Thursday, December 17, 2009

Φτιάχνοντας δωράκια

Αυτές τις μέρες έχω καταπιαστεί με τα δωράκια που θα χαρίσω στους φίλους μας. Μου αρέσει να χαρίζω χειροποίητα δώρα, έτσι, έφτιαξα σιγά-σιγά τα δωράκια μου. Αγόρασα δίσκους και τους γέμισα με...

...λικεράκια από τα χεράκια μου. Μερικά από τις 25 περίπου διαφορετικά που κάνω.


...γλυκόξυνες πιπεριές. Ιδέα που είδα στο tastefull και έγιναν υπέροχες και νοστιμότατες! Θα συνοδευτούν με κρακεράκια και τυρί κρέμα.


...βάζο με όλα τα στεγνά υλικά, για να φτιάξει κανείς μπισκότα. Ιδέα που είδα στο allrecipes και μου άρεσε πολύ! Διαλέξτε την αγαπημένη σας συνταγή για μπισκότα. Βάλτε σε ένα βάζο τα στεγνά υλικά. Συνοδέψτε το με ένα σημείωμα, που θα λέει τα υλικά που θα πρέπει να προστεθούν και την εκτέλεση. Φυσικά, για να είναι εντυπωσιακό, θα πρέπει να έχει στρώσεις από διαφορετικά χρώματα (πχ, μάυρη ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, κακάο, ξηρούς καρπούς κλπ). Επίσης, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη δόση να χωράει στο βάζο που θα τη βάλετε. Αυτά που γέμισα εγώ, ήταν των 720 ml. Η συνταγή είναι για σοκολατένια soft cookies.


Αν τώρα δεν έχετε το χρόνο ή την όρεξη να φτιάξετε χειροποίητα δώρα, έχω να σας προτείνω 2 sites με πάρα πολύ όμορφα δώρα. Το ένα είναι το Χάντρες, που έφτιαξαν οι γνωστές μας bloggers Ζαχαρούλα και Ιφιγένεια (έτσι για να στηρίζουμε και τους bloggers). Μπείτε για να διαλέξετε το γουράκι σας για τη βασιλόπιτα, αλλά και χάντρες για να φτιάξετε χειροποίητα κοσμήματα.

Το άλλο είναι ένα παραμυθένιο site που έστησε μια παλιά γνώριμη μαζί με την κολλητή της και είναι το Κεντημένα γοβάκια. Μπείτε να δείτε πόσο παραμυθένιο είναι.

Ας στηρίξουμε τις bloggers και φίλες για να πάρουμε τα δωράκια μας. Δωράκια από τη Μαριέλα, τη Δήμητρα, τη Βίκυ, τη Φαραώνα, την Eve, την Αχτίδα, τη Νίκη, τη Λιζ, τη Δημιουργία, είναι ό,τι καλύτερο γιατί είναι χειροποίητα και είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη! Ελπίζω να μην ξέχασα καμία από όσες δημιουργούν.

Σήμερα γιορτάζει το νησί μας και ο πολιούχος μας. Χρόνια πολλά στους Διονύσηδες και Διονυσίες. Χρόνια πολλά και σε σας και να έχετε τη βοήθεια του προστάτη μας!

16 comments:

  1. χρονια τους πολλά !!

    Εισαι υπέροχη !!

    ReplyDelete
  2. Deli,χρόνια σας πολλά!
    Είναι όλα πρωτότυπα,εκπληκτικά!Τι καλύτερο για δωράκι,που προσφέρεται με αγάπη.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!
    Τα δωράκια σου όπως πάντα εξαιρετικά.
    Καλές και ξένοιαστες γιορτές, γιατί για μένα δεν θα είναι ξένοιαστες.

    ReplyDelete
  4. Πολυ ωραια και του χρονου να εισαι καλα να τα ξανα φτιαξεις!

    ReplyDelete
  5. Βίκυ, ευχαριστούμε! Φιλιά!

    Ελένη, ευχαριστώ! Όπως τα λες!

    Ξανθή γιατί; Λόγω επισκέψεων; Βοήθειά σας!

    Πουαντερί ευχαριστώ! Επίσης!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Πολύ ωραίες ιδέες Κική μου. Και του χρόνου!

    ReplyDelete
  7. Κική μου... καλημέρες και χρόνια πολλά!!!!

    αυτά που έφτιαξες είναι άψογα!!!! μακάρι να είχα χρόνο να φτιάξω ανάλογα πραγματάκια... ένα λικέρ μελιού ήθελα να φτιάξω για τις ημέρες, έχω όλα τα υλικά.. και ακόμα δεν αξιώθηκα... άρα εγκαταλείπω την ιδέα για τα φετεινά χριστούγεννα.. χαχα!!!!

    όσο για τα site που προτείνεις και τις δημιουργούς bloggers.. τι άλλο να πω.. σίγουρα ένα ευχαριστώ είναι λίγο... μια μεγάλη αγκαλιά από την καρδιά μου όμως και ένα φιλί με αγάπη... είναι πιο πολύτιμα και αυτά σου στέλνω!!!

