Sunday, November 21, 2010

To blog or not to blog

Η Έφη και η cook με προσκάλεσαν να παίξω. Γράφουμε 5 πράγματα που μας αρέσουν στο blogging και 5 πράγματα που μας εκνευρίζουν.
Μετά θα καλέσουμε 5 φίλους από την blogoσφαιρα να πουν και αυτοί τη γνώμη τους!
http://everything.typepad.com/.a/6a00d83451c82369e20111685e7b8c970c-800wi
Λοιπόοοοοον....
Τι μου αρέσει:

1) Μου αρέσει που έχω γνωρίσει αξιολογότατους ανθρώπους και που έχω κάνει ωραίες φιλίες μέσα από αυτό. Η φιλία βέβαια, είναι κάτι που δοκιμάζεται με τα χρόνια, όμως, ήδη με κάποιους, γνωριζόμαστε χρόνια και πονάμε ο ένας τον άλλον. Άσε που μας ενώνει και η ίδια τρέλα :-)))

2) Μου αρέσουν οι καινούριες ιδέες που βλέπω σε μπλογκς.

3) Μου αρέσει η επικοινωνία μεταξύ μας και οι κώδικες επικοινωνίας που έχουμε με μερικούς ειδικά!

4) Μου αρέσει που ασχολούμαι με κάτι τόσο δημιουργικό.

5) Μου αρέσει, που έχουμε ανταλλάξει με πολλούς, μαγειρικά gadgets και υλικά. Υλικά που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανταλλαγή έτοιμων χειροποίητων προϊόντων, αλλά και πρωτογενή υλικά προς χρήση! Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ανταλλαγή!

Τι δεν μου αρέσει:

1) στο top, είναι εκείνο που με εκνευρίζει πιο πολύ απ' όλα. Με εκνευρίζουν όσοι κάνουν τους ξερόλες, όσοι είναι αγενείς και όσοι φέρονται στους άλλους λες και είναι οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο και όλοι οι υπόλοιποι οι λατζέρηδες, είτε στα μπλογκ τους, είτε σε σχόλια. Προσωπικά, όλους αυτούς, τους κάνω πέρα, με ό,τι κόστος μπορεί να έχει. Η ευγένεια έχει και όρια.
Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να πεις ένα πράγμα. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να πει ο καθένας ό,τι θέλει, με ευγενικό τρόπο. Δεν μιλάω για προσποιητή ευγένεια. Μιλάω για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, χωρίς να δείχνει κανείς αλαζονεία.

2) Σαν συνέχεια του παραπάνω, με εκνευρίζουν τα ανώνυμα σχόλια. Όχι εκείνα τα ανώνυμα που γράφουν το ονοματάκι τους μέσα ο καθένας. Μιλάω για τα ανώνυμα σχόλια, που μπαίνουν στις 3 τη νύχτα, σε παλιά ποστ, ίσα για να σε εκνευρίσουν. Εγώ, επειδή είμαι καλός άνθρωπος (ψέμματα, κακός είμαι κατά βάθος), τα ανεβάζω αυτά τα σχόλια, έτσι για να μην νομίζετε ότι την έγκριση σχολίων στα παλιά ποστ την έβαλα για να τα κόβω. Όοοοοχι! Τα ανεβάζω, για να βλέπει ο κόσμος πόσο προβληματικοί είναι μερικοί άνθρωποι. Τώρα, αν θα απαντήσω σε τέτοια σχόλια, είναι άλλο θέμα. Η εμπειρία τεσσάρων χρόνων στο blogging, με έχει διδάξει πολλά...Όσο για όσους γράφουν ανώνυμα και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο παραμένουν ανώνυμοι, τους υπενθυμίζω ότι υπάρχει κάτι που λέγεται "στατιστικά" και μαρτυράει πολλά! :-)))

