Tuesday, May 15, 2012

Γεύσεις και αρώματα: ένα μαγαζί γεμάτο μυρωδιές στη Ζάκυνθο και δύο δωράκια για σας!

Από τον περασμένο Δεκέμβρη, ένα νέο μαγαζί γεμάτο γεύσεις και αρώματα άνοιξε τις πόρτες του στη Ζάκυνθο. Η χαρά μου χαρά εμένα, που για εξειδικευμένα μπαχαρικά ή υλικά, έφτανε η χάρη μου στην Αθήνα, ή στην Πάτρα. Χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός πριν πάω να το επισκευτώ, αλλά από τότε, είμαι τακτικά εκεί μέσα. Μικρός και μαζεμένος ο χώρος, αλλά γεμάτος θετική διάθεση, καλά υλικά και καλές τιμές. Τι άλλο θέλουμε;






Πάνω εκεί που δυσκολευόμουν να βρω υλικά περίεργα (εγώ τα λέω περίεργα, γιατί πολύ απλά δεν τα φέρνουν εδώ), τώρα είναι δυο βήματα μακριά μου!




Οι γεύσεις κι αρώματα, βρίσκονται μες στο κέντρο της Ζακύνθου, στη Φωσκόλου 23, τηλ.: 26951-012.91.




Μπορεί ο χώρος να μην είναι τεράστιος, αλλά έχει μια μεγάλη ποικιλία αγαθών, όπως βλέπετε και στις φωτό: Μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, βότανα, τσάι, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά κουταλιού, διάφορα είδη μανιταριών αποξηραμένα ή διατηρημένα σε λάδι, φυτικά σαπούνια και καλλυντικά, χυμούς, ελαιόλαδο, τοπικά προϊόντα αλλά και πρώτες ύλες (βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ κλπ), όλα περιποιημένα και κλεισμένα σε προθήκες ή σακουλάκια.





Το καλύτερο είναι ότι πλέον μπορώ να βρω πράγματα που δεν έβρισκα, όπως αποξηραμένα bluberries, raspberries, cranberries, κεράσια, αλλά και κόκκινες φακές, έγχρωμα φασόλια Μακεδονίας (σε καλύτερη τιμή από το σμ), και προϊόντα διάσημα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το ακόμα πιο καλό, είναι ότι αν κάτι δεν το έχει, το ζητάς και το φέρνει! Εύχομαι να έχει δουλειά και να εκτιμηθεί, τις δύσκολες εποχές που περνάμε!




Και ερχόμαστε στην προσφορά του καταστήματος. Για τους αναγνώστες της μικρής κουζίνας, το μαγαζί Γεύσεις και αρώματα, προσφέρει 2 δωράκια. Ένα μίνι τρίφτη για να τρίβετε το μοσχοκάρυδό σας (σε μέγεθος σπιρτόκουτου είναι) και ένα μίγμα μπαχαρικών για ψωμί.



Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε στην εξής ερώτηση:

Πού σας αρέσει να προσθέτετε μοσχοκάρυδο;

Αφήστε την απάντησή σας εδώ στα σχόλια (όχι στο facebook) και μπείτε στην κλήρωση που θα γίνει ηλεκτρονικά για τα δωράκια. Αφήστε μόνο μια απάντηση και όχι ανώνυμα σχόλια παρακαλώ. Αφήστε τυπικά έστω ένα όνομα μέσα στο σχόλιο, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό μπλόγκερ!

Το κουίζ (που δεν είναι κουίζ) θα τρέχει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ τα μεσάνυχτα. Μετά, μαζί με τα φαντάσματα, θα βγει και ο νικητής!

Καλές δουλειές Σία και Φανούλα!

43 comments:

  1. στο σαραγλι!!!! μμιαμ...

    ReplyDelete
  2. Μπράβο, αξιόλογο μαγαζί, κρίμα που είμαι τόσο μακριά.Καλές δουλειές να έχει..

    ReplyDelete
  3. Μου αρέσουν οι διαγωνισμοί και το...μοσχοκάρυδο!
    Το βάζω σε μακαρόνια ογκρατέν, σε muffins καρότου, στον πουρέ πατάτας και στην πρασσόπιτα!
    Καλό απόγευμα Κική.

