Friday, February 26, 2010

Βόλτα σε οινοποιεία


Χτες, εγώ και 2 συνάδελφοι, πήραμε 33 από τα πολλά παιδιά μας και επισκεφτήκαμε 2 οινοποιεία του νησιού. Πήγαμε στα οινοποιεία των αδερφών Βούλτσου (Callinico wines) και των αδερφών Σολωμού (Solomos wines). Περάσαμε πολύ ωραία, δοκιμάσαμε κρασιά, μας χάρισαν κρασιά, μας κέρασαν πρωινό, είδαμε τη διαδικασία παραγωγής, μάθαμε ιστορικά στοιχεία για το κρασί και τα οινοποιεία και μας ξενάγησαν στα κελάρια τους και στις κάβες τους. Σας δείχνω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα εκεί. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα...

25 comments:

  1. an eixa paei egw paidia na dokimasoun krasia tha me kremagan

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία ανάρτηση Κική μου.
    Και αφού πήρες και κρασάκια θα περάσω μια βόλτα να φάμε μεζεδάκι.

    ReplyDelete
  3. Καταπληκτική η βόλτα στα οινοποιεία.
    Όσο για το βιβλίο υπέροχο, πολύ αναλυτικό. Δεν πρόλαβα να φτιάξω κάτι γιατί το έκλεψε ο αδελφός μου για να κάνει προζύμι!!
    Ευχαριστώ Γιώτα

    ReplyDelete
  4. Η ωραιότερη βόλτα που θα μπορούσατε να κάνετε στα παιδιά.
    Πολύ εκπαιδευτική.
    Μπράβο σας.
    Και επί της ευκαιρίας να μάθουμε και εμείς κάτι παραπάνω.
    Πολύ ωραίο ποστ Κικί.
    Καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
  5. Ανώνυμε, φαίνεται ότι δεν σου έχουν εμπιστοσύνη, οπότε καλύτερα να μην τα πας. Εμένα πάλι οι γονείς, μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και με παρακαλάνε να συνοδεύω τα παιδιά τους. Στην Πάτρα που ζούσα μέχρι τα 21 πάντως, που κάθε χρόνο πήγαιναν και πηγαίνουν σχολεία στην Αχάια Κλάους, δεν θυμάμαι να κρεμάσανε κανένα καθηγητή...Ίσως να μην το πήρα χαμπάρι.

    Λίλα, έλα! Θα φτιάξω και μεζεδάκι κατάλληλο!

    Γιώτα, μερακλή τον κόβω τον αδερφόσ ου! Καλή επιτυχία!

    Λίνα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα χρήσιμα πράγματα μας είπαν και στα δύο. Εντυπωσιαστήκαμε. Ακούσαμε πράγματα που δεν τα είχαμε ακούσειποτέ. Μακάρι να μπορούσα να τα μεταφέρω όλα εδώ!

    ReplyDelete
  6. Ο ένας εκ των Βούλτσων είναι αγαπημένος μου φίλος και κάθε φορά που έρχομαι στο πάτριο έδαφος τον επισκέπτομαι για Verdea και Αμπελοράβδη. Φιλιά Κική μου. Μόλις θυμήθηκα οτι κάπου έχω μία μπότσα Βερντέα και πάω να τη βάλω στο ψυγείο να παγώσει λιγάκι. Ταιριάζει μια χαρά με τα καλαμαράκια που έχουμε σήμερα.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Κική μου, διαβάζοντας το άρθρο σου σκεφτόμουν πόσο διαφορετική κουλτούρα έχουμε εμείς οι Έλληνες για το κρασί και τον Διόνυσο! Εμείς πίνουμε κρασί για να διασκεδάσουμε. Στις Αγγλοσαξονικές χώρες πίνουν για να μεθύσουν! Στην δική μας κουλτούρα απαγορεύεται να μεθύσει κανείς γιαυτό από μικροί μαθαίνουμε να τρώμε ταυτόχρονα (και να χορεύουμε, να χαιρόμαστε την ωραία στιγμή!). Στις Αγγλοσαξονικές χώρες απαγορεύεται στα παιδιά κάτω των 18 να σερβίρονται αλκοολούχα ποτά! Αποτέλεσμα? Στην χώρα μας δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ στις εν λόγω χώρες υπάρχουν τεράστια προβλήματα από νέους που μεθούν μέχρι απώλειας αισθήσεων, ελέγχου πράξεων κλπ Και αργότερα να έχουν άγνωστες σε μας συμπεριφορές όπως αυτές που βλέπουμε στο Φαληράκι της Ρόδου, στη Κέρκυρα κλπ