3) Με εκνευρίζει να μπαίνω σε μπλογκ που παίζει αυτόματα μουσική! Οκ. Είναι ο δικός σας χώρος και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Όμως, σκεφτείτε πριν βάλετε μουσική, 3 πράγματα:
α) όταν έχεις παλιό pc, (και έχω υπάρξει με τέτοιο), δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει σελίδα που παίζει μουσική, βίντεο, slide show κλπ. Θέλει να του τάξεις για να ανοίξει και αν ανοίξει κάνει μια ώρα. Στο μεταξύ, έχεις ψήσει καφέ, έχεις φτιάξει μεσημεριανό κι αυτό ακόμα ανοίγει. Νευρίαζα τόσο πολύ τότε με τις φορτωμένες σελίδες, που απλά δεν έμπαινα σε κάποια μπλογκ. Τώρα, όταν μπαίνω σε μπλογκ με μουσική, τρέχω πανικόβλητη σε όλο το μήκος του μπλογκ, να βρω πού είναι για να την κλείσω. Υπενθυμίζω, ότι είμαι μουσικός :-))))
β) έχετε σκεφτεί, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν 5-6 (στην καλύτερη) σελίδες ταυτόχρονα; Εγώ είμαι μια από αυτούς. Όταν περνάει κανείς δίπλα από το pc μου, τα χάνει από τις πολλές σελίδες που έχω ανοιχτές. Έτσι για την ιστορία, αυτή τη στιγμή, έχω 7 ανοιχτές. Φαντάζεστε να παίζουν και οι 7 μουσική;
γ) θες ησυχία και έχεις αράξει και χαλαρώσει στο pc. Έχεις κοιμήσει τα παιδιά επιτέλους (όχι εγώ, έχω μεγάλα) ή κοιμάται ο καλός σου μέσα. Ξεχνάς να κλείσεις τα ηχεία και ξαφνικάααααα, αρχίζει η ντίρλα. Ουααααααααααααααααααα το μωρό! Τι έγινε; Φωνάζει ο καλός σου! Πάει η ησυχία και η χαλάρωση!

Η πρότασή μου είναι, αν βάζετε μουσική, βάλτε τη τουλάχιστον να παίζει μόνο όταν το θελήσει κάποιος και όχι αυτόματα.

4) Με εκνευρίζει η λεκτική επαλήθευση. Με εκνευρίζει που πρέπει να γυρίζω από τα ελληνικά στα αγγλικά και τούμπαλιν για να γράφω αυτή τη λέξη που δεν έχει νόημα. Συχνά την κάνω λάθος, συχνά πρέπει να την ξαναγράψω, συχνά γράφω ένα σχόλιο σε γκρίκλις στο επόμενο μπλογκ που πάω να σχολιάσω γιατί ξέχασα να το γυρίσω στα ελληνικά και ακόμα πιο συχνά κλείνω τη σελίδα μόλις σχολιάσω, πριν προλάβω να δω ότι είχε λεκτική επαλήθευση και μετά αναρωτιέμαι που πήγε το σχόλιό μου ή πρέπει να το ξαναγράψω, γιατί την είδα τη στιγμή που το έκλεινα! Ειλικρινά σας μιλάω, είναι περιττή. Αν το βάζετε για προστασία, σας πληροφορώ, ότι για ένα διάστημα που την είχα βάλει κι εγώ για προστασία, είχα spam σχόλια, κι ας είχα λεκτική επαλήθευση. Αντί γι΄αυτό λοιπόν, έβαλα έγκριση σχολίων, στα πάνω από 5 ημερών ποστ και ησύχασα από τα spam.

5) Με εκνευρίζουν οι αντιγραφές. Το έχω δηλώσει ξανά. Θεωρώ ότι αν έχει κάποιος σκοπό να αντιγράψει, μπορεί να ρωτήσει τον ενδιαφερόμενο. Είναι τόσο απλό! Το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν, όταν θεωρούσα ότι δεν είναι σημαντικό. Κόντεψα κάποτε να βρω και μπελά από αυτό. Ο καθένας, οταν γράφει κάτι, θέλει να το σέβεται ο άλλος. Είναι απλό να ρωτήσεις τον άλλον αν μπορείς να αναδημοσιεύσεις κάτι. Είναι επίσης απλό, να βάλεις την πηγή, αν δεν μπορείς να τον ρωτήσεις.

Θα παραβιάσω λίγο τους κανόνες και θα πω ενα ακόμα αρνητικό του blogging και γενικά του "περνάing" πολλές ώρες στο pc. Δυστυχώς, αυτή η ενασχόληση, μου έχει προκαλέσει πόνο στα χεράκια μου κατά καιρούς, στον αυχένα μου κλπ. Αυτό γίνεται εξαιτίας της πολύωρης ενασχόλησης με το άθλημα....Εδώ λοιπόν, θα πω και μια συμβουλή. Είμαστε πια πάνω από 150 μαγειρικά μπλογκ. Κυρίες μου (και κύριοι), κουλάρετε. Δεν χρειάζεται να βάζετε 7 συνταγές την εβδομάδα. Ποιος προλαβαίνει να διαβάσει 150 μπλογκς επί 7 συνταγές στο καθένα; Κανένας! Η πυκνότητα των συνταγών, έχει προκαλέσει αυτό που έθιξε η Λίλα. Το να μην προσέχεις πολλές φορές τι βάζει ο άλλος. Ποιος όμως προλαβαίνει να διαβάσει όλες αυτές τις συνταγές καθημερινά.; Είναι προτιμότερο να μπει μια ανάρτηση πιο προσεγμένη σε θέμα, υλικά, ακόμα και φωτογράφηση ανά 4-5 μέρες, ακόμα και ανά βδομάδα, παρά μία κάθε μέρα. Έτσι, και τη συνταγή θα προσέξουμε περισσότερο και θα έχουμε χρόνο να περάσουμε από όλους και να σχολιάσουμε.

Τώρα ποιοι να παίξουν; Θα πρωτοτυπήσω. Καλώ μόνο τη Χαρά! :-))))

17 comments:

  1. Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα να αρχίσει απο αύριο για όλους μας.
    Πολύ ομορφες οι απαντήσεις σου και συμφωνω σε αρκετες.

    ReplyDelete
  2. Γειά σου βρε Κική.....΄σαν να τα έγραφα εγώ!!! Πρέπει να βρεθούμε εμείς οι 2 να πιούμε ολοήμερο καφεδάκι!!!!!

    ReplyDelete
  3. θα συμφωνήσω για την λεκτική επαλήθευση και τη μουσική, το έγραψα και στη Λίλα αν δεν κάνω λάθος και θα το γράφω όπου μπορώ μέχρι να σταματήσει να συμβαίνει! Ειδικά η επαλήθευση! Βλέπεις κάτι ωραίο,θες να σχολιάσεις, να πεις μια καλή κουβέντα και τσουπ πρέπει να περάσεις από σαράντα κύματα!
    Κική,ακόμα δε μας είπες τι θέμα θα'χει το καινούριο βιβλίο ή εγώ δεν περνάω από δω αρκετά συχνά και δεν το είδα;
    Για να πάω να ψάξω λίγο!

    ReplyDelete
  4. Πω πω! Αυτό με τη μουσική με ενοχλεί κι εμένα τόσο πολύ!! Άσε που μερικές φορές ακούω κάτι άλλο και μου το χαλάει...Έχω σταματήσει κι εγώ να μπαίνω σε αρκετά ιστολόγια γι αυτό το λόγο...
    Καλό βράδυ!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  5. kalispera kiki!
    ego san apli episkeptria exo na po oti o sevasmos metaxi mas ine poli simantikos!!episis i ektimisi ine exisou simantiki!!ena megalo bravo se oles tis kyries pou kata kerous episkeptome!na sinexisete na dimiourgite sas xriazomaste!iste i agapimeni mou pareoula ke as min gnorizomaste.sou euxome mia omorfi eudomada!