    ReplyDelete
  4. Το λατρεύω στη μπεσαμέλ!!!!!!Κ εμένα μου αρέσουν αυτά τα μαγαζάκια.. Σαν παράδεισος είναι!!!

    ReplyDelete
  5. Δίνει τέλειο άρωμα στη μπεσαμέλ και στο πουρέ!!!!Καλές δουλειές τα καλύτερα εύχομαι!!!!

    ReplyDelete
  6. Μαρια Μεταλλινου ΝερουτσουMay 15, 2012 at 5:03 PM

    το βαζω μονο στο στιφαδο !!!!!!!καλες δουλειες !!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. ΣΤΕΛΛΑ ΞΑΝΘΗMay 15, 2012 at 5:19 PM

    ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΈΙΕΣ.ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ,ΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ(ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΤΑ ΚΟΨΑΜΕ ΛΟΓΩ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ)

    ReplyDelete
  8. Πολύ προσεγμένο μαγαζάκι! Καλές δουλειές εύχομαι!
    Το μοσχοκάρυδο είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά, το χρησιμοποιώ κυρίως σε μπεσαμέλ, πουρέ και διάφορα σουφλέ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Υπέροχο μαγαζί!!!Καλές δουλειές εύχομαι!!!Το μοσχοκάρυδο είναι από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά!Το χρησιμοποιώ πολύ στις πατάτες ογκρατέν, στη μπεσαμέλ, σε όλα τα κοκκινιστά κρέατα, σε όλα τα γλυκά του ταψιού εκτός απο το γαλακτομπούρεκο, στη φανουρόπιτα και στις γεμιστές δίπλες.

    ReplyDelete
  10. πολυ ομορφο μαγαζι, ευχομαι καλες δουλειες,
    εγω μοσχοκαρυδο χρησιμοποιω κυριως στη μπεσαμελ, στον πουρε, σε τυροπιτες, και μερικες φορες σε καποια γλυκα.....
    καλη τυχη σ ολους..:)

    ReplyDelete
  11. Ωραίο μαγαζί!!! Το μοσχοκάρυδο το χρησιμοποιώ στην μπεσαμέλ, στο σουφλέ και στον καφέ φίλτρου...

    ReplyDelete
  12. Καλές δουλείες!!!! Σε πουρέ πατάτας.

    ReplyDelete
  13. Deli,μας καλομαθαίνεις εσύ και το γλυκό μαγαζάκι μπαχαρικών-καλές δουλειές να έχει πάντα!

    Μμμ,μ΄αρέσει το μορσχοκάρυδο για μπεσαμέλ,πουρέ και την πίτα με καταίφι,α και στο σαραγλί,κάθε Χριστούγεννα το φτιάχω και το είδα,για να το θυμηθώ.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Kiki, καλορίζικο το κατάστημα των μπαχαρικών, μακάρι να πάει καλά. Ελπίζω τώρα το καλοκαίρι με τον τουρισμό, να δουλέψει καλά. Είμαι σίγουρη ότι είσαι ήδη τακτική πελάτισσα!
    Το μοσχοκάρυδο είναι από τα αγαπημένα μπαχαρικά. Το βάζω στα κέικ, στο παντεσπάνι, σε κάποια γλυκά που φτιάχνουμε στο νησί από το οποίο κατάγομαι, στη μπεσαμέλ και σε παρόμοιες κρέμες φαγητού, στα σουφλέ, στα σιροπιαστά γλυκά. Ταιριάζει ωραία και σε αρωματικό τσάι.
    Καλό σου βράδυ.

    ReplyDelete
  15. Καλές δουλειές!

    Εγώ και ο γιός μου, δοκιμάζουμε έστω και μία φορά τα πάντα! Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα μπαχαρικά που εκτός από τη μπεσαμέλ, δεν έχω βρει κάποιο άλλο φαγητό ή γλυκό που να μου αρέσει ιδιαίτερα. Δεν του έχω βρει ζευγάρι, όπως παραδείγματος χάρη ρυζόγαλο με κανέλα, κοτόπουλο με κάρυ.

