να συνέλθεις πιο γρήγορα.
    Καλό κουράγιο στις ετοιμασίες κρίμα που δεν είμαστε κοντά κάτι θα βοηθούσα.
    Τα μπισκότα σου θα πάνε στην κόρη αυτή ασχολείται με τοιαύτα.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  11. Καλή δύναμη Κική μου για αυτή την εβοδμάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, που θα πάνε.. Καλή επιτυχία με το καινούριο βιβλίο.
    Μακάρι να μπορουσα να ερθω.. θα μου αρεσε πολυ. Θα είναι σαν να είμαι εκεί όμως γιατί θα μας τα περιγράψεις όλα με το νι και με το σήγμα :).

    Το ψωμί με τη κολοκύθα θα το φτιάξω που θα παει.. εχω κρατησει κολοκυθα στην κατάψυξη. Το επόμενο προτζεκτ μου θα είναι..
    Το ψωμί σικάλες το εχω τσακίσι.. το έχω ξανακάνει..χιχι.. Ασε που κρατάει και πιο πολλές μέρες και τρώγεται και δεν μπαγιατεύει όπως τα άλλα..

    Περαστικούλια σου και καλή επιτυχία.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. καλέ! έκανα την ζύμη για τα κουλουράκια! Τριβόταν συνέχεια! Τί πράγμα κι αυτό; ολα τα υλικά σωστά τα έβαλα αλλά δεν βγήκε. Και έτσι για να μήν πετάξω την ζύμη πρόσθεσα λίγο λαδάκι λίγο λικεράκι και τα ξαναζύμωσα. Αρχισα να τα φτιάχνω και τελικά τα έβαλα στο φούρνο. Περιμένω το αποτέλεσμα!!!! Φιλια

    ReplyDelete
  13. Καλη επιτυχία με την παρουσιαση!!!
    Και τα μπισκοτακια τελεια..

    ReplyDelete
  14. Κάλή επιτύχια!!! ολα να πανε καλά και ακομα καλυτερα :)

    ReplyDelete
  15. Περαστικά.
    Καλή Επιτυχία (θραύση θα κάνεις, δεν το συζητώ).
    Καλό-φάγωτα όλα τα καλούδια της Μάγδας.
    Τα ροζ δενδράκια πολύ μου άρεσαν.
    Με το καλό και σύντομα σε τρίτες και τέταρτες εκδόσεις και του νέου βιβλίου.
    Καλή Εβδομάδα Κικίτσα.

    ReplyDelete
  16. Καλημερα!
    Δηλαδη αγαπητη ΚΙκη,αν εγω δεν βρισκω οτι εχει η Ελλαδαρα μας,θα μου στειλεις και εμενα;ειμαι η αγνωστη σου θαυμαστρια,χαχα!και μενω και εγω επισης Ολλανδια!!τι συμπτωση,ε;
    Φιλικα,η θαυμαστρια σου!!

    ReplyDelete
  17. και κατι να ρωτησω-μπορουμε να βαλουμε στα μπισκοτακια λικερ καφε;
    Ευχαριστω,η ιδια σου θαυμαστρια!

    ReplyDelete
  18. Κική καλημέρα.
    Τα μπισκότα σου όπως πάντα λαχταριστά,
    Καλή επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου σου.
    Δεν ξέρω αν μπορώ να σου στείλω κάτι από δω; Θα ήθελα πολύ ...αν δεν ήμουν τόσο μακριά ,να είμαι εκεί.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  19. Περαστικά!
    Καλή επιτυχία που είναι βέβαιη και σίγουρη!
    Τα μπισκοτάκια θα γίνουν σήμερα!

    ReplyDelete
  20. Κικίτσα καλή βδομάδα και περαστικά σου!!!!
    Τα μπισκοτάκια, άπαιχτα!!!

    ReplyDelete
  21. Η αδρεναλίνη που θα ανεβάσεις είμαι σίγουρη ότι θα σε κάνει τελείως καλά. Καλή Επιτυχία! Πολύ όμορφα στόλισες τα μπισκοτάκια σου.

    ReplyDelete
  22. Κική μου πόσο χαίρομαι που τα ευχαριστήθηκες όλα! :)
    Τα μπισκοτάκια σου είναι ΤΕΛΕΙΑ! Και του χρόνου να είσαι καλά!
    Περαστικά σου εύχομαι και πολλά φιλιά!!
    Υ.Γ. Η πρώτη και η τελευταία φωτογραφία με τα μπισκοτάκια μου αρέσουν ΠΑΡΑ πολύ!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  23. καλη δυναμη Κικη μου!
    και οχι οτι σε ζηλεψα για τα δωρακια σου!!!...να μην πω δηλ. και για αυτα τα υπεροχα στολισμενα μπισκοτακια...

    ReplyDelete
  24. Καλή επιτυχία Κική να έχεις στην παρουσίαση και καλή δύναμη για τις ετοιμασίες.
    Εύχομαι(είμαι Σαββατογεννημένη) να έλθουν όλα όπως τα θές.
    Καλή δημιουργική βδομάδα.

    ReplyDelete
  25. Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου Κική! Ζήλεψα τα καλούδια σου και μάλιστα θα σε ρώταγα που βρήκες αυτά τα ωραία κουφετάκια:)
    Περαστικούλια και καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  26. σιγά μη φοβηθούμε ένα κρυωματάκι. περαστικά σου. ελπίζω το βιβλίο να το παραλάβουμε πριν τα χριστούγεννα γιατί είναι και τέλειο δωράκι. να μην αρχίσω για τα μπισκοτάκια. είναι μμμμμμμμμ....
    καλή επιτυχία σε όλα!! vicky n.

    ReplyDelete
  27. Εύχομαι να σου έχει ήδη περάσει Κική. Είναι η εποχή των κρυωμάτων αυτή.
    Πολύ θα ήθελα να ήμουν στη Ζάκυνθο το Σάββατο που μας έρχεται...
    Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  28. Αντώνη, ευχαριστώ πολύ!!!

    anthivolon, ευχαριστώ! Εύχομαι να γίνουν όλα όπως τα έχω σκεφτεί!

    Ελένη, ευχαριστώ! Μια χαρά είναι το λικέρ μανταρίνι! Όσο για το ψωμί, θα σου δώσω μια φορά και δεν θα το καταλάβεις ;-)

    Αστέρι ευχαριστώωωω! Σμουατς!

    Κατερινάκι ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  29. Ριρή, ευχαριστώ πολύ! Ζαχαρόπαστα δύσκολα θα βρεις έτοιμη εδω. Μπορείς να τη φτιάξεις ευκολα όμως. Δες το άλλο ποστ που είχα βάλει για τη ζαχαρόπαστα.

    Θαλασσένια, ευχαριστώ!

    π. Λυκογιάννη, ευχαριστώ! Ελπίζω το Σάββατο να είσαι εδώ και να τα πούμε από κοντά. Θα είναι χαρά μου!

    Δύσπιστε ευχαριστώ πολύ! Αν και δύσπιστος, με εμπιστεύεσαι! ;-)

    Ξανθή, ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές! Ωραία θα ήταν αν ήσασταν εδώ!

    ReplyDelete
  30. Μάριον, ευχαριστώ! Κι εγώ θα ήθελα να είσαστε όλοι εδώ τα φιλαράκια μου και να περάσουμε ωραία όπως στη συνάντηση! Τα ψωμάκια είναι δυνατόν να μπορείς να αντισταθείς; Χαίρομαι που σου άρεσαν!

    Ηλία, στα μπισκότα που δεν έχουν βούτυρο και αυγά, η ζύμη τους δεν έχει ενιαία μορφή και σπάει εύκολα, αλλά όχι αυτό που περιγράφεις. Μήπως έβαλες σκληρό αλεύρι; Όπως και να ΄χει, σώζεται το πράγμα όπως περιέγραψες. Τι έγινε τελικά; Γίνανε;

    Ελπινίκη, ευχαριστώ!

    Πηνελόπη μου, ευχαριστώ πολύ για όλα!

    Ανώνυμη θαυμάστριά μου, έχω στείλει ήδη υλικά στη Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική, Κύπρο, σε πόλεις της Ελλάδας και δεν έχω πρόβλημα να στείλω και αλλού. Γιατί όχι; Πόσο στοιχίζει η χαρά που δίνεις στους ανθρώπους που τα παραλαμβάνουν; Κοστολογείται; Όχι. Ε, ας στέλνω λοιπόν!
    Ναι! Μπορείς να βάλεις λικέρ καφε!

