Wednesday, December 25, 2019

Εύκολη καρυδόπιτα με σαντιγί

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό για τα τραπέζια μας τις γιορτινές μέρες. Μία εύκολη καρυδόπιτα που δεν χρειάζεται ούτε πολλά αυγά, ούτε εμπειρία, ούτε τίποτα από αυτά. Ένα αγαπημένο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.


Καρυδόπιτα με σαντιγί
Υλικά για ένα στενόμακρο πυρέξ


Για το σιρόπι:
Το φτιάχνουμε πρώτο για να κρυώσει. Τον χυμό τον προσθέτουμε στο τέλος.
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
χυμό ενός μικρού λεμονιού
Το βράζουμε 5-6 λεπτά. προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καρυδόπιτα
4 αυγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια (συν λίγα ακόμα για στόλισμα ή φλούδες σοκολάτας)
1 φάκελο μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια

Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 με αέρα.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε την καρυδόπιτα για 15-20 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Όταν ψηθεί τη σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Για την σαντιγί
1 φάκελο σαντιγί με το ανάλογο γάλα ή 1 κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη με 2-3 κ. σ. άχνη ζάχαρη

Φτιάχνουμε τη σαντιγί (είτε με έτοιμη σκόνη συν γάλα, είτε με κρέμα γάλακτος που χτυπάμε μαζί με άχνη) και καλύπτουμε την καρυδόπιτα αφού κρυώσει.
Στολίζουμε με καρύδια ή τριμμένη σοκολάτα.


No comments:

Post a Comment