Thursday, December 27, 2018

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με φύλλο και πραλίνα φουντουκιού

Χρόνια πολλά φίλοι μου!
Φαντάζομαι δεν είναι μια συνταγή που σας εκπλήσσει. Σίγουρα έχετε πέσει πάνω της στο pinterest ή στο ίντερνετ γενικά. Κι εγώ έχω πέσει επάνω της πολλές φορές, μέχρι που είπα ότι θα τη φτιάξω για την οικογένειά μου ανήμερα τα Χριστούγεννα.


Τα Χριστούγεννα δεν είχα χρόνο να φτιάξω κάτι εντυπωσιακό. Επιπλέον θα ήμασταν μόνο 4 άτομα οπότε δεν ήθελα κάτι να μείνει. Όχι ότι το δεντράκι κάνει για 4 άτομα, αλλά λέμε...

Δυσκολία δεν έχει καμία. Υλικά ελάχιστα. Εντυπωσιακό; Ναι! Νόστιμο; Επίσης!

Η συνταγή υπάρχει παντού! Ακόμα και στο επίσημο σάιτ της νουτέλα ;)

Για ακόμα πιο hardcore καταστάσεις, ρίχνετε λιωμένη σοκολάτα από πάνω!



Τι χρειάζεστε:
1 πακέτο φύλλο (αυτό που περιέχει 2 φύλλα)
πραλίνα φουντουκιού
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
προαιρετικά:
άχνη ζάχαρη
διακοσμητικά για το δεντράκι

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα αν είναι κατεψυγμένα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Πάνω σε ταψί και πάνω από χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε το ένα φύλλο.
Με την ανάποδη ενός κουταλιού απλώνουμε πραλίνα σε όλο το φύλλο*
Με κοφτερό (πριονωτό καλύτερα) μαχαίρι, δίνουμε σχήμα δέντρου στο φύλλο.
Κόβουμε "κλαριά" πάχους 2-3 εκ. μέχρι επάνω.
Στριφογυρίζουμε τα κλαριά.


Τα κομμάτια που έμειναν από το δέντρο μας, τα βάζουμε σε άλλο ταψί. Αν τα κόψατε προσεχτικά, σας βγαίνει ένα ακόμα δέντρο.


Περνάμε την επιφάνεια του δέντρου με το αυγό.
Ψήνουμε στους 180 με αέρα για 15-20 λεπτά.


Όταν το βγάλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με κουφετάκια.
Μεταφέρουμε προσεχτικά σε πιατέλα αφού κρυώσει λίγο.


Είναι εθιστικό...




2 comments:

  1. Χρόνια πολλα!!
    Μέσα στην απλότητά της αυτη η συνταγή είναι εντυπωσιακή και γρήγορη, οποτε μας λύνει τα χέρια, ερχονται και τα γενέθλια της μικρής μου και τη βάζω στα υπόψιν!

    ReplyDelete
  2. Γιορτινό κι εύκολο Κική.
    Αυτά θέλουμε ;)

    Καλή χρονιά :)

    ReplyDelete