    ReplyDelete
  6. Νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω πρόβλημα με την λεκτική επαλήθευση, αλλά βλέπω ότι όλος ο κόσμος έχει.
    Εμπαινα σε διάφορα blogs και έλεγα "σε παρακαλώ βγάλε την λεκτική επαλήθευση, δεν χρησιμεύει πουθενά" και σκεφτόμουνα ότι θα με βρίσκουν ... γραφική;-)
    Καλή βδομάδα Κικίτσα!

    ReplyDelete
  7. Skroytzako ευχαριστώ! Επίσης!

    Λίλα, εύχομαι να τον πιούμε σύντομα! :-)))

    Δέσποινα συμφωνώ! Όσο για το θέμα, δεν το αποκάλυψα ακόμα!

    Τρελοτουρίστρια, εγώ μόνο 2 μπλογκ αφήνω να ακούγεται η μουσική τους. Σε όλα τα άλλα τρέχω να την κλείσω!

    Βασιλική ευχαριστούμε πολύ! Αυτό θέλουμε. Μια ωραία παρέα!

    Έλενα, μπααααα! Είναι πολλοί που δεν τους αρέσει! Αναγκαστικά τη δεχόμαστε....

    ReplyDelete
  8. Γειά στο στόμα σου!

    Νένα

    ReplyDelete
  9. Να μαι και εγω..καιρο εχω να σας γραψω(δυστηχως ολοι ζουμε σε μια τρελα)αλλα παντα σας διαβαζω και σας σκεφτομαι.Κικιτσα μου χαθηκαμε αλλα δε σε ξεχνω.Ελπιζω να τα πουμε καποια στιγμη και παλι(ειναι στα πλανα μας αλλο ενα ταξιδι στην ομορφη Ζακυνθο).

    Στο θεμα μας τωρα...βρισκω εξαιρετικα ενδιαφερουσα αυτη τη συζητηση εστω και υπο μορφη παιχνιδιου.Δε ξερω ποια το σκεφτηκε(δυστηχως λιγους εχω την τυχη να γνωριζω προσωπικα) αλλα μπραβο!Πολυ εξυπνο παιχνιδι ειλικρινα.

    Συμφωνω με ολα οσα γραφεις Κικη αν και δεν ειμαι blogger.Σαν απλη επισκεπτρια ομως και γνωστη fun των μαγερικων σελιδων εχω να πω οτι διαφωνω με την τελευταια σου παρατηρηση...
    Απο τη μερια του επισκεπτη σας ενημερωνω οτι ειναι εξαιρετικα κουραστικο να μπαινεις σε σελιδες κολλημενες στην ιδια συνταγη για παραπανω απο 2 μερες...
    Κσταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο να εχετε καθημερινα νεο υλικο,καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι κανετε το χομπυ σας και διατηρειτε εναν, ας πουμε ''ηλεκτρονικο τσελεμεντε'' μεσω του οποιου μοιραζεστε συνταγες, ομως αν σας ενδιαφερει και ο απλος επισκεπτης που μπαινει καθημερινα και επιθυμει να δει κατι καινουργιο πρεπει να το λαβετε υποψιν σας.Εγω προσωπικα δεν σας κρυβω οτι αρχισα να χανω το ενδιαφεορν μου για πολλες μαγερικες σελιδες(και ειναι πλεον και τοσοοο πολλες) απο τη στιγμη που βλεπω οτι δεν υπαρχει συχνα νεο υλικο.Βγαζω το καπελο σε οσους καταφερνουν να κρατουν ακομα ζωντανο το ενδιαφερον μας.
    Αυτα εντελως φιλικα απο μενα.
    Πολλα φιλια!
    Μαργαριτα

    ReplyDelete
  10. Ax,με τρελλαίνει η Μοναδικότητα!!!
    Εγω και καμιά άλλη, αμ πώς!
    Αλλά πώς θα το μάθαινα πουλί μου;
    θα μύριζα τα νύχια μου; έχει και κακό καιρό και δεν φτάνουν τα "κύματα"...
    Και τέλος, τώρα που τα έγραψες ΟΛΑ τι θα γράψω εγώ η πτωχή νεο-blogger, το στραβάδι;;;;
    Θέλεις να κάνω αυτό ποιυ έκανε η Ξανθή,ε; θέλειειειειςςς;;;

    ReplyDelete
  11. Μαργαριτούλα καλώς την! Με το καλό να έρθεις στο νησί όποτε αποφασίσεις!
    Κοίτα. Από τη μεριά σου έχεις δίκιο. Σαν θεατής που περιμένει να δει καινούριες συνταγές και ιδέες. Εγώ θα ρωτήσω όμως το εξής: πόσα μπλογκς παρακολουθείς συνολικά; 10; 20; 30; Εγώ η έρμη που έχω στον ρίντερ πάνω από 100, συν τα άλλα που δεν είναι μαγειρικής, πότε να βρω χρόνο να τα διαβάσω και να τα σχολιάσω; Γι΄αυτό το λέω. Όταν ποστάρεις καθημερινά, η κάθε συνταγή χάνεται και μετά ούτε καν θυμάμαι πού την είδα! Αν δεν την κοπιάρω εκείνη τη στιγμή που βλέπω πως κάποια αξίζει, πάει. Πέταξε το πουλάκι!
    Τα φιλιά μου στην οικογένεια!

    Χαρά ντιαρ, περίμενα να δω πότε θα το δεις. Να δω πότε θα περάσεις από δω. Έτσι για να μη μου λες για μένα! Χεχε! Να κάμεις ό,τι θες! Δική σου είναι η ανάρτηση! :-p

    ReplyDelete
  12. Καλα εγω ειμαι ειδικη περιπτωση μου αρεσει να διαβαζω παρα πολλα και επισκεπτομουν ακομα περισσοτερα πριν λιγο καιρο .Τωρα εχουν μειωθει στο μισο καθως οπως ειπα με κουρασε να βλεπω το ιδιο και το ιδιο σε καποιες σελιδες.Ριχνω και μια γρηγορη ματια στα μπλογκς μεσω rss στη διπλανη στηλη οπως τη δικη σου ''μαγειρευουν και αυτοι''και ανοιγω πλεον μονο οτι μου κινει το ενδιαφερον.Υπαρχουν μερες που δε βλεπω τιποτα καινουργιο...
    Να το θεσω ομως διαφορετικα εστω οτι εγω παρακολουθουσα μονο 5 σελιδες και αυτες οι 5 σελιδες εμεναν κολλημενες σε μια αναρτηση για 3-5 μερες ή και βδομαδα πολλες φορες δεν θα το εκοβα το αθλημα?χαχα
    Τεσπα καταλβες τι εννοω.Μια καλη συνταγη που συνοδευεται απο προσεγμενη αναρτηση θεωρω οτι παντα μενει στο μυαλο και αποθηκευεται αμεσα αν αξιζει.
    Καλη συνεχεια σε ολους!!!
    Μαργαριτα

    ReplyDelete
  13. Οσο και να σε διαβασω δεν σε χορταινω!! Εισαι γλυκα και τα λες πολυ ωραια! Μπραβο και παλι μπραβο!
    Μια θαυμαστρια.

    ReplyDelete
  14. Μαργαρίτα, από την πλευρά σου, ξαναλέω έχεις δίκιο. Απλά το θέμα, λέω πώς το βλέπω εγώ, ως μπλόγκερ και ως αναγνώστρια.
    Ευχαριστούμε πολύ! :-)

    Ανώνυμη θαυμάστρια, ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  15. This is a good blog. Keep up all the work. I too love blogging and expressing my opinions. Thanks

    ReplyDelete