Ρωτάω την Πέννυ:
Βρε Πέννυ δεν λιώνει η μεμβράνη;
Όχι, δεν παθαίνει τίποτα!
Εγώ βέβαια, μια αίρεση που λέμε κι εδώ, την έχω με τη μεμβράνη να βράζει μαζί με το ρολό. Αν την έχετε κι εσείς, βράστε το ρολό μόνο με αλουμινόχαρτο. Τα παρακάτω, είναι της Πέννυς. Πέννυ, μερσί!
Σου στέλνω την πρώτη μου συνταγή, για βρασμένο γεμιστό ρολό με κιμά!
Θετικό: Λίγες θερμίδες
Αρνητικό: Τρώγεται από τη στιγμή που θα κρυώσει για να κοπεί και στο τέλος από το δοκίμασε-δοκίμασε σου μένει μισό για τα πιάτα!
Υλικά
500 γρ. κιμάς διπλοαλεσμένος (διπλασιάζεις ανάλογα τα άτομα)
1 αυγό
λίγος πουρές σε σκόνη
αλάτι-πιπέρι
καρότο, ελιές, πιπεριά, αν έχουμε φύλλα σπανάκι, σχινόπρασο ή πράσινο κρεμμυδάκι και αν θέλουμε ένα αγγουράκι τουρσί
μεμβράνη+αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Ακολουθώντας τις φωτό βράζουμε τα 2 μικρά και στενά ρολά μας για 20 με 30 λεπτά σε νερό, στη συνέχεια τα βγάζουμε σε πιάτο και περιμένουμε να κρυώσουν καλά για να κοπούν σε φετάκια. Εγώ τα βάζω και λίγο στο ψυγείο για να κλέψω χρόνο!
Σκέτα (nature που θα λέγαμε και γαλλιστί γιατί για γαλλική συνταγή πρόκειται) είναι μούρλια αλλά μπορούν να συνοδευτούν αλα ελληνικά με σάλτσα κόκκινη, πάπρικας ή λευκής.
Και ακολουθούν οι επεξηγηματικότατες φωτό της Πέννυς...
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας
Και τα υλικά της γέμισης
Τεμαχίζουμε τα υλικά της γέμισης
Πλάθουμε τον κιμά και βάζουμε τα υλικά της γέμισης κατά μήκος
Διπλώνουμε το ρολό με μεμβράνη και μετά με αλουμινόχαρτο
Και έτοιμα τα ρολάκια μας για την κατσαρόλα
Βράζουμε για 20-30 λεπτά
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα ρολάκια και περιμένουμε να κρυώσουν
Περιμένουμε να κρυώσουν και κάνουμε υπομονή ΧΩΡΙΣ να τσιμπάμε!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες Δουκίσσης!
Εγώ το φτιάχνω με στηθος απο κοτοπουλο Θα το δοκιμάσω και ετσι
ReplyDeleteΗ μεμβράνη δεν παθείνει τιποτα
Φιλιά
Deli,πολύ νόστιμο φαίνεται!Διαίτης μπορεί να είναι,αλλά αυτά τα φαγητά μ΄αρέσουν πολύ.
ReplyDeleteΓιατί βραστό κι όχι ψητό,έχει διαφορά;
Θα το φτιάξω κι αυτό λίαν συντόμως.
Φιλιά!
Μιαμ φαίνεται!
ReplyDeleteΓιατί όχι ψητό που λέει κι η Ελένη;;
ReplyDeleteΌσο για τη μεμβράνη κι εγώ έχω κάτι τις μαζί της.
καλημέρα!!
Καλόδρομη
ReplyDeleteAνάλαφρη
Λαμπερή
Ήρεμη
XΡΟΝΙΑ 2010 σε όλες και όλους αυτής της blogoπαρέας!!
