Friday, March 30, 2012

Καλαμαράκια με καλαμπόκι και κριθαράκι

Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος, μου κάνει παράπονα ότι βάζω συνέχεια συνταγές για γλυκά. Αγαπητό μου παιδί (ταπ ταπ ταπ στον ώμο), αν έπρεπε να διαλέξω αν θα βάζω μόνο φαγητά, ή μόνο γλυκά στο μπλογκ, να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έβαζα μόνο γλυκά! Αφού είμαι αθεράπευτα γλυκατζού! Τι να κάνω; Και επειδή είναι γκρινιάρης, σήμερα θα βάλω ΠΑΛΙ φαγητό! Ορίστε! Δύο συνεχόμενα ποστ με φαγητό! Τι άλλο θέλεις; Και μάλιστα εύκολο, γρήγορο και νηστίσιμο. Με την προσθήκη καλαμποκιού έγινε και πάρα πολύ νόστιμο. Δεν είναι τυχαίο που δεν έμεινε καθόλου, παρόλο που οι άντρες του σπιτιού, προτιμούν τα καλαμαράκια τηγανητά.



Καλαμαράκια με καλαμπόκι και κριθαράκι
Υλικά για 3 άτομα
300-400 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και τεμαχισμένα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 σφηνάκι ούζο
λίγο φρέσκο ή ξηρό μαϊντανό
2 φλυτζανάκια του καφέ μέτριο κριθαράκι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
προαιρετικά
γιαούρτι
πάπρικα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά να γίνουν διάφανα.
Ρίχνουμε και τα καλαμαράκια και αφήνουμε και αυτά να σωταριστούν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ούζο (δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει το σωτάρισμα).
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το κριθαράκι (10-15 λεπτά), ενώ αν χρειάζεται ρίχνουμε νερό. Εγώ κλείνω πάντα νωρίτερα το μάτι και αφήνω τη θερμότητα που έχει μείνει να αποτελειώσει το μαγείρεμα.

Χρησιμοποίησα καλαμαράκια κατεψυγμένα, καθαρισμένα και τεμαχισμένα για λόγους ευνόητους. Είπαμε: εγώ και τα ψάρια/ψαρικά και το καθάρισμά τους, 2 δρόμοι παράλληλοι που δεν θα συναντηθούμε ποτέ!

Σερβίρουμε αν θέλουμε ή αν δεν νηστεύουμε, με μια κουταλιά γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.



Από χτες, στην Παιανία, διεξάγεται έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Όσοι πάτε, στο περίπετρο του Δήμου μας, φιλοξενούνται τα βιβλία μου, ελιές ζακυνθινές, λικέρ και χειροποίητο σαπούνι.


Την Κυριακή, θα υπάρχουν εκδηλώσεις και κουίζ και θα κληρωθούν τα καλούδια μου! Όσοι πάτε έχετέ το στα υπόψη. Για την έκθεση και το πρόγραμμά της, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

16 comments:

  1. Πρέπει να είναι υπέροχο! Καλαμαράκια ....σουρπλ

    ReplyDelete
  2. Ένα φαγάκι νοστιμότατο και εύκολο.
    Την καλημέρα μου.

    ReplyDelete
  3. Προγραμματίζεται από τώρα για την εβδομάδα που θα είμαι στο χωριό.
    Έχω ένα πηγμένο Σ/Κ πολύ θα ήθελα να βρεθώ στην έκθεση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλά να περάσεις στο χωριό!

      Delete
  4. Αγαπώ καλαμαράκια και με αυτον τον τροπο φαινονται πολυ νοστημα...

    ReplyDelete
  5. Κική μου πρόσφατα διάβασ αότι σύμφωνα με τελευταίες έρευνες οι άνθρωποι που αγαπούν και τρώνε αρκετά γλυκά έχουν και πιο γλυκιά... συμπεριφορά!
    συγκεκριμένα οι εθελοντές που τρώγανε γλυκά ήταν πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους σε μια ανάλογη κατάσταση σε σχέση με αυτους που δεν τρώγαν κάτι γλυκό ή δεν τρώγανε.. τίποτα!
    Αλι σε μενα που μ'αρέσουν τα αλμυρά και καυτερά! ειμαι καλό παιδι βρε συ! αλήθεια!
    Ο συνδυασμός σου σημερα με σκοτώνει καθώς απέχω ελαφρώς απο τα ζυμαρικά με μέτρια επιτυχία.. Το βλέπω και έχω κολλήσει στην οθόνη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λες ε; Να έχω μια δικαιολογία και μια αιτία να τα τρώω βρε παιδί μου! χαχα! Εγώ πάντως δεν ξέρω αν είμαι γλυκιά, αλλά ότι έχω διάθεση να βοηθάω, έχω...
      Κι εγώ προσπαθώ να απέχω...:-/

      Delete
  6. Υπέροχο! Μου αρέσουν τα καλαμαράκια και ο συνδυασμός σου, μου φαίνεται ενδιαφέρων...
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα αγαπητή μου Κική.
    Κι΄εγώ με το μέρος του φίλου σου Κωνσταντίνου.
    Τα γλυκά για σας τις γλυκατζούδες. Ονόματα δεν λέμε.
    Για μας βάζε κανένα μεζεδάκι.
    Νάσαι καλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ δηλώνω γλυκατζού! Πάει και τελείωσε χαχα!

      Delete
  8. Ωραιότατα!!!
    Και μετά από δύο ολόκληρα αλμυρά ποστ, οπωσδήποτε το επόμενο θα είναι γλυκό, αφού άλλωστε μετά το ψαρικό ένα γλυκό χρειάζεται...!

    Θα προτιμούσα ταούκ κιοκσού ή καζάν ντιμπί.

    **Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη γιουρτιού, θα το δοκιμάσω με κάτι κονσερβοειδές μιά και το ανωτέρω κρίνεται μεγάλος μπελάς...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μήπως θες και χανούμ μπουρέκ! (καλέ υπάρχει τέτοιο πράμα; Χαχα!)

      Delete
  9. Κική μου καλησπέρα και καλό μήνα!!!Εγώ πάλι είμαι και του αλμυρού αλλά και του γλυκού(κακό αυτό δε λέω σε τίποτα όχι)!!!Είναι απίθανο το πιάτο σου!!!Η παρουσίαση σκίζει!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete