Thursday, January 12, 2012

Και τα μπαχαρικά πάνε....

Ωραίαααα...Πολύ μου άρεσε τελικά το ποστ με τα μπαχαρικά. Είδα ότι όλοι έχουμε αγαπημένα αρώματα και γεύσεις. Είναι πραγματικά μαγικό το τι αρέσει στον καθένα και γιατί! Να φταίνε τα γονίδια; Να φταίνε οι αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και οι μαγειρικές συνήθειες της οικογένειας; Ποιος ξέρει τι είναι αυτό που μας κάνει να μας αρέσει ή να μη μας αρέσει ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο.

Χαμογελούσα με τα σχόλιά σας, συγκρατιόμουν να μην απαντήσω και χρειαστεί να σβήσω το σχόλιο μετά. Είδα νέες φίλες (καλωσήρθατε!), γευόμουν τα μυρωδικά που αναφέρατε ένα-ένα!

Αν πρέπει να πω τα δικά μου αγαπημένα μπαχαρικά και βότανα...θα δυσκολευτώ όπως στο προηγούμενο ποστ! Λατρεύω τη μυρωδάτη κανέλλα, το γλυκό μοσχοκάρυδο, το πιπεράτο γαρίφαλο (και ουχί γαρύφαλλο-πιστέψτε με!), το δυνατό κάρυ και τη μοναδική μαστίχα, τον ουζένιο γλυκάνισο και μάραθο, το νοσταλγικό μαχλέπι και κακουλέ, τη δροσερή μέντα και δυόσμο, τα πιπέρια και τα αρωματικά αλάτια, τη γλυκόριζα, το φρέσκο δεντρολίβανο, το τζίντζερ και το κάρδαμο και γύρευε πόσα άλλα ακόμα!

Αν στο προηγούμενο ποστ υπήρχε ερώτηση "ποια σκηνή από ταινία σου αρέσει", τότε θα απαντούσα εύκολα: τη σκηνή εκείνη στην Πολίτικη κουζίνα, που ο παππούς μαθαίνει τα μπαχαρικά στον εγγονό, και τη σκηνή, που μεγάλος πια ο πρωταγωνιστής γυρίζει στο μαγαζί του παππού, θυμάται, και τα μπαχαρικά αιωρούνται σαν αστέρια στο σύμπαν! Τι καταπληκτικές σκηνές στην ταινία ε;





Και τώρα στο θέμα μας. Η κλήρωση! Είχαμε 56 συμμετοχές. Δεν υπολόγισα το 2ο σχόλιο της Ρεγγίνας και το 2ο σχόλιο της Βιβής! Ατακτούλες! Θα σας μαλώσω! Xαχα! Επίσης, συμπεριέλαβα στην κλήρωση τους πάντες! Ακόμα και τους πιο μακρινούς!

Οπότε, μετά την ηλεκτρονική κλήρωση, οι 2 πρώτοι είναι τα νούμερα 48 και 18. Όσο κι αν προσπάθησα να μεταφέρω τα δεδομένα σε prtsc φωτό, το pc αρνιόταν πεισματικά! Οπότε το μετέφερα απευθείας εδώ! Υπενθυμίζω ότι η ώρα είναι σε UTC, γι΄ αυτό βλέπετε να λέει 10.00.07!
Όπως και νά 'χει, Ρεγγίνα (το 48) και Ελένη (18), είσαστε αυτές που θα παραλάβετε τα μπαχαρικούλια! Να είσαστε πάντα καλότυχες και ευχαριστώ όλους και όλες που παίξατε!

Επί τη ευκαιρία να πω ότι και στη Ζάκυνθο άνοιξε μαγαζί με μπαχαρικά πρόσφατα, αλλά δεν το έχω επισκεφτεί ακόμα! Θα πάω πολύ σύντομα και μου φαίνεται θα έχουμε νέο παιχνίδι σύντομα! Τι λέτε;




True Random Number Service
Random Sequence Generator
Here is your sequence:
48 15 30 12
18 13 34 50
10 56 40 36
22  4   7  53
16 25 37 41
43 24  17  3
45 19  20  2
35 49  31 55
27 28 26 33
6  21  8  42
54  47 5 23
39 38 14  9
52 46 11 44
1  51 32 29
Timestamp: 2012-01-11 22:00:17 UTC


10 comments:

  1. Μπορεί να μην κέρδισα, πού να κοντραριστώ με τη φιλενάδα μου με τα 2 σχόλια ΧΑΛΑΛΙ ΤΗΣ & καλομαγείρευτα,ΑΛΛΑ στο Μπαχαράδικο θα πάμε ΜΑΖΙ!Πρόσεξε...

    ReplyDelete
  2. Μπράβο Κικίτσα... λατρεύω τους διαγωνισμούς να βάζεις κι άλλους! χαχα Πάντα καλότυχες κορίτσια. Όσο για την αναφορά σου στην πολίτικη κουζίνα..τι να πει κανείς για αυτή την ταινία... θέμα, μουσική, φωτογραφία... όλα είναι απίθανα!!
    Καλημέρα με πολλά φιλιά και χαμόγελα!

    ReplyDelete
  3. Αυτή η σκηνή απ'την Πολίτικη Κουζίνα είναι και μένα η αγαπημένη μου. Οταν βλέπω αυτό το έργο (το έχω σε dvd γιατί είναι από αυτά που θέλω να δω και να ξαναδώ) στις σκηνές που δείχνει το μαγαζάκι του παππού πάντα μου έρχεται μυρωδιά από κανέλλα. Εκτός απ' το εστραγκόν που χρησιμοποιώ κατα κόρον τελευταία, η κανέλα είναι η σταθερή αξία γιά μένα. Και στο φαγητό και σε γλυκά. Καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστώ Σε μυρωδάτη μου!
    Το Πρώτο μου Δώρα για Σήμερα!!!
    Πολύ το χάρηκα! Ήθελα να ήμουν εκεί να δώσω εκ του φυσικού....
    ...Τα φιλιά μου

    :)))) :))))

    ReplyDelete
  5. Χαρά, δεν έκανα..σκλαμπαριές!
    Αλλά είμαι κομματάκι..αυθόρμητη!
    Μούρχονται κι άλλα να πω αφ ότου τα..είπα.
    Όπως ..τώρα!

    ReplyDelete
  6. Γιατί μόλις διάβασα το παιχνιδάκι σου η πρώτη μου εικόνα ήταν και εμένα αυτή της πολίτικης κουζίνας;;; Θυμάμαι ότι ένιωσα μαγικά σε αυτές τις ίδιες σκηνές...

    ReplyDelete
  7. Χαρά καλέ με ένα έπαιξε η ατακτούλα! Το 2ο δεν το υπολόγισα! χαχα! Μαζί ε; Χμμμμ...

    Αγγελική, τέλεια ταινία! Όταν σκέφτομαι μπαχαρικά, τη θυμάμαι!

    Ginger μα δεν είναι καταπληκτική σκηνή;;; Ένας λόγος που θα ήθελε να πάω στην Κωνσταντινούπολη, είναι για να δω τις αγορές με τα μπαχαρικά!

    ReplyDelete
  8. Ρεγγίνα χρόνια πολλάααα! Άστην να λέει τη ζουλιάρα! Ζουλεύει που δεν κέρδισε! χαχα!

    Μαρίνα, κι εμένα συνειρμικά εκεί πάει το μυαλό μου!

    ReplyDelete
  9. Deli, το καταχάρηκα!Κάτι γίνεται κι αλλάζει η τύχη μου,να δούμε θα συνεχιστεί-δε μ΄έχει καλομάθει.

    Από τα συγκλονιστικότερα έργα,το έχω δει πολλές φορές,σινεμά και στη nova όσες φορές το έχει.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Ελένη, καλότυχη πάντα!

    ReplyDelete