    να είμαστε καλάααααααα....

    φιλάκια γλυκιά μου!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Αχ, Κικίτσα, την ίδια ιδέα είχα και εγώ! Θα δώσω σε 2-3 ανθρώπους, που ξέρω ότι θα τους αρέσει, καλαθάκι με δικά μου πραγματάκια! Βέβαια όχι τόσο σπουδαία όσο τα δικά σου που είσαι καλλιτέχνιδα, αλλά έχω φτιάξει βαζάκια με τα υλικά για μπισκότα, καμιά μαρμελάδα, λικεράκι, και κάτι άλλο που μου είπε η φίλη μου η Χαρά. Αν πετύχει θα το γράψω, αλλιώς θα στο πω να το κάνεις εσύ για να πετύχει σίγουρα :ΡΡ

    ReplyDelete
  9. και τα δικά σου και των κοριτσιών Κική μου!!! τέλεια ειναι!

    φιλιά
    και του χρονου :))

    ReplyDelete
  10. Κική καλημέρα.
    Τις πιό θερμές μου ευχές για:
    Καλά Χριστούγεννα και για μιά ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά.
    Ολο εκπλήξεις περιέχει το blog σου!

    ReplyDelete
  11. Ρένα ευχαριστώ! Να περάσετε καλά τις γιορ΄τες! Φιλιά!

    Ζαχαρούλα, ευχαριστώ πολύ! Το σαιτ σας είναι πολύ καλό και με πολύ καλές τιμές. Εύχομαι να πάει καλά! Εγώ έκανα τις παραγγελίες μου σήμερα κιόλας! Καλές γιορτές!

    Big mama, καλέ τι είναι αυτό που δεν θα πετύχει με σένα και θα πετύχει με μένα; Χαχα! Έχω περιέργεια. Είμαι σίγουρη ότι ό,τι φτιάξεις θα είναι τέλειο όπως όλα όσα φτιάχνεις! Καλή επιτυχία! Τα χειροποίητα δώρα είναι πάντα όμορφα!

    Μαριλένα, ευχαριστώ! Φιλάκια και καλές γιορτές!

    Δήμητρα, ευχαριστώ! Να είσαι καλά και δημιουργική όπως πάντα! Καλά να περάσετε!

    ReplyDelete
  12. Κατ αρχάς Κυρία μου (δεν είναι τυχαίο το "Κ") "Χρόνια Πολλά" & βοηθειά μας ο Αγιος.Ότι είσαι προκομένη τόχα καταλάβει, το ότι είσαι χρυσοχέρα τόξερα,το οτι είσαι προνοητική επίσης,το σημερινό όμως με κατέπληξε ΜΠΡΑΒΟ & πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!! Νάσαι καλά και του χρόνου και πάντα έτσι δοτική.
    Οι ωραίοι άνθρωποι δημιουργούν αισιοδοξία οτι το μέλλον δεν θάναι τόσο ζοφερό όσο θέλουν να μας το παραστήσουν. Οσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τους άλλους,άνθρωποι της προσφοράς ..υπάρχει ελπίδα.
    Σ'ευχαριστώ επίσης για το παραμύθι που μ άνοιξες την πόρτα του τα "Κεντημένα γοβάκια".
    Απλά υπέροχο!

    ReplyDelete
  13. Χρόνια πολλά στο νησί σας που βγάζει τέτοιες χρυσοχέρες! Απίθανες οι ιδέες σου Κική μου, ειδικά αυτή με τα μπισκότα ξετρελάθηκα! Μακάρι να έμενα κοντά σου και να ήμουν στους φίλους που θα πάρουν τέτοια δώρα από τα χέρια σου! Να είσαι καλά, και του χρόνου!

    ReplyDelete
  14. τέτοια δώρα είναι τα γευστικότερα τα ομορφότερα και τα ακριβότερα :)


    χχχχ

    ReplyDelete
  15. Πολύ όμορφη η ιδέα σου, πρωτότυπη και τρυφερή!
    Αυτά τα δώρα δείχνουν πόσο πραγματικά νοιάζεσαι και αγαπάς αυτόν στον οποίο τα προσφέρεις!
    Μπράβο!

    ReplyDelete
  16. Χαρά, εγώ τώρα, έχω κοκκινίσει ίσαμε τ' αυτία (πρόσεξε τον τόνο πλιζ) με ούλα όσα είπες ψυχή μου! Ευχαριστώ! Τι να πω; Να ετοιμάσω κανίσκι;

    Μαρία και στην Πάτρα και στην Πάτρα (από όπου είμαι!!!). Ευχαριστώ!

    Και λοιπόν, συμφνώ! Ευχαριστώ!

    Μπέττυ συμφωνώ. Δείχνει πως νοιάζεσαι! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete