Monday, July 11, 2016

Κεκάκια με βατόμουρα

Ζήστε την κάθε μέρα σαν τελευταία. Με φίλους και ανθρώπους που αγαπάτε κατά προτίμηση...


Ας γλυκαθούμε με αυτό, γιατί μόνο πίκρα παίζει τελευταία.


Κεκάκια με βατόμουρα
Υλικά για 12
180 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σ. λικέρ βατόμουρο ή άλλο λικέρ
1/2 κούπα ξινόγαλο (130 γρ.)
165 γρ. για όλες τις χρήσεις*
2 κ. σ. κορν φλάουρ
3/4 κ. γ. μαγειρική σόδα
1 κ. γ. λευκό ξύδι
150-200 γρ. βατόμουρα


Εκτέλεση
Μετράμε το αλεύρι. Αφαιρούμε 2 κ. σ. αλεύρι και προσθέτουμε τις 2 κ. σ. κορν φλάουρ. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε cake flour, αλεύρι ειδικό για κέικ. Ανακατεύουμε και σιτάρουμε το μίγμα καλά.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αυγό, ξαναχτυπάμε να ενωθεί.
Προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό να ενωθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το ξινόγαλο εναλλάξ σε τρεις δόσεις, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι και χτυπώντας κάθε φορά για λίγο να ενωθούν.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε τη σόδα, προσθέτουμε το ξύδι, ανακατεύουμε (προσοχή αφρίζει) και το ρίχνουμε στο μίγμα. Χτυπάμε για ένα λεπτό να πάει παντού.
Με κουτάλι ανακατεύουμε τα βατόμουρα.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Σε φόρμα για μάφινς, στρώνουμε χαρτάκια.
Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θήκες.


Ψήνουμε για 25 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και βγάζουμε τα κεκάκια σε σχάρα να κρυώσουν.

Καλή εβδομάδα!



3 comments:

  1. Πολύ νόστιμα κεκάκια!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μερσί Μαράκια! Λατρεύω τα βατόμουρα!

      Delete
    2. Μερσί Μαράκια! Λατρεύω τα βατόμουρα!

      Delete