Tuesday, December 15, 2009

Ρολό σφολιάτας με σπανάκι και μυζήθρα

Η Πέννυ μου έστειλε μια ακόμα ιδέα για ρολό με σφολιάτα. Μην περιμένετε ακριβή συνταγή από την Πέννυ. Έχει συνηθίσει σε πιο free style τρόπο μαγειρέματος και δεν μετράει (όπως οι περισσότερες από μας άλλωστε). Την ιδέα θα την πάρετε όμως και θα την προσαρμόσετε στα μέτρα σας και στα γούστα σας, αφού είναι πολύ καλή για μεζεδάκι ή για έξτρα μεζεδάκι στο γιορτινό τραπέζι ή για συνοδεία μιας μπυρίτσας (αχ να είχα μία παγωμένη!!!).

Για το ρολό σφολιάτας με σπανάκι, χρησιμοποιεί φύλλα σπανάκι, αλλά και σέσκουλο, μάραθο, άνηθο, μόνο τα τρυφερά τους μέρη και όχι τα κοτσάνια, ή ό,τι άλλο λαχανικό/μυρωδικό έχει στο σπίτι. Προσθέτει μυζήθρα κατά βούληση, ή φέτα ή κασέρι ή ό,τι άλλο τυρί βρίσκεται σπίτι. Δεν βράζει τα λαχανικά, αλλά τα περνάει από το μπλέντερ. Πριν το ψήσιμο και αφού τα κόψει, τα πασπαλίζει με ηλιόσπορο ή με κουκουνάρι.

Μετά, στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρωματάκι (υποθέτω 20-30 λεπτά θα είναι καλά) και μετά έτοιμα για να τα απολαύσουμε!



Η συμβουλή η δική μου όταν ξεπαγώνετε σφολιάτα για να τη χρησιμοποιήσετε, είναι να μην την ξεπαγώσετε τόσο καλά που δεν θα μπορείτε να τη χειριστείτε με ευκολία. Ξεπαγώστε τη και αφήστε τη στη συντήρηση, γιατί όταν ξεπαγώνει και παίρνει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, μας δυσκολεύει στη χρήση της, ειδικά αν θέλουμε να την τυλίξουμε σε ρολό όπως εδώ.

15 comments:

  1. Deli,άλλη μια όμορφη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι!Εσείς οι μαγείρισσες θα μας τρελάνετε με τις ιδέες σας!
    Μπυρίτσα παγωμένη μέσα στο κρύο;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα.
    Πολύ όμορφη η ιδέα της Πένυ και φαίνονται πεντανόστιμα. Και εγώ με μπυρίτσα θα το δοκιμάσω γιατί με το κρασί δεν τα πάω καλά.
    Στην υγειά μας λοιπόν Κικί.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραία ιδέα! Κάποιοι στην οικογένεια έχουν πρόβλημα ότι δεν ψήνεται καλά η σφολιάτα μέσα αλλά εμένα αυτό είναι το αγαπημένο μου!

    ReplyDelete
  4. Τι ωραία που φαίνονται. Καλή ιδέα να μη γίνει σκέτη πίτα.

    ReplyDelete
  5. Πάρα πολύ ωραία ιδέα για τραπέζι και το σπανάκι πάντα αγαπημένο! Φιλιά Κική μου!

    ReplyDelete
  6. Kαι με σφολιάτα πολύ εμφανίσιμα γίνονται!!
    Ωραία ιδέα για το γιορτινό τραπέζι!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια τα ρολάκια με το σπανάκι! Έκανα κι εγώ προχθές στη γιορτή μου ρολάκια σφολιάτας διαφορετικά και θα τ'ανεβάσω σύντομα!

    ReplyDelete
  8. Καλά κάθε μέρα πλουτίζω τη λίστα, αν τα κάνω όλα αυτά πρέπει να ανοίξω λίγο και τις πόρτες και μη μου πεις για μένα ότι δεν έχω ανάγκη πρέπει να προσέχω όλη την οικογένεια.
    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  9. Η συμβουλη σου για τη σφολιατα,πολυ σωστη, αλλα...αργησε μια μερα.
    Εκανα πιτσακια με σφολιατα στα κοριτσια, το όλο σκηνικο ηταν πολυ ωραιο, με τα υλικα όλα επανω σε ενα δισκο κομματακια,να διαλεγουν τι θελουν και να αυτοσχεδιαζουν, αλλα τα τελευταια τεμαχια σφολιατας να εχουν λιώσει!!
    Και να μην ζυμωνονται φυσικά!
    Τωρα ξερω!!

    ReplyDelete
  10. ωραιότατα!
    κι εγώ θέλω μπυρίτσα με το μεζεδάκι πληηηηηηζ!

    ReplyDelete
  11. Ελένη, τη μπύρα το καλοκαίρι δεν τη φχαριστιέμαι γιατί μετά από 5 λεπτά ζεσταίνεται. Οπότε, το χειμώνα θα την έπινα ευχαρίστως!

    Λίνα μεταξύ μπύρας και κρασιού κι εμένα μου αρέσει περισσότερο η πρώτη, αλλά αν βρω καλό κόκκινο κρασί, το πίνω.

    Big mama, ούτε εμένα με πειράζει αυτό!

    Νένα, είδες ομορφούλια; Και ξεφεύγεις από την κλασική πίτα!

    Μαρία, το σπανάκι αρέσει και σε μας! Με όποιον τρόπο είναι φτιαγμένο!

    ReplyDelete
  12. Έλενα, ναι. Είναι καλή ιδέα για τραπέζι!

    Λίλα, περιμένουμε να τα δούμε!

    Ξανθή, αν κάνουμε όλα όσα διαβάζουμε στα μαγειρικά μπλογκ, απλά δεν θα πρέπει να υπάρχουν πόρτες στο σπίτι! χαχα!

    aremare καλωσήρθες. Το πιστεύεις ότι ακόμα κι έτσι, έχω ξαναζυμώσει τη σφολιάτα και έχω κάνει πιτούλα; Έκοβα τα περισσεύματα και ό,τι έμεινε το ζύμωσα και έγινε βάση για πίτα. Αν το ξαναπάθεις, κάνε κι εσύ αυτό! Και βάλε τη στο ψυγείο για λίγο αν χρειάζεται.

    Μπέττυ έφτασεεεεε!

    ReplyDelete
  13. Εχω φάει κατι παρόμοιο με κρέπα.. ειναι υπέροχο και ειμαι σίγουρη γι αυτό... ευχαριστούμε για την συνταγή!!

    ReplyDelete
  14. Μπορεί να γίνει και το άλλο, να βάλεις το ρολό στο ψυγείο για λίγο πριν κοπεί..
    Εγκρίνω! Ιδέα εξαιρετική!

    ReplyDelete
  15. Νίκη κι εγώ έκανα παλιά σουβλάκια με κρέπες! Τέλειες είναι!

    Κατερίνα, καρασωστή σε βρίσκω! Εύγε!

    ReplyDelete