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραία εκδρομούλα Κική. Μπράβο!!!
    Να είσαι σίγουρη πως τα παιδιά θα την θυμούνται πάντα... ξέρω απ' τον εαυτό μου. Η μόνη εκδρομή που θυμάμαι καλά από το σχολείο, είναι όταν μας είχαν πάει στο εργοστάσιο της Axaia Clauss στην Πάτρα... Πολύ ωραία εμπειρία!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.........

    ReplyDelete
  9. Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδάκια, σίγουρα θα αποκόμισαν ένα σωρό πληροφορίες!
    Καλό Σαββατοκύριακο Κικίτσα!

    ReplyDelete
  10. Α Κική μου, πολύ ωραία ανάρτηση κι εμπειρία για τα παιδιά.

    ReplyDelete
  11. Τι ωραία βόλτα Κική! Και ωραία εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Το κρασί όπως λέει και η Αγγελική, πρέπει να το απολαμβάνουμε, όχι να μεθάμε. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται… ότι το κρασί ευφραίνει τη καρδιά, και το λάδι κάνει το πρόσωπο λαμπρό ! Εμείς στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που τα έχουμε και τα δύο σε αφθονία. Σ’ ευχαριστούμε για τη ωραία ξενάγηση ,να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  12. εγώ στην Αχαια Κλάους το χα κάνει κάτι σαν τριμηνιαίο προσκύνημα ...κατα εποχές γινόταν και μηνιαίο ..... όχι για να πιώ όσο για να θαυμάσω!

    την αλλη φορά που θα πάτε σε οινοποιεία αλλάξτε και πηγαίνε σε κείνον τον αλλο που θέλω ένα Grand resrve 1998 θυμάσαι? :-)

    ReplyDelete
  13. Απο τις αγαπημενες μου βολτες αυτες στα οινοποιεια, ως γνωστος κρασο-κουρουπας...
    (σε λιγο καιρο θα γινει το Οινοραμα, ειναι εκθεση κρασιου, και θα παμε)

    45 ειναι μονο μερικες απο τις φωτογραφιες που τραβηξες;;;!!!

    ReplyDelete
  14. Ιωάννα, ο Διονύσης Βούλτσος μας έκανε μια καταπληκτική ενημέρωση. Να ΄ναι καλά ο άνθρωπος...Μάθαμε πολύ χρήσιμα πράγματα.

    Αγγελική συμφωνω με όλα. Εμάς, το κρασί είναι στην παράδοση και κουλτούρα μας και ίσως δεν εχουμε τα προβλήματα που έχουν άλλες χώρες με αλκοολισμό σε μικρές ηλικίες, ακριβώς επειδή δεν υπαρχει απαγόρευση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, μια φίλη μου φινλανδέζα, η οποία η μονη χαρά που είχε η παρέα της όταν ήταν κάτω από 18, ήταν να υπάρχει ένας ενήλικας, για να αγοράσει ποτά και να μεθύσουν μέχρι ξεράσματος. Εγώ ποτέ δεν ενιωσα την ανάγκη να πιω και να μεθύσω (ειδικά με τη σκέψη του εμετού) παρόλο που πάντα στο σπίτι υπύρχε κρασί και ποτά...

    Paniter ευχαριστώ! Η εκδρομούλα ήταν στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων που αναλαμβάνω κάθε χρόνο στο σχολείο, όπως και η ομιλία (παράσταση) που είδατε πριν λίγες μέρες. Αν υπάρχει κάτι που θυμούνται τα παιδιά, είναι αυτά...

