Wednesday, June 13, 2012

Μάζεμα κερασιών

Ο κ. Νίκος που με παρακολουθεί χρόνια τώρα από τον Καναδά, μου έστειλε ένα βίντεο που δείχνει μάζεμα κερασιών. Εντυπωσιάστηκα τόσο, που θέλω να σας το δείξω! Θυμάστε προχτές που σας έλεγα ότι αναρωτιόμουνα πώς θα κατεβάσω τόσα κορόμηλα από το δέντρο; Ε, εδώ είναι η απάντηση!
Ένα τεράστιο ηλεκτροκίνητο "χέρι" τραντάζει το δέντρο και όλα τα κερασάκια πέφτουν κάτω στη στιγμή. Στη συνέχεια, μεταφέρονται σεν έναν ιμάντα, ο οποίος τα οδηγεί στα καφάσια, ενώ το μηχάνημα φυσάει μακριά τα φύλλα λίγο πριν πέσουν στα καφάσια. Πολύ μου άρεσε η όλη διαδικασία! Αφήστε που θα ήθελα να είμαι εκεί και να φάω όσα περισσότερα μπορώ! χαχα!


13 comments:

  1. Χρησιμοποιούν και οι δικοί μας παραγωγοί αυτό το μηχάνημα;
    Αν ναι, δεν δικαιολογείται να είναι τόσο ακριβά τα κεράσια!!!
    Τα δικά μου κερασάκια πάντως μου αρέσει να τα μαζεύω με το χεράκι, βοήθεια των παιδιών και των γειτόνων.

    ReplyDelete
  2. Τι ιδέα....Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ!!!! Καλημέρα...

    ReplyDelete
  3. Εξαιρετική ιδέα.
    Έχω ένα δέντρο κερασιών ή μόλις καλύτερα από όξινη τα κεράσια και συλλογή τους με το χέρι είναι πολύ συναρπαστικό.
    Πιστεύω ότι είναι καλό που κατέχει πολλές κεράσι δέντρα.
    Σας ευχαριστώ βίντεο.

    ReplyDelete
  4. Κική, απίστευτο το βίντεο, για το επαγγελματικό μάζεμα των κερασιών. Πρώτη φορά βλέπω κερασιά.....να χορεύει τσιφτετέλι!! Χαχαχά!! Και εγώ θα ήθελα να ήμουν εκεί, να έτρωγα αυτά τα μεγάλα, τραγανά κεράσια!!
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τσιφτετέλι;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Delete
  5. Καλησπέρα σας.
    Το εν λόγω "δονητικό" μηχάνημα, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ, είναι μόνο για ελιές, αμυγδαλιές κ.α. . Τα κεράσια κανονικά πρέπει να μαζεύονται με το κοτσάνι τους, διότι δεν κρατάνε ούτε μία μέρα χωρίς αυτό, καθώς επίσης και πολύ βασικό αυτό που θα πω είναι ότι τα κοτσάνια ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να φύγουν πάνω από το δέντρο και χωρίς να κόβονται τα μάτια για να μπορέσει η κερασιά να δώσει και του χρόνου καρπό. Επίσης αν τα κεράσια πέσουν κάτω και χτυπηθούν μέσα σε λίγες ώρες είναι άκυρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απ' ότι είπε μια παραγωγός στο fb, αυτά τα κεράσια είναι μάλλον μια ποικιλία που πάνε για γλυκό ή μαρμελάδα. Ειδικός δεν είμαι και αυτά που λες μου φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά, αλλά δεν παύω να εντυπωσιάζομαι από το μηχάνημα!

      Delete
  6. Πολύ εντυπωσιακό αλλά όταν τα κεράσια πέφτουν δεν χτυπάνε οπότε θα είναι άχρηστα;
    Εδώ πάντως τα κεράσια τα μαζεύουν σκαρφαλώνοντας στο δέντρο με κουβάδες και απ΄ό,τι μου έχουν πει άνθρωποι που το έχουν κάνει θέλει επιδεξιότητα και να σκαρφαλώσεις και να παραμείνεις στο δέντρο για να μην σαβουρντιστείς κάτω αλλά και να κόψεις τα κεράσια με το κοτσάνι.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα! Ούτε εγώ φανταζόμουν ότι υπάρχει τέτοιο μηχάνημα. Προφανώς και ο κλασσικός τρόπος μαζέματος με το χέρι κάνει ποιοτικότερη δουλειά, αλλά εντυπωσιάστηκα με την ταχύτητα και την ευρεσιτεχνία!
    Καλημέρα να έχετε!

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα.
    Μηχάνημα τέτοιο υπάρχει στο Συκούριο και μαζεύουν αμύγδαλα.

    Κατερίνα

    ReplyDelete
  9. re mages den exete eidea pos mazebonte ta kerasia pou trote eime kerasoparagogos ayto to eidos tis silogis me mixanimata diladi ginete mono gia tis biomixanies se pikilies oxi epitrapezies..........

    ReplyDelete