    ReplyDelete
  31. Δήμητρα ευχαριστώ! Στείλε μου την αγάπη σου και μου φτάνει!

    Taste advisor ευχαριστώ! Τα έκανες;

    Έλενα ευχαριστώ!

    Κατερίνα το εύχομαι! χαχα! Ευχαριστώ!

    Μάγδα ευχαριστώ πολύ για όλα, αλλά και για τα ομορφα και νόστιμα πράγματα που μου έστειλες!

    ReplyDelete
  32. Κουκ ευχαριστώωωω! Κι εγώ θα ζηλευα! χαχα!

    Μαρία ευχαριστώ! Σαββατογεννημένη κι εσύ; Κι εγώ! Και πιάνουυυυυυυυυν!!!

    Μαράκι μου γλυκό, ευχαριστώωω!

    Vita ευχαριστώ! Εγώ θα ήθελα να είσαστε όοοοολοι εδω!

    ReplyDelete
  33. Benikos, ευχαριστώωωωω!

    ReplyDelete
  34. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!! Καλή επιτυχία και στο δεύτερο βιβλίο σου!! Με πολλή αγάπη Γιώτα...

    ReplyDelete
  35. Αγαπητη Κικη,
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μονο που εισαι τοσο προθυμη!!Αν χρειαστω καποτε κατι θα σου στειλω e-mail!!
    Προς το παρον,δοξα το Θεο,εχω απ ολα!Βλεπεις,ημασταν Ελλαδα το καλοκαιρι!Επισης περαστικα σου!Με πιστευεις οτι δεν προσεξα που εγραφες να σου ευχηθουμε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ;;Σορυ!
    Αγνωστη θαυμαστρια!

    ReplyDelete
  36. Αγαπητη Κικη,
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μονο που εισαι τοσο προθυμη!!Αν χρειαστω καποτε κατι θα σου στειλω e-mail!!
    Προς το παρον,δοξα το Θεο,εχω απ ολα!Βλεπεις,ημασταν Ελλαδα το καλοκαιρι!Επισης περαστικα σου!Με πιστευεις οτι δεν προσεξα που εγραφες να σου ευχηθουμε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ;;Σορυ!
    Αγνωστη θαυμαστρια!

    ReplyDelete
  37. Αυτό είναι Κική!! Βάζει "μια απ όλα" ανάρτηση και "καθαρίζεις για μια βδομάδα :))
    Τί να πω και τι να πρωτοευχηθώ!! Καλοτάξιδο το καινούριο "βαποράκι" σου και καλά λιμάνια να βρεθούν στην πορεία του! Ώρα καλή στην πρύμη του κι αέρα στα πανιά του!!!!
    Να είσαι καλά και να "αντέχεις" όλα τα όμορφα και τα σπουδαία που σε περιμένουν.
    Καλή επιτυχία στην παρουσίαση.
    Μπισκοτάκι παίρνω;
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  38. Ωραία συνταγή - κατάλληλη για όλες τις περιόδους νηστείας.
    Καλή συνέχεια...

    ReplyDelete
  39. Περαστικούλια και καλή επιτυχία. Φροντισε να κρατήσεις και λίγο χρόνο για να περιποιηθείς όπως πρέπει και την Κική!!!

    ευχομαι καλές και πολλές πολλές πωλήσεις !!!!!!!!

    καλό μήνα !!!

    ReplyDelete
  40. Γιώτα ευχαριστώ!

    Φίλη από Ολλανδία, ευχαριστώ!

    Γιώργο μου, δεν ξέρεις από κριούς; Τα κάνουν όλα και συμφέρουν! χαχα!
    Ευχαριστώ πολύ για όλα. Είμαι σίγουρα ότι τίποτα σπουδαίο δεν θα αλλάξει, οπότε θα τα βγάλω πέρα. Εξάλλου το κέφι μας κάνουμε :-)
    Μπισκοτάκι πήρες;

    Ενεργέ πολίτη, ευχαριστώ!

    Μαρία ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete