Την περασμένη Παρασκευή όπως σας είπα, ήμασταν καλεσμένοι σε τραπέζι. Ο Θοδωρής, είχε φτιάξει τα καρότα αλα κρεμ. Μου τα είχε αναφέρει πολλές φορές, οπότε τα έφτιαξε (και) για να τα δοκιμάσω. Όπως μου είπε, τα έφτιαξε μια φορά, που του έλλειπαν μανιτάρια και η συνταγή κατοχυρώθηκε στα αγαπημένα! Αφού τα δοκίμασα, τα πήρα μπροστά μου και έκανα πως δεν άκουγα όταν ζητούσαν το πιάτο για να φάνε και οι άλλοι :-)))
Η αλήθεια είναι ότι τα καρότα τα λατρεύω. Σε σαλάτες, ωμά, στη φασολάδα, σαν γλυκό, σε οποιοδήποτε φαγητό! Οπότε, δύσκολα δεν θα μου άρεσαν.
Σήμερα, ήμασταν πάλι καλεσμένοι σε τραπέζι. Επειδή θέλω να δοκιμάζω τις συνταγές πριν τις βάλω στο μπλογκ, έτσι ώστε να μετράω χρόνους, να σχηματίσω άποψη κλπ, αλλά δεν ήθελα να φάμε τα καροτάκια μόνοι μας, τα έφτιαξα για να τα φάμε με την παρέα μας. Τη συνταγή θα την λατρέψουν όσοι αγαπούν τις συνταγές του δεκάλεπτου και τις γλυκές γεύσεις. Τα καρότα, από μόνα τους είναι γλυκά, και αν δεν βάλετε πολύ αλάτι, το πάντρεμα της κρέμας με τα καρότα, δίνουν ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Καρότα αλα κρεμ του Θοδωρή
Υλικά
(αναφέρω τις ποσότητες που χρησιμοποίησα εγώ)
5 μέτρια καρότα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος 200 ml 18% λιπαρά
λίγο αλάτι
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες 2-3 χιλιοστών. Αν τα καρότα είναι χοντρά, κόψτε τα στη μέση. Προτιμήστε πάντως λεπτά καρότα. Είναι πιο εντυπωσιακό να μείνει ολόκληρη η ροδέλα του.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα καρότα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Μετά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή πάντα φωτιά, για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο σε λιγότερο από δέκα λεπτά!
Να σας πω, ότι 5 καρότα είναι λίγα αν κάνουμε το ορεκτικό για τραπέζι. Τα καρότα μαζεύουν ελαφρώς. Θα μπορούσα να είχα προσθέσει 2-3 ακόμα. Τα 5 καρότα που έβαλα, έβγαλαν την ποσότητα που βλέπετε παραπάνω στη φωτό.
Καλή εβδομάδα να έχουμε και μην ξεχνάτε το κουίζ, όσοι δεν παίξατε και θέλετε να παίξετε!
Να πεις του Θοδωρή ότι είναι σλουρπ τα καροτάκια έτσι!!!
ReplyDeleteΑααα στο καλό χαχαχα μου τρέξανε τα σάλιαααααα
Σμουάτς
΄Πολύ ωραία και σε εμφάνιση.Δίνουν χαρούμενη νότα στο τραπέζι με τόσο ωραίο χρώμα...
ReplyDeleteDeli μου,αύριο κιόλας θα δοκιμαστούν!
ReplyDeleteΠαρομοίως δηλώνω φαν των καρότων,ποτέ δε λείπουν από το ψυγείο.
Φιλιά!
Όλο γλύκα δείχνουν τα καρότα του Θοδωρή!
ReplyDeleteΜόνο που λόγω αυστηρής δίαιτας θα δοκιμαστούν ωμά και με μέτρο... (σνιφ άδικη κοινωνία!!! Όλη την ώρα πρέπει να τρέφομαι με ωμά πράσινα φύλλα για να δοκιμάσω γαλοπούλα τα Χριστούγεννα...σνιφ!)
Εντάξει με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, νοστιμίζουν τα καροτάκια, τρώγονται ευχάριστα και δεν έχουν και πολλές θερμίδες.
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλή βδομάδα
Θα δοκιμαστούν σήμερα!
ReplyDeleteΈιχα καρότα και φαγάκι που οι άλλοι δεν πολυτρώνε όπότε τέλεια ιδέα μ' αυτό το "λουκουμάκι" να τους ξεγελάσω!
Καλημέρα
Καταπληκτικό! Δεν τα είχα ποτέ φανταστεί έτσι τα καρότα! θα το δοκιμάσω σύντομα! Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΚαι ο δικός μου ο Θοδωρής τρώει τα καρότα σαν τον λαγό :-))
ReplyDeleteΘα την δοκιμάσω την συνταγούλα αλλά θα προσθέσω και λίγο μοσχοκάρυδο, καθώς και λίγο τριμμένο σκληρό τυράκι. Νομίζω πως τους ταιριάζουν πολύ.
Mπήκαν τα καρότα στη λίστα του σ/μ μαζί με κρέμα γάλακτος και θα δοκιμαστούν άμεσα!!!
ReplyDeleteΠες μου σε παρακαλώ είναι διαιτητικά αυτά τα καρότα έτσι δεν είναι? Αφού είναι καρότα, λέω εγώ τώρα, επιτρέπονται στη δίαιτα. Θα τα δοκιμάσω με έπεισες.
ReplyDeleteΩραία ιδέα να τρώνε τα καρότα και τα παιδιά...
ReplyDeleteΟμολογώ δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό!
Ευχαριστούμε πολύ και σένα και τον Θοδωρή.