    Έλενα, σήμερα ένα κορίτσι μου έλεγε, ότι ήταν το καλύτερο πρόγραμμα που παρακολούθησε ποτέ. Καλό σκ!

    ReplyDelete
  15. Νουνου μου, ευχαριστώωω!

    Δέσποινα, όπως τα είπες. Και τα παιδιά το χάρηκαν. Εξάλλου, μέσα στο πρόγραμμα δεν είναι να μάθουν μόνο για το κρασί, αλλά και για το μούστο, τη σταφίδα και το σταφύλι.

    Νατάσσα εγώ θέλω να ξεναγηθώ στο δικό σου! Μπορώ;;; Το θυμάμαι το άλλο που ήθελες!

    Αντώνη, θα πας με το ποτηράκι σου;

    ReplyDelete
  16. χαχαχαχα, οχι

    Μοιραζουν ποτηρι δοκιμης στην εισοδο.

    :)))

    ReplyDelete
  17. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  18. αν μπορείς λέει?.... Πάσχα? Καλοκαίρι? 15Αυγουστο ? (τότε θα κάνουμε και open doors Νο2!!)
    οπότε ΄θέλεις Κική! πανε και ρχονται τα αεροπλανα και τα καραβια !

    ReplyDelete
  19. Κική είσαι καθηγήτρια; Πολύ ωραία πρωτοβουλία είχατε πάντως να πάτε τους μαθητές σας σε οινοποιείο! Δεν είναι κακό μια στο τόσο να βλέπουν και κάτι καινούργιο!

    Τη μία και μοναδική φορά που στο γυμνάσιο πήγαμε η τάξη μας μαζί με το φιλόλογό μας για καφέ, περάσαμε πολύ ωραία!

    Το κρασί πάντως στο δικό μου κεφάλι, δεν έχει συνδυαστεί με τη μέθη... Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Αγγελικής Ν.

    Καλό Σ/Κ σε όλους!

    ReplyDelete
  20. πολυ ωραιες φωτογραφιες...η δοκιμη κρασιων ειναι πολυ ωραια διαδικασια!!!

    ReplyDelete
  21. Αντώνη, ξέρεις...Μια γουλιά και μετά πέταμα στους ειδικούς κάδους. Αλλιώς...ντίρλα!

    Big mama, ευχαριστώ! Επίσης!

    Νατάσσα, έχω μια ελπίδα για το καλοκαίρι...Σώπα...Για να δούμε...

    Dark chef, διδάσκω μουσική. Όχι μόνο ωραία πρωτοβουλία, αλλα για να παινέσω και το σπίτι μου, αυτό που κάναμε είναι μέσα στα πολιτιστικά προγράμματα που κάνουν κάθε χρόνο τα σχολεία και που πολλοί λίγοι αναλαμβάνουν κάθε χρόνο. Μέσα σ' αυτούς, είμαι κι εγώ. Όσο για τη μέθη, να πω κι εγώ, ότι δεν έχω μεθύσει ποτέ στη ζωή μου και είχα άπειρες ευκαιρίες φυσικά!

    Pansofix, εγώ ομολογώ ότι από κρασιά δεν ξέρω, αλλά η δοκιμή μου άρεσε! χαχα!

    ReplyDelete
  22. Την πρωτη φορα που πηγα δεν το ηξερα και τα επινα ολα οσα δοκιμαζα.
    χαχαχαχαχαχα, τωρα ξερω...

    Ευτυχως η εκθεση γινεται πολυ κοντα στο σπιτι μου.

    ReplyDelete
  23. Αντώνη, δεν είναι ο μόνος! χαχα! Ούτε εγώ το ήξερα. Μου το είπαν άλλοι που έχουν πάει. Πτύνεις κανονικά! Πτου!

    ReplyDelete
  24. Το έφτιαξα με τσίπουρο! στις 10 ημέρες που δοκίμασα ήταν καλούτσικο

    ReplyDelete