Thursday, June 23, 2011

Πιπεριές κέρατα, ψητές με τυρί και γαλοπούλα

Ένα light μεζεδάκι σας έχω σήμερα. Πιπεριές γεμιστές με τυρί και γαλοπούλα. Οι πιπεριές ψήνονται, έτσι δεν παίρνετε θερμίδες από το τηγάνισμα. Το τυρί, μπορει να είναι χαμηλών λιπαρών, ή να δοκιμάσετε ακόμα και με ανθότυρο. Δεν δίνω τον ακριβή αριθμό υλικών, γιατί εξαρτάται από το πόσες πιπεριές θα γεμίσετε.


Πιπεριές κέρατα, ψητές με τυρί και γαλοπούλα
Υλικά
πιπεριές κέρατα
τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών ή κασέρι
γαλοπούλα βραστή (αλλαντικό)
ξύδι
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μακρουλά κομμάτια το τυρί και τη γαλοπούλα.
Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών, και βγάζουμε προσεχτικά με μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια.
Τις γεμίζουμε εναλλάξ με τυρί και γαλοπούλα και τις καπακώνουμε με τα καπάκια που κόψαμε.


Τις ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.


Απολαμβάνουμε με λίγο ξύδι από πάνω.
Αν θέλουμε αλατίζουμε.

Καλό πσκ!

24 comments:

  1. Αυτό το τσακίζουμε τακτικότατα αλλά μέχρι τώρα μόνο με τυράκια!
    Μούρλια ακούγεται και έτσι!

    ReplyDelete
  2. Αυτός κι αν ειναι μεζές!!!!!Εγώ πάντως τις πιπεριές θα τις τηγανίσω για να το απολαύσω απόλυτα!!!!

    ReplyDelete
  3. Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές!
    καλημέρα!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Κική,
    και εγώ σαν την Έφη, με τυρί τις φτιάχνω τις πιπεριές και πάντα ψητές.Η δικιά σου είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα δοκιμαστεί, να είσαι σίγουρη!

    ReplyDelete
  5. Οι γευστικές πιπεριές.
    Ένα νόστιμο πιάτο για να απολαύσετε κρύα.
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή.

    ReplyDelete
  6. Μεζεδάκι σπέσιαλ και πανεύκολο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Ω, τι γευστικό και πανεύκολο μεζεδάκι είναι αυτό? Παγωμένη μπυρίτσα από δίπλα και δεν θέλω τίποτα άλλο!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Εύκολο, καλοκαιρινό και νόστιμο! Ότι πρέπει!

    ReplyDelete
  10. ωραιο με την γαλοπουλα.
    μονο με τυρι το εφιαχνα.
    μου αρεσει η ιδεα!

    ReplyDelete
  11. Μμμ τέλειο! Θα δοκιμαστεί!

    ReplyDelete
  12. πολύ ωραία η ιδέα σου...

    ReplyDelete
  13. Χωρίς τη γαλοπούλα και με μπόλικο ξύδι και αλάτι είναι από τα αγαπημένα μου!

    ReplyDelete
  14. ωραίο!!! και πιο ωραίο ακόμη, το γεγονός ότι κι αυτή η συνταγή είναι διαιτητική!!!! φαντάζομαι ότι εδώ (στις εξωτικές ΗΠΑ) που έχουμε τις πιπεριές τις καυτερές (από το Μεξικό), θα είναι και πολύ ενδιαφέρον... (πρωτίστως εάν βγάλουμε προσεκτικά όλα τα σποράκια από μέσα) Κική μου, είσαι απίθανη, και μας προσέχεις κι όλας!!!

    ReplyDelete
  15. Με το ξυδι..να βαλω και λιγο σκορδο;;
    Πολυ ωραιες πιπεριες!!

    ReplyDelete
  16. Ωραιο μεζεδακι και ελαφρυ Κικη, θα δοκιμαστει παραυτα.

    ReplyDelete
  17. Εύκολο, γρήγορο και προπάντων γευστικότατο!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  18. Σε κάποια στιγμή μαγειρικής έμπνευσης (και πείνας) το έκανα αυτό με μόνο ανθότυρο και βγήκε σούπερ, έτσι όπως το λες πρέπει να είναι πάρα πολύ σούπερ...

    ReplyDelete
  19. ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ δεν το συζητώ...
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις Κική μου, μου λείψατε!!!

    ReplyDelete
  20. poly wraia h syntagh soy, tis latreyw aytes tis piperies, tis bazw pantoy!

    ReplyDelete
  21. Αγαπημένο μεζεδάκι!!!

    ReplyDelete
  22. Πράγματι είναι υπέροχες και πανεύκολες....όμως υπάρχει νομίζω ένα μικρό προβληματάκι που με ταλαιπωρεί και βαριέμαι να τις φτιάχνω.... είδα ότι δεν αναφέρθηκες καθόλου σ΄αυτό...μ΄ένα μαχαίρι προσπαθώ πολύ προσεχτικά να αφαιρέσω την ίνα,ας τη χαρακτηρίσω έτσι,που καλύπτει τις πιπεριές και είναι ενοχλητική στο μάσημα....μήπως οι δικές σας πιπεριές δεν την έχουν αυτή την ίνα..αναρωτιέμαι.....σ΄ευχαριστώ και πάλι για τις πρωτότυπες ιδέες σου και νοστιμότατες συνταγές...

    ReplyDelete
  23. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Πράγματι, είναι ένα απόλυτο καλοκαιρινό μεζεδάκι. Με ξύδι και αλάτι μου αρέσουν κι εμένα πολύ!

    Βίβιαν! Χαμπάρι δεν είχα πάρει ότι άνοιξες μπλογκ!

    Κάθυ, γιατί όχι;

    Μινωίτισσα, η φλούδα υποθέτω εννοείς, βγαίνει εύκολα αφού ψηθεί με ένα μαχαιράκι. Και οι δικές μου πιπεριές την έχουν :-) Ευχαριστώ!

    ReplyDelete