Καλή εβδομάδα!!!
μαζί και μια πρεζα tumeric!
ReplyDeleteΜΙα πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για τα καρότα κάπως διαφορετικά.
ReplyDeleteΚαι σε τραπέζι πολύ καλό πιάτο
Αστέρι, και πού να δεις πόσο σλουρπ είναι όταν τα τρως!
ReplyDeleteVita, όντως χρωματικά είναι πολύ όμορφη νότα στο τραπέζι!
Ελένη τα δοκίμασες;
Αγγελική, γι' αυτό τα έφτιαξα κι εγώ για άλλους. Μία από τα ίδια!
Μαρία, όντως, με χαμηλών λιπαρών κρέμα, δεν είναι τραγική η κατάσταση από θερμίδες!
Taste advisor τα έκανες τελικά;
ReplyDeleteBig mama κι εγώ είχα εντυπωσιαστεί όταν τα άκουσα. Τόσο απλό, τόσο νόστιμο!
Πηνελόπη μοσχοκάρυδο θα πρόσθετα. Τυρί εδώ δεν θα πρόσθετα. Μου αρέσει που γλυκίζουν!
Λίλα, περιμένω εντυπώσεις!
Κατερίνα, τα βαφτίζω διαιτικά! χαχα! Φιλιά!
ReplyDeletepainter, ευχαριστούμε!
Κουκ για ακόμα περισσότερο χρωματάκι! :-)
Μάριον γι΄αυτά τα καρότα σου έλεγα όταν έβαλς τα δικά σου!
Νοστιμότατα!
ReplyDeleteΣυνόδευσαν ψητά ψαράκια-θα τα φτιάχνω συχνά,δοκιμάζοντας γιαούρτι αντί κρέμα γάλακτος.Κάνω συχνά αυτή την αντικατάσταση.
Φιλιά!
Πολύ πρωτότυπη συνταγή, Μπράβο και στον Θοδωρή και σε σένα!!
ReplyDeleteta eftiaxa, aristourgima, thanks
ReplyDeleteΑ, δεν τα περίμενα τόσο απλά!
ReplyDeleteΘα κρατάνε και στο δόντι, φαντάζομαι δεν μαλακώνουν σαν βραστά?
Και λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος θα τους ταίριαζε πιστεύω από πάνω στο σερβίρισμα!
Χαίρομαι που έβαλες τη συνταγή τόσο γρήγορα! Απ' ότι φαίνεται αρέσει σε όλους! :)
Τι μου κάνεις τώρα...θα μπω να τα φτιάξω...Πόσο γλυκά βγαίνουν δηλαδή? Εννοώ τρώγονται σαν αλμυρό ορεκτικό κανονικά ή θυμίζουν κάτι από γλυκοπατάτα? Εχω ξελιγωθεί έτσι όπως τα βλέπω αλλά θα ήθελα να μου πεις για να δω τι θα τα κάνω από αλάτι.
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελένη, χαίρομαι που σας άρεσαν! Θα τα δοκιμάσω κι εγώ με γιαούρτι!
ReplyDeleteΡιρή, ευχαριστούμε!
Πόπη τέλειααα!
Dark chef, ναι. Κρατάνε στο δόντι, δεν λιώνουν. Και ο μαϊντανός, πολύ ωραία ιδέα!
Εφάκι μου, είναι αλμυρό ορεκτικό. Λέω γλυκά, επειδή και τα καρότα και η κρέμα γάλακτος γλυκίζουν. Αν τους βάλεις αλατοπίπερο, είναι μια χαρά ορεκτικούλι και δεν είναι γλυκά σαν γλυκοπατάτα. Ο γιος μου που δοκίμασε, θέλει να του τα ξαναφτιάξω!
Τσακίζομαι τότε αμέσως!θα σου πω αργότερα εντυπώσεις!
ReplyDeleteΧαχα! Περιμένωωωωω!
ReplyDeleteΩραία φαίνονται, και έυκολο..δεν θα το σκεφτόμουνα..
ReplyDeleteΑλλά ήρθα για το κουίζ:)
παιχνίδι άλλωστε πώς να πούμε όχι;;
Σκέφτομαι Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά λόγω της εποχής.
Ε, θα μπορουσε το βιβλίο να συνοδεύεται και με ένα cd με τη σονάτα υπό το σεληνόφως και στο εξώφυλλο κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες που είδαμε:)
Φιλιά πολλά, ό,τι και να κάνεις καλή επιτυχία, αν και θεωρείται σίγουρη γιατί θα είναι υπέροχο βιβλίο!
ΧΙΧΙ!!
ReplyDeleteΔιαβάζοντας και τα σχόλια η σνταγή απογειώθηκε!! Μοσχοκάρυδα, τυράκια ή όχι, γιαούρτι, μαϊδανός!!!
:-)))
Ο καθένας το υλικό του!
Εγώ, θα δοκίμαζα και άλλα λαχανικά, κολοκυθάκι, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, ή και μείξη λαχανικών!!!
Πεινάωωωωω στο 'πα???
:-D
Άστρια, μετέφερα το σχόλιό σου στο κουίζ για την κλήρωση :-)
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
kikop80 ωραίες ιδέες!
Τα έφτιαξα στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και έκαναν θραύση!
ReplyDeleteΈβαλα λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα, έγιναν τέλεια!
Είναι πιάτο για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!
Θα τα φτιάχνω συχνά!
Βάνα
Τα εφτιαξες ζουζουνα μου; Ειδες τι νόστιμα που γίνονται;;; Σμουτς!
ReplyDelete