Στις απορίες γιατί όχι ψητό αυτό το διαφορετικό ρολό κιμά θα μπορούσα να δώσω μια μικρή εξήγηση
χωρίς να απορρίψουμε βέβαια και αυτή την εκδοχή επίσης πεντανόστιμη!!
Το ψητό μας ταξιδεύει κυρίως σε γεύσεις τσιγαριστές όπου το λίγο λίπος που τυχόν έχει ο κιμάς μας μέχρι να ολοκληρωθεί
το ψήσιμό του να μην το κάνει τόσο διαίτης!
Το βραστό μας δίνει γεύση μαγειρέματος στον ατμό και όπως λένε και οι μικροί μου tastydrivers στο σπίτι,το ρολό αυτό
τους θυμίζει γεύση από βραστά λουκάνικα τύπου hotdog!
Eίναι επίσης πολύ στενό σε μέγεθος όσο ο καρπός του χεριού μας!!
Προσοχή όταν το ετοιμάζουμε να χωράει σε μήκος στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε γι αυτό και κάνουμε 2 ή 3 μικρά ρολά!
Όσο για τη μεμβράνη και εγώ τελευταία άρχισα να τη χρησιμοποιώ αλλά μπορούμε να το τυλίξουμε και κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο
προσέχοντας να είναι η γυαλιστερή επιφάνεια πάνω στον κιμά μας,που είναι προτιμότερο να είναι άπαχος μοσχαρίσιος.
Bon Appétit σε όσες/ους το δοκιμάσουν!!
nbbmb
hgjgg
Βίκυ, πρέπει να το δοκιμάσουμε και με κοτόπουλο!
ReplyDeleteΕλένη, πέρα από αυτά που είπε η Πέννυ, εγώ θα πρόσθετα ότι γίνεται και πιο γρήγορα.
Ρένα, πρέπει να είναι!
Ξανθή διάβασε της Πέννυς το σχόλιο και το δικό μου παραπάνω.
Πέννυ ντιάρ, μερσί για τις διευκρινίσεις και τη συνταγή. Εγώ προθέτω ότι γίνεται σίγουρα και πιο γρήγορα στην κατσαρόλα σε σχέση με το φούρνο.
Πραγματικά ένα διαφορετικό ρολό κιμά, πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι!!
Μούρλια μου μοιάζει και θα δοκιμαστεί το συντομότερο αλλά με κιμά γαλοπούλας παραγωγής μας. Ακόμα πιο λάιτ!
ReplyDeleteωχ και γω δεν μπορώ να βάλω την μεμβράνη να βράζει ...
ReplyDeleteκατα τα άλλα ...σούπερ!
Ούτε κι εγώ θέλω την μεμβράνη μέσα αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
ReplyDeleteΨητό στο φούρνο δεν γίνεται;
Καλό βράδυ...
Έλενα, όντως...διαφορετικό!
ReplyDeleteΛίλα, όταν ακούω αυτό το "παραγωγής μας" με σκοτώνεις! χαχα!
Νατάσσα, μη τη βάλεις!
Μπέττυ γίνεται και ψητό! Απλά βραστό γίνεται πιο γρήγορα!
Κική μου, χίλιες ευχές και από εδώ για τον καινούργιο χρόνο!
ReplyDeleteΕπιτέλους η φάση αποτοξίνωσης μου από το την ινερνετική εξάρτηση τείνει να ξεπεραστεί!
Να σκεφτείς, λέω να διαβάσω και τα μέιλς μου...
Έχω δει τον Δρίσκα να μαγειρεύει κάτι τυλιγμένο σε μεμβράνη! Δεν το έχω τολμήσει! Λες να ήρθε η ώρα να το κάνω?
Diet meatloaf sushi. It looks really good!
ReplyDeleteHave I missed any news on the book by the way? When can we expect to be able to get a copy?
Πολύ καλή και εύκολη η συνταγή για τα ρολάκια.
ReplyDeleteΗ σκόνη του πουρέ θα μπορούσε να είναι και βρασμένη πατάτα;
Φιλιά
Φιλέτο κοτόπουλο σε ρολάκια (γεμιστά) έχω κάνει κι εγώ με το σύστημα μεμβράνη -αλουμινόχαρτο. Δεν παθαίνει τίποτα η μεμβράνη και κρατάνε πολύ ωραία το σχήμα τους τα ρολάκια.
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω κι αυτό με τον κιμά, άφοβα.
Μεμβράνη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο μαγείρεμα. Μιλάμε για αυτή την απλή μεμβράνη που τυλίγουμε τα φαγητά όταν περισσεύουν; Νομίζω θα το κάνω γιατί με τη μεμβράνη οι χυμοί του φαγητού θα μείνουν μέσα ενώ μόνο με το αλουμινόχαρτο νομίζω θα φύγουν στο βράσιμο!
ReplyDeleteΠολύ ωραία συνταγή!
Φαίνεται πολύ ελκυστικό! Ακόμη περισσότερο όταν κάνεις δίαιτα!
ReplyDeleteSweet pepper
Αγγελικη, άντε γιατί μου έλλειψες! Εγώ πάντως με τη μεμβράνη, ένα θεματάκι το έχω...
ReplyDeleteLiz, you haven't miss anything. I hope soon I 'll have news for all of yoy! Thanks!
Δήμητρα, υποθέτω πως ναι. Απλά θα έχει περισσοτσρη υγρασία η βρασμένη πατάτα.
Elie, κι εσύ το έχεις δοκιμάσει το σύστημα ε; Ωραία! Να μαθαίνουμε!
Big mama, ναι. Η γνωστή μεμβράνη...
Sweet pepper, όπως τα λες! Καλωσήρθες!
δεν έχω φάει ποτέ μου ρολό κιμά...όλο λέω να φτιάξω και όλο δε φτιάχνω.
ReplyDeleteούτε εγώ μαγειρεύω με τη μεμβράνη,νομίζω ότι δεν είναι υγιεινό
καλό σ/κ!!!!
☺
Και λοιπόν, εγώ έχα φάει, αλλά μόνο ψητό. Κι εγώ γι΄αυτό αποφεύγω τη ,μεμβράνη, όπως επίσης και τις σακούλες ψησίματος.
ReplyDeleteΚι εγώ με φιλέτο γαλοπούλας το κάνω, αφού κόψω φετάκια απ το φιλέτο και τα χτυπήσω ελαφρώς ανάμεσα σε 2 μεμβράνες. Γεμίζονται ωραιότατα με ό,τι θέλετε.Από συκωτάκια πουλιών που τά έχετε κάνει κάπως, μέχρι με τυριά. Η μεμβράνη, καλώς ή κακώς, είναι το μόνο που βοηθάει ώστε να σφίξουμε καλά τα ρολάκια και να τυλιχτούν μετά με αλουμινόχαρτο. Υπάρχει μια μεμβράνη κιτρινωπή που είναι περισσότερο για μαγειρική. Αν τυλίξετε μ αυτήν και μετά με αλουμινόχαρτο, μπορείτε να ψήσετε τα ρολά σας σε φούρνο για 20-30 λεπτά.
ReplyDeleteΝα προσθεσω και εγω κατι; Μπορουμε μετα το βρασιμο, να το γκρατιναρουμε το ρολο , για λιγο στο γκριλ , για περισσοτερο χρωμα...
ReplyDeleteΕνδιαφερουσα προταση για ρολο.Στη σχολη η καθηγητρια τον οικοκυρικων μας το ειχε φτιαξει στην κατσαρολα αλλα με σαλτσα.
ReplyDeleteΝένα, ευχαριστούμε για τις ιδέες!
ReplyDeleteΔώρα, να μια ακόμα ωραία ιδέα!
Δημιουργία, νόστιμο θα είναι κι έτσι!