Monday, October 31, 2016

Τορτελίνια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά σας προτείνω σήμερα. Θα μπορούσα να το ονομάσω μακαρονάδα με κεφτέδες αλλά αρχικά, περισσότερο θυμίζει σούπα. Αν η ιδέα της σούπας με κεφτέδες και τορτελίνια σας αρέσει, τότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νεράκι κατά το βράσιμο των ζυμαρικών, ή να σερβίρετε αμέσως μόλις βράσουν. Καθώς έβλεπα τα τορτελίνια να βράζουν μέσα στο ζουμάκι της σάλτσας και των κεφτέδων, ήταν πειρασμός και δύσκολη η απόφαση αν θα τα σερβίριζα σαν σούπα ή σαν ζυμαρικά με κεφτέδες. Το σίγουρο είναι ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμο φαγητό. Το είπαν όλοι :-)


Η συνταγή βασίζεται στην ανακύκλωση φαγητών. Αν σας έχουν μείνει κεφτέδες από ένα παιδικό πάρτυ ή σάλτσα από την προηγούμενη μέρα, μπορείτε να το φτιάξετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το φτιάξετε εξαρχής. Μπορείτε, αφού φτιάξετε μια μεγάλη δόση κεφτέδων, να καταψύξετε τη μισή ζύμη. και έτσι να έχετε έτοιμη για μια επόμενη φορά. Τονίζω, ότι η σάλτσα στο τέλος είναι πολύ πιο νόστιμη αν βράσετε εξαρχής τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα, παρά αν χρησιμοποιήσετε τηγανητά ή ψητά. Όπως κι αν το κάνετε, θα είναι νόστιμο!


Τορτελίνια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας
Υλικά
1 συσκευασία πολτό ντομάτας ή 5-6 φρέσκιες ντομάτες λιωμένες, αν είναι καλοκαίρι
1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαράκι φρέσκο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. τορτελίνια (χρησιμοποίησα γεμιστά με μοτσαρέλα και ντομάτα)
νερό

Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε κεφτεδάκια που μας έχουν μείνει ή φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή. 
Τα δικά μου ήταν ζύμη που μου είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα.
Αντί να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να τα βάλουμε έτσι στη σάλτσα που θα βράσει. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα γίνει το φαγητό μας βαρύ και επιπλέον, τα κεφτεδάκια θα νοστιμίσουν τη σάλτσα που αναπόφευκτα θα περιέχει κομματάκια τους.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Μπορείτε αν θέλετε να αποφύγετε το σωτάρισμα και να βράσετε σάλτσα και κρεμμύδι μαζί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό και αφήνουμε να βράσουν.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν μαζί.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και από τη μέση και μετά τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον 20 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κούπα νερό (ζεστό αν θέλετε για να μην κοπεί ο βρασμός, αλλιώς κρύο και περιμένουμε να πάρει βράση πάλι) και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια.
Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από όσο χρόνο λέει η συσκευασία, γιατί θα παραμείνουν στη ζεστή σάλτσα και θα μαλακώσουν κι άλλο.
Ανακατεύουμε απαλά όταν χρειάζεται και προσθέτουμε νερό μόνο αν χρειάζεται.
Τα ζυμαρικά μας θα μοιάζουν αρχικά με σούπα, με την ώρα όμως φεύγει το νερό και μένουν μέσα σε μια πεντανόστιμη σάλτσα. Μπορείτε όμως αν τα θέλετε σαν σούπα να προσθέσετε περισσότερο νερό ή να τα σερβίρετε αμέσως.

Καλή εβδομάδα!



3 comments:

  1. Αυτό ειναι φαγητό!!! Δηλαδή τύφλα να έχουν τα σκέτα τορτελίνια και τα σκέτα κεφτεδάκια. Μου αρέσει πολύ να ανακυκλώνω τέτοια φαγητά που από μόνα τους είναι νόστιμα, αλλά όταν τα παντρεύεις με κάτι ακόμα, γίνονται νοστιμότερα!!!!!!!! Τέλειο πιάτο!! Τέλειο!

    ReplyDelete
  2. είναι πολύ ωραία και τα κεφτεδάκια καταπληκτική συνταγή,μόνο που προσωπικά για μένα επειδή είμαι της κλασικής κουζίνας θα προτιμούσα κανονικα μακαρόνια Νο 10 ή 6.Αυτά τα τορτελίνια μια φορά τα δοκίμασα και δε μου κάναν ιδιαίτερη εντύπωση

    ReplyDelete
  3. Τα τορτελίνια αν είναι σπιτικά είναι υπέροχα!Αγοραστά αποφεύγω να παίρνω γιατί είναι γεμιστά και δεν ξέρω τι βάζουν. Η συνταγή αυτή όμως δείχνει τόσο μα τόσο υπέροχη που νομίζω πως θα χωθώ στην οθόνη! χαχα

    ReplyDelete