Wednesday, February 1, 2012

Γευστικό ταξίδι στη Σμύρνη Ι

Οι φίλοι μου με σκέφτονται όταν ταξιδεύουν, κι εδώ, ταξιδεύουμε σε ένα φούρνο στη Σμύρνη, την ώρα που κάνουν κουλούρια σιμίτια (Θεσσαλονίκης).

Καλό μήνα!








16 comments:

  1. Ωραίο πράγμα τα ταξίδια.. πόσο μάλλον σε τέτοιους γευστικούς προορισμούς!!! καλό μήνα Κικίτσα μου

    ReplyDelete
  2. Deli,τα κουλούρια τους είναι γευστικότατα,όπως και τα δικά μας!
    Στη Σμύρνη δεν αγόρασα,αλλά στην Πόλη,είδα ότι είναι πιο ξεροψημένα,με πιο σκούρο χρώμα και πολύ τραγανά.Μας είπαν ότι ψήνονται σε φούρνους με ξύλα.
    Καλό μήνα-φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Καλό μήνα!!!Μου αρέσουν τα ταξίδια!!!

    ReplyDelete
  4. Καλό μήνα Κική μου!! στη Σμύρνη δεν έχω πάει αλλά και στην Πόλη έχουν πολύ ωραία κουλούρια!!!!

    ReplyDelete
  5. Καλό μήνα! Σχεδον τα μύρισα! Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  6. Θα ήθελα να γύριζα το χρόνο πίσω και να "μύριζα τη Σμύρνη", εκείνη τη μικρασιάτικη, πριν την καταστροφή της! Να τη ζούσα, να αφουγκραζόμουν τη ζωή της και τους ήχους της και να γευόμουν την κουζίνα της, με όλα τα πιπέρια και τα μπαχάρια της!

    ReplyDelete
  7. Καλό Μήνα!
    Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, είναι συνταγή που έφεραν πρόσφυγες από την Πόλη και έχουν διαφορά στη γεύση από τα σημίτια της Πόλης, τα σύγχρονα.
    Τα δικά μας είναι πιο γλυκά και αυτό οφείλεται στο ταχίνι που περιέχουν.
    Κυκλοφορούν σε δυο εκδόσεις, παχουλά και "κριτσινοειδή". Παλιότερα έφτιαχνα και τα δύο, αλλά τελευταία τα δόντια δεν βοηθούν και τα παράτησα.....

    ReplyDelete
  8. Καλό μήνα να έχεις Κική

    ReplyDelete
  9. Καλό μήνα! Κική μου τα κουλούρια με ένα καλό Ελληνικό καφέ, είναι από τα πιο αγαπημένα μου πρωινά!
    Προσπαθώ να καταλάβω τι παρουσιάζουν οι φωτογραφίες πιο συγκεκριμένα η προτελευταία

    ReplyDelete
  10. Καλό μήνα.

    Ναχα μερικά κουλουράκια !!!!

    ReplyDelete
  11. Καλό μήνα σε όλους! Ευχαριστώ για τις ευχές!

    Δύσπιστε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!

    Αγγελική, είναι κάποιο ζυμάρι ή ζυμαρικό σε μπουκιές!

    ReplyDelete