    ReplyDelete
  16. Καλορίζικο το γουστόζικο αυτό μαγαζάκι!!!! Μόνο στη μπεσαμέλ το βάζω εγώ, φυσικά και απαραιτήτως... παίρνω όμως ιδέες και από τους υπόλοιπους για περαιτέρω χρήση!!!! χιχι

    ReplyDelete
  17. ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ...
    ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ReplyDelete
  18. Πουθενά, χαχα, δε μου αρέσει:))
    Ωραίο το μαγαζί Κικίτσα, μακάρι να κάνει χρυσές δουλειές!

    ReplyDelete
  19. Σωστός θησαυρός αυτό το μαγαζί...και εγω από Κεφαλλονιά το καλοκαίρι μπορώ να πεταχτώ να απολάυσω και τη Ζάκυνθο...

    ReplyDelete
  20. σε κοκκινιστό και σε στιφάδο
    Καλές δουλειές! Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους μαγαζιά!

    ReplyDelete
  21. Εγω (εκτός κλήρωσης) θα ευχηθώ μαζί σου ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ στο μαγαζάκι που έλειπε απο τη Ζάκυνθο! (κι ας μην έχω πάει ακόμα...για να δεις...)
    Καλή επιτυχία στις συμμετοχές!

    ReplyDelete
  22. Το χρησιμοποιώ κυρίως στην μπεσαμέλ, στον πουρέ πατάτας και στο σπανακόρυζο.

    ReplyDelete
  23. Εννοείται στη μπεσαμέλ!!

    ReplyDelete
  24. Εγώ θα έβαζα μοσχοκάρυδο σε όλα τα γλυκά που "σηκώνουν" κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ. Από μηλόπιτες, τσουρεκάκια με σταφίδες ή muffins αρωματικά . Δεν μπαίνω στην κλήρωση, απλώς μπαίνω στην παρέα και στέλνω την καλημέρα μου στη Ζάκυνθο και "χρυσές δουλειές" στο συμπαθέστατο αυτό μαγαζάκι.

    ReplyDelete
  25. πολυ ομορφος χωρος, γεματο γευσεις και αρωματα οπως και το ονομα του

    τωρα για το μοσχοκαρυδο.... και που δεν το βαζω
    στον πουρε, στις μπεσαμελ, στα ογκρατεν, στο χουγκιαρ μπεγιαρντι, στα μελομακαρονα, στις μηλοπιτες και.... σιγουρα το χρησιμοποιο και αλλου αλλα τωρα δεν μου ερχεται!!!

    ReplyDelete
  26. καλες δουλειες !στην μπεσαμελ στα ογκραντεν evvagr@gmail.com

    ReplyDelete
  27. ..τι μου θυμίζεις τώρα..το μαγαζί στην Άθυτο που μας ξετρέλλανε..κάτι τέτοια μέρη σε κάνουν και καταλαβαίνεις τι όμορφη είναι η ζωή όταν...
    'Οσο για το μοσχοκάρυδο..στην μπεσαμέλ αν έφτιαχνα παστίτσιο μαζί του..οπότε..εγώ είμαι off για τον διαγωνισμό..καλό σας βράδυ και να πάνε όλα πρίμα στο μαγαζάκι εύχομαι ολόψυχα.

    ReplyDelete
  28. ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ Σ' ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠ'ΤΗ ΜΥΤΗ!!
    ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ "ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ" !!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΙΚΗΗΗ !!!

    ReplyDelete
  29. Πολύ ωραία μαγαζί Κική. Σας μικρό παιδί σε παιχνιδάδικο σε φαντάζομαι εκεί :)
    Μακάρι να έχουν καλές δουλειές.
    Το μοσχοκάρυδο το βάζω σε μπεσαμελ, ογκρατεν και γενικά όπου έχει κρέμα γάλακτος νομίζω ταιριάζει πολύ.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  30. Κυρίως στην μπεσαμέλ!! Εύχομαι καλές δουλειές!

    ReplyDelete
  31. Έφτιαξε η μαμά μου πουρέ πρόσφατα και έβαλε μοσχοκάρυδο και ήταν...μμμμ. Εμένα μου αρέσει να φτιάχνω βέλγικα μπισκότα speculoos με πολλά μπαχαρικά, όμως πάντα η γεύση του μοσχοκάρυδου επικρατεί. Καλές δουλειές κι από μένα!

    ReplyDelete
  32. Φαίνεται πολύ όμορφο κατάστημα!!!
    Όντως πολύ καλή πληροφορία,μακάρι να μιμηθούν την κίνηση σε άλλα νησιά,που επίσης χρειάζονται συχνά "υλικά από την Αθήνα".

    Μοσχοκάρυδο σε πουρέ λαχανικών/πατάτας, στη μπεσαμέλ,στο κρέας...σε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πιπερόριζα...αυτά! :)))))))))))

    ReplyDelete
  33. Πολύ όμορφο μαγαζί!!! Καλές δουλειές να'χουν!!! Είναι από τα μαγαζια που τα λέω "παράδεισος" γιατί μπαίνω μέσα και χάνομαι με τις ώρες και νιώθω τόσο όμορφα, θέλω να τα δω όλα, κάθε ράφι, κάθε πραγματάκι...Και μετά αρχίζω να φαντάζομαι τι μπορώ να φτιάξω με το ένα ή με το άλλο υλικό....
    Το λατρεύω το μοσχοκάρυδο!!! Από το φόβο μου μήπως δε βρω στο Βέλγιο πήρα μαζί μου τρία βάζα!!!! Το χρησιμοποιώ πολύ σε τάρτες και πίτες (στο φύλλο αλλά και στην γέμιση), στην μπεσαμέλ, στα ογκρατέν αλλά και στον πουρέ.

    ReplyDelete
  34. stin karydopita ,sta kokkima kreata kai stin mpesamel. polu omorfo katastima! yiouliz@yahoo.gr

    ReplyDelete
  35. Μοσχοκάρυδο βάζω στις τάρτες σοκολάτας και σε σοκολατάκια, στα κέηκ, σε φανουρόπιτα, στην μπεσαμέλ, στο ψωμί, στα ογκρατέν με πατάτα και πατατοσαλάτες, στα κοκκινιστά και στον κιμά (είτε κοκκινιστό, είτε για μπιφτέκια) και τώρα τελευταία και στα βρασμένα μακαρόνια!

    ReplyDelete
  36. Τρελαίνομαι για αυτά τα μαγαζιά. Μπορώ να είμαι με τις ώρες και να χαζεύω. Μοσχοκάρυδο??? Το έμαθα από τον σύζυγο. Το χρησιμοποιώ στα τυροπιτάκια, στις πατάτες σουφλέ, στις μπεσαμέλ και στα μακαρόνια.
    Φιλιά πολλά
    Γιώτα

    ReplyDelete
  37. Βιργινία Κ.May 18, 2012 at 11:30 AM

    Στη μπεσαμελ,τον πουρέ και σε κάποιες σάλτσες. Χθές είδα στην τηλεόραση ότι ταιριάζει πολύ με το σπανάκι!Θα το δοκομάσω.

    Βιργινία Κ.

    ReplyDelete
  38. Έχω περάσει 100 φορές από δω και μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν έχω δηλώσει τις προτιμήσεις μου!
    Λοιπόν μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ, στον πουρέ και σε κάποιες συνταγές μπισκότων-βουτημάτων.

    ReplyDelete
  39. Στην μπεσαμέλ για το παστίτσιο.

    ReplyDelete
  40. Στις σως που έχουν βάση την μπεσαμέλ, στα λαχανάκια Βρυξελών (εσύ φταις) και σε μπισκότα-κέικ με μπαχαρικά!

    ReplyDelete
  41. Καλες δουλειες στο μαγαζι για να βρισκει η Κικον μου ο,τι χρειαζεται και για να πιανει τοπο το ρημα που ξοδευτηκε να φτιαχτει ετσι ωραια το μαγαζι!

    ΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ μπαινει και το βαζω. Εννοειται κι οπου υπαρχει γαλα (κρεμες γενικοτερα).

    Καλες δουλειες.

    Νενα Μιρμιρογλου

    ReplyDelete
  42. Υπάρχει ένα βραβείο στο blog μου για σένα αλλά περισσότερο πέρνα για μια γνωριμία.

    ReplyDelete
  43. Ευχαριστώ όλες και όλους που παίξατε! Στα περισσότερα που αναφέρατε χρησιμοποιώ κι εγώ το μοσχοκάρυδο. Εντυπωσιάστηκα με τον καφέ φίλτρου της Νίτσας!

    ReplyDelete